Juf / Meester trouwt

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 083
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben op zoek naar alles wat met het thema trouwen te maken heeft. Ik werk op een kinderdagverblijf en mijn collega gaat binnen kort trouwen. Wie heeft er leuke ideeŽn wat ik met de kinderen kan maken.

Misschien vind je dit een leuk idee.
Toen mijn man en ik trouwde, kregen wij een kalender die gemaakt was door alle gasten. Ik zal het even uitleggen.
De kalender begon op onze trouwdag, 8 sept 1995, en hij eindigde precies 1 jaar later.
Een vriendin van ons had alle gasten aangeschreven (in jou geval alle kindjes uit de klas). En iedereen had op elke dag van elke maand iets geschreven, geplakt b.v. een foto plakken, een recept schrijven, een tekening gemaakt, een cadeaubon geplakt. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het stond op onze kalender.
Nu kun jij natuurlijk geen jaarkalender maken met 1 klasje, maar je zou een maand kunnen kiezen b.v van de maand waarin ze trouwen of wanneer ze jarig zijn.
Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben geweest, en dat je het een leuk idee vond.
Wij hebben onze kalender nog bewaard!!!
Groetjes Angelique en suc6 verder!

Dit zijn wat dingen die wij als ouders moesten doen. Ik heb geen tip om als juf samen met de kinderen te doen.
Voor het trouwen van een juf hadden alle kinderen een uit karton geknipte bloem gekregen. (allemaal andere kleuren) In het midden moesten wij een ronde foto van onze dochter plakken (zodat je het hart van de bloem krijgt). De bloem mocht je versieren of een wens op zetten. Laat de fantasie maar gaan.
Voor een andere juf kregen wij een gekleurd A4-tje. Wij mochten zelf bepalen wat wij deden. De kinderen kunnen gaan plakken, knippen, kleuren, maar je kunt als ouder natuurlijk zelf ook wat doen. Deze A4-tjes kun je dan aanbieden in een order/map die je mooi versiert aan de buitenkant.
Nou, misschien hebben jullie hier iets aan.
Groetjes,
Cindy

Wij hebben bij het afscheid van groep 2 een opbergkist gekocht (12 euro). Allerlei kleurtjes geschilderd en daarna verf op een handje van een kind gedaan en dit op de kist gehouden. Het resultaat was een vrolijke kist met alle handjes van de kinderen. In het handje nog de naam van het kind geschreven de juf was erg blij met deze opbergbox.
Groetjes Lisette en Monique

Weet natuurlijk niet hoe oud de kids zijn maar met de peuters hebben we het nagespeeld op het stadshuis. (wij konden iemand die daar werkt) 2 kinderen gingen daar trouwen. Een groot spektakel voor de kinderen en een hele leuke fotoreportage van de kids!
gr. Marion

Onze schoondochter is twee jaar geleden getrouwd. Zij werkt ook op een school met moeilijk opvoedbare kinderen. Daar werd een goedkoop servies gekocht. En ieder kind mocht een kopje of schoteltje verven naar eigen idee. Nou het was geweldig mooi,en wat hebben ze pret gehad. Dat is voor onze schoondochter en zoon een dierbare herinnering.
Hopelijk kunnen jullie hier iets mee.
Groetjes mevr v.vinders.

Wij hebben ooit de kinderen meegenomen naar het huis van de leidster die ging trouwen en daar foto\'s gemaakt zo zien wij eruit over... jaar (was opvouwen enz)
Ook is het leuk om (als kids wat ouder zijn) een soort praatjes makers na te doen en te filmen
Wat ook super leuk is om ouders een hart mee te geven waarop ze wat leuks mogen wensen en deze in een album te plakken en in dit album komen dan ook foto\'s van kinderen gemaakt in bruidskleding
Ook hebben wij een keer voor een collega die trouwde alle kinderen een stuk stof laten kleuren en van deze stofjes een deken gemaakt.
Een super leuke tip (niet om te knutselen maar wel super gaaf) regel ballonen helium en laat de kinderen van jullie deze tijdens receptie oplaten met het bruidspaar ertussen voor kids super leuk om te doen en voor het bruidspaar geweldige ervaring/ verassing.
Lidian Stobbelaar

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop