Kaartje / foto overnemen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 118
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik wil van hout een kinderkapstok maken met daarop de naam van mijn zoontje. Het lijkt me leuk om iets van het geboortekaartje erin te verwerken, ik weet nog niet wat, de foto of de tekst. Maar in ieder geval, ik weet niet hoe ik dat erop moet krijgen. Weet iemand dit?
Alvast bedankt.
Groet Ina


Ik heb laatst voor mezelf geboorte plankjes gemaakt met een naam, geboorte datum enz erop.
Wat je kun doen is de naam en de gegevens wat je erop wil zetten er gewoon op schilderen, heb je leuke figuurtjes die je erop wilt zetten dan kun je deze figuurzagen, patronen kun je krijgen bij kleurplaten.nl en dan deze schilderen en er op plakken.
Een kapstokje is leuk, een leuk voorbeeld is, figuurtjes uitzagen die met het thema van de baby kamer te maken heeft of Walt Disney figuurtjes of gewoon leuke dingen die met een baby te maken heeft uitzagen, schilderen, opplakken, leuke haakjes erop en dan moet je even bekijken waar je de naam en geboorte datum neer kunt zetten, er zijn ook houten letters te koop in een hobby winkel.
Succes groetjes Carla

Ina vraagt hoe je een afbeelding op een kapstok kunt zetten. Hiervoor gebruik ik de volgende techniek:
-De foto of afbeelding moet mat zijn,maak eventueel een kopie
-Smeer de afbeelding 3 keer in met chemage [servettenlijm]tussentijds goed laten drogen
-Leg de gelijmde afbeelding 10 minuten in lauwwarm water
-Rol met je vingers de papieren achterkant eraf,desnoods handeling herhalen
-Lijm kopie van de afbeelding, kun je nu met dezelfde lijm op de kapstok plakken
-Eventueel nog een keer aflakken.
Succes Gr.Netty

Ik weet dat je van trichem maar misschien ook wel van een ander merk een soort lijm hebt om een figuurtjes of tekst van een boek, kaart enz te kopieren op bv een kaars of iets anders. Je maakt dan een kopie van het geen wat je erop wil zetten, het normale papier van bv een geboortekaartje is te dik. Je smeert dit 3x in met deze lijm. 1x horizontaal, 1x verticaal, 1x horizontaal. Je legt dit dan geruime tijd in een bak met water. Als het papier nat genoeg is dan kun je heel voorzichtig het papier met je vinger eraf rullen en blijft de afbeelding of tekst over op de lijmlaag. Dit kun je dan op je kapstok plakken.
Groetjes ingrid

De tekst kan je met carbon papier overtrekken en zo op de kapstokplaatsen. Dit snij je uit met een mesje en daar laat je dan weer inkt of verf in lopen. Dit kan je in dezelfde kleur proberen te doen als het kaartje. Een laagje vernis erover en klaar is hij.
Andrea

Een foto kan je printen en dan met een lijm bijv 'Modpodg' (in hobbywinkel) erop plakken. ook zijn er speciale printvellen zoals 'waterslide' te bestellen die kan je dan in het water losweken en erop plakken.
gr. Ine

Heel makkelijk op de 'ouderwetse' manier met carbonpapier!
gr. Joke

Hoi je kan het kaartje uitvergroten via een kopieermachine en dan bij een goede boekwinkel carbon papier halen en dan teken je het patroon met een potlood precies op de lijntjes en dan wordt het zichtbaar zo op het hout...
succes Wouke Lans

Het gemakkelijkste lijkt mij om het lettertype van het geboortekaartje na te maken en de naam van je zoontje (uitvergroot) op de kapstok te schilderen. Om het 'strak' te krijgen zou ik eerst de naam schrijven met potlood en dan niet met verf, maar met een watervaste stift (een 'permanent marker') overtrekken.
Groet, Marleen Hoogendam

Hallo, mijn idee is om het geboortekaartje te vergroten, (zo groot als de afbeelding moet zijn) of de tekst natuurlijk, het hout wit schilderen, met calqueerpapier (carbonpapier) tussen de tekening en het hout doen, en zo de gewenste tekst/plaatje op het hout doordrukken. Daarna kan je gelijk aan het schilderen! Succes.
Groetjes, Margret.

Er bestaan houten letters die je zelf in iedere willekeurige kleur kunt verven. Hiermee kun je heel goed de naam op de kapstok maken.
Zelf heb ik een kapstok met 4 haakjes waarboven (naast elkaar) een fotolijstje, een spiegel en weer een fotolijstje zit. In die fotolijstjes kun je hele leuke dingen doen. Bijv. geboortekaartje, foto, knutsel noem maar op. Net boven de kapstokhaakjes bevestig je een latje of iets dergelijks, hier kun je nog iets opzetten, of het kan voor de sier. Verder kan je op de bovenkant ook nog een iets breder latje doen om het af te werken.
Verder kun je ook eens op www.girafenzoo.nl kijken. Hier staan ook erg leuke voorbeelden en ideeŽn.
Groetjes en succes, Margreet.

Misschien kan u het erop branden. Dat is bruin en word in het hout gekerfd.
Succes ermee. Groetjes Steveline

Je kunt ter grootte van het geboortekaartje een stuk hout eruit schuren zodat je hem erin kan zetten en
er een stuk glas tegenaan duwen. dit moet je natuurlijk wel vast zetten met kit
groetjes, Gwendolyn

Je kunt (als je echt heel veel talent hebt) natuurlijk het er ook gewoon in graveren. De naam of de foto
Deze kun je daarna desnoods nog schilderen. Wat je natuurlijk ook gelijk kan doen.
Groetjes, Gwendolyn

Afbeeldingen op papier kun je met chemage van trichem heel makkelijk overbrengen. Je smeert zo'n 4 lagen chemage met een sponskwast op de afbeelding, wel goed tussendoor laten drogen. Daarna het geheel in een bakje water en aan de achterkant het papier weg rullen, wel voorzichtig want de afbeelding blijft op de chemagelaag achter dat ziet er wit uit maar na drogen zie je de afbeelding duidelijk. Je kunt de afbeelding met chemage op elke ondergrond aanbrengen ook leuk voor foto op kaars e.d. Daarna nog een laagje chemage of lak op waterbasis over het geheel en het is klaar.
Mocht je het zonde vinden van het kaartje maak er dan een kopie van en gebruik de kopie.
Vriendelijke groeten,
Eef den Otter

Je kan bij de boekhandel carbonpapier kopen, dat is aan de achterkant met blauw of zwarte inkt bedrukt en daarmee kan je alles overtrekken. Ik gebruik het zelf veel om tekeningen op de muur te maken. Je kan (een gedeelte van) het geboortekaartje uitvergroten op het kopieerapparaat en dat op het hout overtrekken.
Succes ermee, groetjes Priscilla Kuperus

Wat je zou kunnen proberen is, om het geboortekaartje in te scannen en in spiegelbeeld af te drukken op T-shirt transferpapier. Zelf heb ik dit namelijk ook al eens gedaan. (Heel klein zelfs op kledinghangertjes.) Je kunt een gedeelte van het kaartje gebruiken of in z'n geheel afdrukken. Je kunt het kaartje en/of tekst ook groter en kleiner maken, een voorwaarde is wel dat de ondergrond wit is. Op blank hout zal je een
plaatje minder mooi uitkomen. Een printer drukt nl geen wit af maar laat dit weg.
groetjes, Janneke

Met modge pot (speciale lijm, te krijgen in hobbyzaak), kun je een deel van het geboortekaartje insmeren (of een kleurenkopie) en het dan op het hout plakken, ook met deze lijm. Je kunt dit ook gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld een doopkaars. Ook kun je het gebruiken om er een foto van je kind op te maken. Je kunt de modge pot niet direct op een foto smeren, dan moet je eerst een kleurenkopie maken.
Groetjes Sandra

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop