Kaarsen kleuren

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 054
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Heeft iemand ervaring omtrent te gebruiken kleurstoffen bij het kaarsen gieten?

Ik kleur ze gewoonlijk gewoon met verf, ecoline. Je kan ze gieten in bekertjes, yoghurt potjes, alles wat je nadien kapot kan doen en zo er dus af kan halen! Je kan ook mooie vormen kopen in de knutselwinkel, ze zijn niet héél goedkoop, maar valt wel mee naargelang de keren je ze nadien kan gebruiken!
An Driessens

Ik heb hier in Peru al vele kaarsen gemaakt. Er zijn speciale kleurstoffen voor, die hier niet duur zijn en lang meegaan. Maar wat ik zelf nooit geprobeerd heb, maar wel gebruikt kan worden (zo werd mij verteld op de cursus voor kaarsen maken), zijn resten oude lipstick en vetkrijt. Je laat de paraffine smelten en voegt dan desgewenst kleur toe. Goed mengen ...
Wat betreft kaasvormideeën: koekblikken, stroopwafelwafelblikken, Haagse hopjesblikken etc zijn perfect. Gaatje in de bodem maken en klaar is Kees. Wel even goed kijken naar de bovenrand van het blik om er zeker van te zijn, dat deze geen probleem vormt als je de kaars er uit haalt. Verder kun je ook mooie kaarsen maken met een blikken dienblad. Je laat er een driekwart cm of dikkere laag paraffine op lopen, in 2-en snijden (2 lange repen) anders wordt de 'kap' te hoog. Daar kun je dan figuren uitsteken en die weer met een andere kleur paraffine opvullen. Je kunt ook niet helemaal goed gemengde paraffine gebruiken op een al wat lagere temperatuur voor een mooi effect. Daarna heel voorzichtig oppakken en om een geoliede (liefst goede babyolie) pvc-buis rollen. Eventueel bijsnijden en de pvc-buis verwijderen. Er blijft dan een soort buis over. Daar een gewoon kaarsje in zetten en het geeft een prachtig effect.
Groeten,
Monique Marrée

Vroeger maakte ik ook wel eens zelf kaarsen. We verzamelden dan van de hele familie en vrienden/kennissenkring stompjes kaars enz. en die deden ze dan kleur bij kleur dus kleuren was voor ons geen probleem.
We gebruiken wc-rolletjes, plastic bekertjes, kartonnen doosjes etc. als vorm voor de kaarsen. Het lont hingen we erin door het aan een wasknijper vast te maken en dan op de vorm te leggen.
Groetjes Corine.

Als kind kleurde ik de kaarsen door met een puntenslijper wascootjes in het kaarsvet te slijpen.
Kun je als mal misschien metalen koekjesvormen gebruiken met een bodem van aluminiumfolie? Of kleine taartvormpjes?
Marga Bolderman

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop