Kleurkaarten maken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 200-1
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik kleur voor volwassenen kleur boeken en mandalas. Ik kan alleen maar met mijn linkse hand wat doen en dat kleuren is voor mij geweldig.
Zo ben ik toch creatief bezig. Maar er bestaan ook kaarten daarin (om te kleuren) maar die zijn niet makkelijk tevinden. En als je ze vindt ook vrij duur. Misschien zijn er mensen die ze over hebben, ik wil ze dan graag overnemen.
Of zijn er mensen met goede ideeen om zelf die kaarten te maken?
Janny Havenaar


De Action verkoopt vaak ansichtkaarten in de vorm van 'kleuren voor volwassenen. Voor een spotprijsje en ook nog eens (ik meen) 3 verschillende pakjes. Genoeg voor uren kleurplezier.
Verder is het misschien een idee om stukje van de kleurplaat uit een kleurboek te kopiëren op correspondentiekaarten. Of op stevig wit karton. En dat inkleuren.
Knippen uit het kleurboek en op een gekleurde (dubbele) kaart plakken geeft ook een leuk effect.
Van een ingekleurde grote kleurplaat kun je natuurlijk prachtig een envelop vouwen. Wit label erop voor het adres.
Veel kleurplezier.
Groeten,
Margriet

De tips om de kleurplaten op kaarten te kopen bij verschillende discounter is meerdere keren gegeven en zal hier niet steeds herhaald worden. Regelmatig ergens kijken zal zeker soms goedkope kleurkaarten opleveren.

Mandala's zelf maken is niet zo moeilijk. Als je niet kan werken met een passer, is een kopje of grote beker ook
goed om die te overtrekken. Beker op een stuk papier en overtrekken. Dan zelf een mandala maken en inkleuren.
sterkte ermee.
Groetjes Judith.

Anders misschien een idee om zelf op stevig papier of dun karton een plaatje te printen en dan formaat van een kaart, eventueel op maat te knippen.
Veel succes er mee.
Groet Esther

Zelf heb ik geen kleurplaten voor volwassenen of mandala’s
Ik weet niet of u echt handig bent met je pc.( of iemand uit uw omgeving ) Als je stempelafdrukken intikt dan vind je prachtige tekeningen die je in word zo groot of zo klein kan afdrukken. Deze kan je op iets dikker papier doen en dan kan je ze inkleuren.
Bij het opmaken van de stempelafdruk of tekening kan je soms kiezen voor een andere lijnkleur, ook als je kleurplaat voor volwassenen intikt dan kan je deze ook uitprinten.
Veel succes,
Marleen

Je kunt een kleurplaat scannen en opslaan op je computer. Vervolgens kun je hem in Word zo klein maken als je zelf wilt. Je kunt ook in Paint een deel van je kleurplaat afhalen, als je bv. een deel van de kleurplaat mooi vindt. Printen op dik papier en je hebt een prima patroon. Je kunt ook een klein printje op een kleiner papier uitknippen en daarna op een kaart plakken. Je kunt heel veel gratis kleurplaten en digi stamps vinden op het internet. Typ bij google afbeeldingen kleurplaten in en je krijgt een heleboel kleurplaten.
Groetjes, Anneke

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop