Kaarsen omsmelten

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 077
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik spaar sinds lange tijd de restjes van de kaarsen die ik brand thuis. Ik zou die kaarsen graag hersmelten. Ik heb al vormen gekocht. Als je kaarsen hersmelt, moet je er dan nog iets aan toevoegen opdat de kaars lang zou branden? Zo ja, wat? Of is de kwaliteit van de nieuwe kaarsen hetzelfde of de kwaliteit van de gebruikte kaarsen?
Alvast bedankt!
Lynn


Je kan deze gewoon smelten en hergebruiken. Je hoeft er niets extra aan toe te voegen.
Groetjes Silvia (kaarsenatelier)

De kwaliteit van hergebruikte kaarsen is iets minder dan van nieuwe. Verder krijg je snel een grauwe kleur als je van allerlei kleuren door elkaar gooit. tip: koop een zelf-kaarsen maken pakket zit vaak stearine (verlengt brandduur) in en spul om kaarsvet te kleuren dan verdwijnt de grauwe kleur vanzelf.
Veel plezier!
Salco van Gelder

Ik doe het zelf jaarlijks, en ik gebruik iedere keer oude kaarsen, want dan kun je zulke leuke vormen maken. Ik heb nog nooit problemen gehad. Ze branden misschien wel iets sneller, maar dit is niet echt duidelijk merkbaar. Ik hoop dat je er iets mee kunt.
Groetjes Bianca

Ik weet niet hoe belangrijk het vet is, of de samenstelling, maar het lont is in elk geval heel belangrijk!
Afgelopen zomer ben ik nl. in een kaarsenmakerij geweest in Noord-Groningen, in Eenrum, vlakbij Pieterburen. Hardstikke leuk klein dorpje, met ook een mosterdmakerij om te bezichtigen (en proeven - dŠt is nog 's mosterd!), en nog wat kleinschalige ambachtelijke ateliers (en natuurlijk ook even bij de zeehondencreche geweest!)
In de kaarsenmakerij waren geweldig veel soorten kaarsen in de vorm van dieren en planten, abstracte vormen, het een nog mooier dan het ander. IdeeŽn voor cadeautjes voor jŠren....
Je kon er ook zelf kaarsen dompelen, dat kostte iets van anderhalve of twee euro p.p., dat hebben we gedaan, de eigenaresse werkt je kaarsen dan naar keus af: recht of gedraaid, een of twee kleuren. Echt leuk om te doen. Het vet wat er gebruikt werd was ook van restjes van hun eigen kaarsen, het lont kwam apart van een klos en goed lont is belangrijk om zelf goede kaarsen te maken. Daar hebben we dus maar een stuk van gekocht. (We hadden het er namelijk over waarom eigen kaarsen van oud vet zo vaak niet goed worden en niet goed branden). Je kon er ook zien hoe ze kaarsen in vormen maakten, bv. in blikken enzo. Waar je dit lont verder nog kan kopen.... misschien in hobbywinkels?
Succes ermee!
Marjan

Je kan zuivere paraffine toevoegen, maar het is niet echt nodig. Met wascokrijtjes kun je overigens wel de kleur maken die je wilt. In de catalogus van de LTC(Leiden) staat alles wat je nodig hebt.
Veel succes!
Ben v.d.Hel

Ik giet al verschillende jaren kaarsen van het gesmolten vet van andere kaarsen. De kwaliteit is het zelfde. Gebruik je lekvrije kaarsen dan heb je er ook nieuwe lekvrije kaarsen van.
M. Kostwinder

Ik smelt ook kaarsen en giet die in een vorm. Doe in de vorm eerst een beetje afwasmiddel, zodat de kaars er nadien beter uitgaat. De brandduur is hetzelfde als van een normale kaars. Je kunt er ook verschillende kleuren van maken. Maar dan moet je telkens wachten tot de vorige droog is. Je kunt dit bespoedigen met ijskoud water rondom de vorm, bv. in een emmer of iet dergelijks.
Succes,
Jack.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop