Keukenzeil gebruiken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 109
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wij gebruiken op de keukentafel altijd een keukenzeil. Maar na een tijdje komt er wel eens een gaatje in, door het dagelijkse gebruik. Wanneer je de oude vervangt door een nieuwe zijn er verschillende stukken van het oude tafelzeil nog goed genoeg om wat mee te doen. Heeft iemand hier een idee voor?
Tnx.
Groetjes Jeannie


Maak van de goede stukken leuke placemats. Handig voor het ontbijt of lunch. Je zou ook meerdere stukken aan elkaar kunnen stikken met een kleine zigzag steek. Heb je een heel apart tafelkleed.
Zelf heb ik er zo een gemaakt en gebruik hem voor op de tuintafel.
Succes
Sonja

Zelf knip ik de goede stukken eraf, om ze daarna op maat te knippen van een place-mat. Handig voor het knutselen mocht je een keer uitschieten met je hobbymesje of verf knoeien. Blijft je nieuwe tafelzeil in ieder geval heel en mooi.
Groetjes Diny

Als er leuke figuurtjes opstaan kun je ze uitknippen en er 3 d kaarten van maken. Of gewoon op de envelop plakken staat ook wat leuker dan alleen het adres.
Marga Sneeboer

-Placemats er van knippen om op te knutselen, zodat het nieuwe zeil langer mee gaat.
-Stroken van knippen en er een vliegengordijn van maken.
-Gaatjes dichtplakken met tape aan de binnenkant en gebruiken als picknickkleed of om een tent mee te bouwen.
Carola

Als je handig bent met een naaimachine, kan je van de stukken tafelzeil, leuke stevige boodschappentassen naaien. Ook kan je er je kookboeken mee kaften zodat ze wat beschermd worden tegen het vet.
Een placemat of onderzettertjes van maken.
Succes
Gr danielle kwakkel

Van de goede stukken tafelzeil kun je leuke placemats en onderzetters maken. Verder kun je ook potten beplakken met tafelzeil.
Succes er mee
Lia Vleeschhouwers

Je kan er schortjes van maken voor kinderen. Lapje op maat knippen, een lint erin voor rond de nek en n voor rond de middel. Deze kunnen ze dragen als ze gaan knutselen om hun kledij niet vuil te maken.
Groetjes,
Ellen

Ik heb wel een tip voor goede stukken tafelzeil: knip er driehoeken uit en stik deze aan een mooi lint of aan touw. Dan heb je zo een slinger die je voor tuin- of straatfeesten kunt gebruiken.
met vriendelijke groeten,
Karin van Doveren

Je kunt placemats knippen/snijden van de goede stukken en deze met een biesbandje afwerken met de naaimachine. Wanneer dit te veelwerk is kun je het ook met gekleurd tape afwerken, ze gaan dan niet lang mee natuurlijk.
Een kort gedeelte bewaren voor knutsel en/of verf werkjes is ook heel handig, je hoeft dan niet de hele tafel af te ruimen (krant/vaas etc).
Groetjes Cindy

Je kunt hieruit placemats knippen en deze gebruiken als er geverfd of gekleid wordt. Dit is naderhand makkelijker schoonmaken dan een heel tafelkleed en al helemaal als je eens iets gaat doen wat moeilijk uit je kleren te krijgen is... (textielverf, bleek, enz...) Succes ermee!
Groetjes Laura

Je kunt er een loper van knippen
Maria Otten

Van tafelzeil kun je hele leuke tassen maken. Boodschappentassen, zo groot als je maar wilt, handtasjes, kindertasjes, rugtasjes enz. enz. De diverse patronen van tasjes zijn op het internet te vinden, of als je zelf handig bent kun je zelf tassen bedenken.
groetjes,
Anna

Onze zoon is gek op tekenen, maar dit mag van mij niet op onze houten tafel zonder dat hij hier iets onderlegt. Daarom heb ik uit onze oude tafelzeilen, stukken ter grote van een placemat geknipt. Die kan hij makkelijk zelf onder zijn papier kan leggen. Met een oud zeil kan je een hele poos vooruit.
groeten Carlien

Maak het zeil op maat voor kleine tafels voor de kinderen of maak van de figuren die er op staan leuke onderzetters.
groetjes Corine

Als er plaatjes op staan of zo, kun je er leuke kaarten mee maken. Of doosjes versieren of er onderzetters van maken.
Josette

Van de goede stukken kun je zelf placemats knippen (ca. 45x 30 cm) en deze gebruiken op je nieuwe zeil, combinatie van kleuren kan heel leuk staan op tafel.
De placemats zijn ook ideaal om op te knutselen (vooral plakken), ik ben dan wel meer dan volwassen, maar gebruik ook placemats bij het maken van mijn kaarten (plakken, kitten enz.) is de mat te lijmerig geworden dan pak ik een nieuwe. Is nog altijd goedkoper dan een door lijm bedorven tafel.
groet Jeanet

Een weinig creatieve oplossing voor de nog goede delen van het tafelzeil is om deze delen pas te knippen om in je keukenkastjes te leggen, vooral onder sausflessen en potten is dit erg handig omdat het met een natte doek kunt schoonvegen.
Groetjes, Evelyn.

Van het keukenzeil kun je nog handige poncho's voor de kinderen (of voor jezelf) knippen voor verf- of andere kliederkarweitjes. Ook kun je er placemats van knippen, rechthoekig is natuurlijk altijd goed, maar probeer van bloemetjeszeil eens een bloemvorm. En uit heel mooi tafelziel kun je zelfs motiefjes knippen voor het maken van kaarten.
Hartelijke groet,
Ina Stouthamer

Je kan het tafelzeil in kleinere stukken knippen en als placemats gebruiken. Als het een tafelzeil is met een leuk motiefje, kan je ook opbergtonnen beplakken met het zeil.
Groetjes van Marja.

Wij waren op de camping en daar hadden onze buren gordijnen van het tafelzeil gemaakt voor aan de tent. Dat is misschien voor jullie ook een idee. Ook kun je het voor kaarten maken gebruiken. Je kunt het op een kaart plakken en daarop bijvoorbeeld een plaatje o.i.d.
veel succes ermee!
Carina

Ik zou van de stukken tafelzeil placemats knippen. Deze zijn altijd handig als je met kinderen aan het knutselen of koken gaat.
Anita

Je zou van de resten place-mats kunnen knippen of snijden. Deze kan je o.a. gebruiken als kinderen willen kleien of schilderen.
Groetjes, Ingrid Deelen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop