Oude kaarten

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 090
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb thuis een hele verzameling postkaarten liggen (kerstkaarten, verjaardagskaarten,...) Nu wil ik deze niet zomaar weggooien en ik vroeg me af of iemand een idee heeft om er iets mee te knutselen. Kan ik misschien iets doen met de voorkant waar de tekening opstaat ofzo?
Alvast bedankt, Silvie


Als je niet goed weet wat te doen met postkaarten dan kan je die misschien weggeven aan bijv verpleeghuizen. Zij vinden dit fijne dingen om mee te werken.
Groetjes
Ans

Van oude postkaarten kun je ook legpuzzels maken. Je knipt ze in stukken en laat ze vervolgens weer in elkaar puzzelen door kinderen. Ik doe dit wel eens op school en vroeger op kinderfesstjes was het een succes. Opplakken op een gekleurd vel papier waarvan de rand weer versierd kan worden. Voor jezelf: je kunt de kaarten ook gebruiken voor maken van een scrapbook of opvrolijken van je fotoalbum. Knip ze in stroken of knip leuke plaatjes eruit en maak er leuke versieringen van, rondom foto's.
Groeten Betsie Dogger

Je kunt van een verzameling kaarten een leuke collage maken door allerlei leuke stukjes uit de kaarten te knippen en op een groot stuk karton te plakken.
Ook kun je er diverse dozen mee beplakken.
Groetjes Amy uit Voorburg

Ik ken iemand die knipt deze kaarten (de plaatjes) bijv. als er een kerstboom op staat dan de boom uitknippen, op een nieuwe kaart plakken en dan met bijv. glitterstift oid mooi maken als je eenmaal bezig bent krijg je steeds meer ideeŽn.
groetjes Jeanette de Jong

Als het dubbele (kerst)kaarten zijn kan je de voorkant er netjes afknippen of -snijden en hergebruiken.
De enkele kun je goed vastplakken op een bijpassende kleur karton, van een maat die net iets groter is dan de kaart, zodat je een mooie rand om de kaart krijgt. (Of je kan de kaart bijknippen, zodat het op een stukje karton van 10 x 15 past, dan kan het event. ook weer in een gewone envelop). En dan hergebruiken.
En als je er veel te veel hebt voor eigen gebruik: misschien zijn ze zo mooi geworden dat je er ook anderen een plezier mee kan doen?
Groetjes van Emma.

Wij, mijn moeder en ik knippen altijd de plaatjes van de kaarten uit en maken er nieuwe kaarten mee, zowel 3d kaarten als van die kaarten die (wat je een aantal jaar geleden veel zag) op tempex geplakt en uitgesneden zijn. Mijn neefjes, nichtjes, en de rest van de omgeving vind het altijd heel leuk en wachten altijd vol spanning op wat voor leuke kaart ze nu weer gaan krijgen. Je kan het tempex 'uitzagen' met een speciale tempex zaag (een apparaatje waar een gloeiend ijzer draadje aan zit en die smelt de tempex waar geen plaatje op zit weg) of uitknippen met een oude 3d schaartje.
Erg leuk effect
groetjes Colinda van Oosterhout

Lijst de mooiste in, ik heb bijvoorbeeld een kaart van een tomaat in een rood lijstje in de keuken staan. En zo kan je ook nog eens veranderen van onderwerp en/of kleur en bijvoorbeeld met Kerst alles vervangen door mooie kerstkaarten.
De hartelijke groeten,
Marijke Bikker

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop