Kinetisch binnenspeelzand

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 224
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl


Wat is kinetisch speelzand?
Het ziet er uit als zand en je kan er ook mee spelen als zand. Maar het is toch net iets meer. Kinetisch zand laat zich ook kneden en bewerken als klei. Dus wie een beetje creatief is maakt er de meest prachtige vormen mee. En wat minstens zo handig is aan dit zand: het is heel erg gemakkelijk weer op te ruimen. Zonder dat er stukjes of korreltjes achter blijven.
Valt kinetisch zand nu onder knutselen of eigenlijk niet. Ik vind van wel omdat je er creatief mee bezig kan zijn en je er heel leuke dingen mee kunt doen. Gewoon allerlei dingen maken maar ook knikkerbanen kun je er mee maken en zo weer aanpassen. Heel leuk om mee bezig te zijn.


Hieronder even een video zodat je kunt zien wat dit binnenspeelzand doet.Wat kun je er mee? Spelen als met zand. Maar dan net iets steviger.
Je kan vormpjes gebruiken om het zand in te doen en er dan uit te halen. De vormpjes staan dan best stevig. Je kan zo bijvoorbeeld allemaal blokjes maken en daar dan iets mee bouwen. Een kasteel bijvoorbeeld.
Zoals eerder geschreven kan een knikkerbaan ook. Van boven naar beneden bouw je een parcours en je laat de knikker bovenaan los en kijkt hoe hij door allerlei bochten naar beneden gaat. En gaat het op een stukje mis dan haal je wat zand weg of doet er iets bij en kijkt dan opnieuw wat de knikker gaat doen. Maak een prachtige knikkerbaan.
En ben je het zat dan druk je alles weer in elkaar en kun je weer iets anders bouwen.

Het zand lijkt trouwens nat maar is het niet echt. Je handen worden er ook niet vuil van. En het kan ook niet uitdrogen. Dus na een lange tijd werkt het nog net zo als op het moment dat je het koopt.
En er zijn een aantal verschillende merken van kinetisch zand te koop. De mogelijkheden van de verschillende soorten ontlopen elkaar niet veel.

Ben je op zoek naar kinetisch binnenspeelzand en vind je het moeilijk om een keuze te maken? Bekijk dan even wat ze bijvoorbeeld bij bol.com verkopen. Prachtig zand om mee te spelen. Er zijn pakketten met alleen zand. Zeker handig als je zelf wel vormpjes hebt en je kan ook allerlei huis tuin en keukenspullen gebruiken als vorm.
Wil je meer dan kun je ook een pakket nemen waar vormpjes bij zitten. Bijvoorbeeld een dino pakket of een auto pakket.Hoe vind je dit werkje?
Leuk - of - Meuk


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes