Kerstboom van knopen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 163
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik kwam op internet een enige kerstboom tegen. Zie Kerstboom vorm
Mijn vraag is of iemand weet waar ik zo'n vorm (leeg) kan kopen? Of waarop ik zou kunnen googlen. Op conische vorm krijg ik niks bruikbaars. Het moet natuurlijk een behoorlijk stevige vorm zijn want al die knopen bijeen zijn best zwaar. Hout of metaal lijkt me ideaal. Een soortgelijke vorm van piepschuim waar de knopen met naalden er in waren gestoken. Ook mooi maar dan krijg je weer een ander effect.
Bedankt alvast voor je hulp.
Met vriendelijke groet,
Heidi Steven


Je zou naar een bloemisterij handel kunnen gaan. Daar verkopen ze allerlei vormen in verschillende materialen.
De piepschuim vorm lijkt mij eigenlijk het best geschikt om mee te werken.
Ipv dat je de knopen met spelden vastzet kan je ze ook plakken met een lijmpistool.
Het voordeel van deze vorm is dat je er makkelijk een lange pin in kunt steken.
Daarna kan je het geheel in iedere gewenste pot zetten al dan niet verzwaard met bijv klei en stenen.
Succes!
Frencis Ackermans

Ik vermoed dat u eens moet zien bij het materiaal om droogboeketten te maken. Het is een soort oasis maar dan voor droogbloemen. Je kan deze dan bewerken met lijm ( houtlijm ) waar zand in vermengd is. Hierdoor heb je een laag die uw oasis steviger maakt en die minder vlug gaatjes heeft als u de knopen vastzet met een lijmpistool.
veel succes,
Marleen

Je zou bij een naai-atelier kunnen vragen naar grote lege 'klossen' die deze kegelvorm hebben. Waarschijnlijk zullen ze iets kleiner zijn maar het gaat om kosteloos materiaal.
Succes.
Marian

Ik denk dat je zulke vormen kan kopen in een tuinzaak, ze bestaan in piepschuim maar ook in die grijze droogoasis, waarin je droogbloemen kan in verwerken.
Groetjes,
Cathy

Je kunt een kegel van piepschuim kopen en die beplakken met knopen. Gewoon in de hobbywinkel te koop of bij een bloemenzaak.
Gr. Jeannie

De kerstboom is echt gaaf. Heb er ook al kransen van gezien. Wat ik laatst zag, zijn ijzeren kransen. Je rijgt heel veel knopen op een dunne ijzerdraad. Die dunne draad met knopen wikkel je dan losjes om een ronde ijzeren ring. Met een paar belletjes erin (die komen dan in de ring te hangen, niet helemaal in het midden) en af is je decoratie. Ronde ring die ik zag was ongeveer 15 cm.
Maar terug naar je boom. Wat je zoekt heet een kegelvorm. Ik heb ze bij intratuin wel eens zien liggen. Het potje moet je er dan zelf onder maken, maar dat is niet moeilijk.
Even googelen op kegel of kegelvorm en piepschuim of styropor. Je hebt nog krap een jaar om knopen te verzamelen. Succes ermee!
Ben je bang dat hij omkukelt omdat hij van piepschuim is? Steek er een ijzeren staaf in vanaf de onderkant. Zorg dat er een stuk aan de onderkant uitsteekt. Stort beton in het bakje en steek de staaf met piepschuim kegel erop in de beton. Ondersteun het zo dat het recht opdroogt. Klaar is je kerstboom. Met warme lijm lijm je nu de knopen eraan. Let op dat je je vingers niet brandt.
Als je nog een tip hebt hoe je goedkoop aan zoveel knopen komt, houd ik me aanbevolen.
Margriet Post-Baarssen

Zo te zien wil je graag een omgedraaide kegelvorm voor de knopenkerstboom. O.a. op marktplaats zijn kegels te koop. Het vierkante vlak zou je dan evt. eraf kunnen halen. Ook zou je d.m.v. papier maché over de kegel de vorm krijgen. Zo kun je meerdere maken aan dezelfde vorm komen, en kun je hem de ene keer helemaal maken van papier maché, en de andere keer half. Zo krijg je verschillende hoogte. En wanneer je het papier maché werk zo vol wil plakken met knopen of ander materiaal, dan zie je toch niet van de buitenkant dat dit te danken is aan papier maché. Wanneer je verschillende lagen maakt, en goede lijm gebruikt, is het ook nog eens erg stevig!
Veel succes!
Groetjes Susan

Het kerstboompje met de knopen is zo goed als zeker gemaakt van oase, deze zijn te koop in de tuincentra.
Deze heb ik al een paar maal gebruikt met bloemschikken.
Succes,
Aafje Nieuwenburg

Ik denk dat het gewoon een kegel van Oasis
Ik hoop dat ik je hiermee verder kon helpen.
Nog heel veel knutselplezier
groetjes
Mike

Misschien piepschuim in een hobbywinkel, of oase in een bloemen winkel?
Groetjes Angelique van den Heuvel

Met kartonpapier kan er een maken. Net zo stevig en groot als je wilt. Zet er een paar splitpennen in na dat je ze gelijmd hebt. Dat moet lukken.
Groetjes Monique

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop