Karper maken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 167
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

ik zoek eigelijk een model van een vis. Graag karper. Die wil ik eigenlijk maken van fietsbanden en mijn vraag is wie heeft daar een model van met omschrijving.
Ik hoor het graag
Bij voorbaat dank
gr Anneke


Ik heb geen vorm van een vis met fietsbanden maar heb er ooit gemaakt met zelfdrogende klei. (dolfijn) Het is een staand model. De vis moest normaal op een klinker geplaatst worden met een ijzeren staaf erin.
Ik heb een stuk isolerende steen (witte kleur) geplaatst die ik met een vijl was gaan bewerken.
De basis hiervan was aluminiumfolie. Dit is om het gewicht te verminderen.
In plaats van klei zou ik er papier-maché op aanbrengen. Hierdoor kan je de vorm beter benadrukken en kan je het nog eventueel aanprikken. Je kan ook kiezen voor piepschuim of oasis voor droge bloemen op vorm geknipt en gemodelleerd. Daarna zou ik de kop met een stuk op vorm uit de fietsband knippen, de schubben zou ik uit een eivorm knippen en ze dakpansgewijs bevestigen met lijm of kopspelden.
De staart en de vinnen zou ik ook uit een stuk fietsband knippen.
Mocht het een model zijn om aan de muur te hangen zou ik beginnen met een mal te maken in ijzerdraad en kippengaas, deze zou ik dan bewerken met papier-maché. De verdere bewerking zou ik ook doen zoals hierboven
genegen, Marleen

Snij de vorm grof uit een blok piepschuim. Deze zou ik dan in het grijs of in een lichte tint verven. Hierop kan je dan strookjes fietsband bevestigen. Deze kan je knippen in smalle stroken, in bladmotief of in cirkels.
Daar ik dit nog nooit gezien heb met fietsband denk ik dat dit het beste resultaat zal geven.
veel succes,
Marleen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop