Kaarsen gieten en kleur mengen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 158
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Kleuren mengen kaarsen. Heeft iemand tips om kleuren te mengen voor het maken van kaarsen? Het wordt nu namelijk zo gauw een grijze massa.
alvast bedankt
Noela de Ridder


Ik gebruik al jaren stompjes van opgebrande kaarsen voor kaarsdoekjes en het is me opgevallen dat als je er rode kaarsstompjes doorheen smelt dat de kleur wat rozig wordt. Rode en donkerblauwe stompjes gebruiken we vaak hiervoor. Hoe harder de kleur van de kaars hoe meer het mengsel kleurrijker wordt.
Kwestie van uit proberen. Kaarsdoekjes gebruiken wij om een vuurkorf mee aan te steken, stukjes witte oude T-shirts in kaarsvet. Stuk goedkoper dan aanmaakblokjes. Hiervoor gebruiken we alle soorten resten
kaars.
Succes, groetjes, Jet

Voor het mengen van restjes kaars zou ik enkel kleur per kleur mengen want als je alles door elkaar mengt krijg je een vieze kleur. Mocht je geel en rood mengen dan krijg je een oranjeachtige kleur, meng je geel en blauw dan krijg je een groenachtige kleur en als je rood en blauw mengt krijg je een paarsachtige kleur.
Is de kleur te donker of te bleek dan doe ik er wat wasco of witte kaars bij.
Voor mijn kaarsen maak ik schijven gekleurde was (1/2 cm dik) en deze breek ik in kleine stukjes. Ik vul mijn vorm nadat de wiek vast zit met die stukjes en giet er dan witte was bij. Je kan hierbij de brokjes in verschillende lagen kleuren of in een kleur gebruiken.
Het resultaat vind ik prachtig.
Marleen

Vroeger maakte ik wel kaarsen van oude kaarsen maar ik mengde ze niet. Kaarsen van n kleur smelten, even laten stollen en de volgende kleur er boven op. Zo krijg je een mooie laagjes kaars met frisse kleuren. Succes.
E van der Linden

Ik giet al heel wat jaartjes kaarsen, en ik sorteer ze op kleur in de schuur, en zo giet ik ze ook: anders wordt 't idd zo'n vieze, groen-grijze massa.
Maar als je bijv. alleen groene kaarsen hebt, en je vindt de kleur te mild, kun je er stukjes groene wasco aan toevoegen, wel met kleine beetjes en uitproberen (door bijv een paar druppel eerst op een stuk aluminium te laten stollen);
beter eerst te weinig dan meteen teveel!
suc6!
Cindy

Je kan kaarsen mooi kleuren met waskrijtjes. Smelt ze samen met het (liefst kleurloos) kaarsvet.
Els Hautekeete

Je kan in hobby winkels kleine blokjes 2 cm bij 3 cm was kopen. Daar kan je kleine stukjes van af halen en bij je kaarsvet doen. Zo kan je de kleur mengen
Groetjes Monique

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop