Kerstkaarten maken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 174
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Kunnen jullie me wat tips geven voor zelf kerstkaarten te maken? Liefst voor kinderen van 3 tot 7 jaar die makkelijk te maken zijn met papier en kleurtjes, stiften, waskrijt, vetkrijt maar niet met knippen en plakken. Ik weet dat kerst nu al voorbij is maar nu hebben jullie vast de ideeen nog!
Alvast bedankt
Imke Vangenechten


Laat een kaartje met diverse kleuren wascokrijtjes (vetkrijt) helemaal volkleuren, daarover een hele laag zwart wascokrijt. Dan kun je het zwart er weer in een afbeelding afkrassen, bijvoorbeeld in de vorm van een kerstboom of ster, dan krijg je een kaart in zwart met een gekleurde ster erop. Je kunt er ook tekst op krassen met een schone kroontjespen dat komt dan ook gekleurd op. Even oefenen dan zul je nog veel meer mogelijkheden ontdekken.
Succes ermee! Marwi van Beijnen

Vlak voor de kerst hebben ze in veel winkels kerstkaarten speciaal voor kinderen. Je kan ze dan uitdrukken, of kleuren en beplakken. Diverse pakketjes met leuke kerstkaarten
Irene

Voor deze stempelkaart heb je een aardappel of vinger en verf nodig alsook een kopie op de helft/ vierde van het blad (A4).
Ik denk dat het fijn zou zijn om ze te laten stempelen met aardappelen of met de vinger. Je snijdt de aardappel doormidden, kerft er bv vierkantjes, driehoekjes in, bij gebruik van de vinger krijg je stipjes.
Je gebruikt vingerverf.
Je maakt eventueel een tekening van een kerstboom, een kerstbal, een ster op de ene kant van uw papier.
Je vouwt dit dubbel. Je laat de kinderen bv. die boom vol stempelen of de alles rond de boom.
Als alles droog is heb je een eenvoudige kerstkaart, nieuwjaarsbrief of menukaart voor weinig geld.
==
Voor een kraskaart heb je wasco' s, verf, houten stokje en papier nodig.
Je kan ook het kind met wasco kris kras laten kleuren op een blad. Daarna laat je het zijn blad zwart, blauw, rood of groen schilderen.(boven op de wasco) Met een fijn stokjes (stomp) laat je het kind een boom, ster, een kerstbal krassen of alles op een blad. Zijn het kinderen die al zeer behendig zijn dan kunnen ze eventueel een stalletje krassen.
==
Voor de spetterkaart heb je een oude tandenborstel, een soort zeefje ( een plastieken of een houten kadertje met een horretje in) papier en verf nodig. Je kan ook zelf een aantal vormpjes zelf uitknippen of uitponsen in karton ( op voorhand) Je laat de kinderen een aantal sterren of anderen figuurtjes op hun blad schikken. Je neemt een oude tandenborstel en dompelt die een weinig in de verf.
Je wrijft met de tandenborstel over het zeefje. ( hierdoor krijg je kleine spatjes )
Je kan dit met een kleur of meerdere kleuren doen.
als alles droog is verwijder je de figuurtjes.
Het resultaat is prachtig.
==
Je kan dit ook gebruiken voor het thema Pasen, Moederdag en Allerheiligen. Hierbij pas je de motiefjes aan.
Veel succes,
Marleen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop