Knutselen met kleuters

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 185-2
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zit in het 5de middelbaar en ik heb stage in een kleuterschool over een paar maand. We moeten allemaal activiteiten verzinnen met de kleuters en dus wil ik ook een paar keer met ze knutselen. Wie heeft er een leuk idee voor me? Het mag niet te moeilijk zijn voor de kleuters en liefst met zo goedkoop mogelijke materialen. (De kleuters zijn leeftijd 2,5 tot 5 jaar.)
Alvast bedankt. Groetjes Laura


Is dit iets voor je kleuters?
Laat ze zelf flesjes, potjes e.d. meenemen. Rondom beplakken met touw. Laat een randje open waar je een leuk kantje tussen plakt.
Eventueel aan de bovenkant een stukje touw laten hangen met iets eraan (schelp, bedeltje, etc).
Dit kun je gebruiken: Voor potloden in te zetten, of wax. lichtje
Succes
Corrie

Neem crepe papier en ga er propjes van laten maken en bijv: een vlinder mee plakken het kan natuurlijk van alles zijn
Groetjes Corrie de waardt Woudenberg

Misschien is vinger verven op een groot vel een leuk idee? Of laat de kinderen samen een schilderij maken van oude tijdschriften.Die laat je de kinderen kapot scheuren en er propjes van maken en dan insmeren met lijm en dat op een groot vel plakken. Succes ermee.
Groetjes Judith.

Je kan bijna alles gebruiken wat wij dagelijks weggooien in de huiskamer. Van keukenrol tot wc rol, kaasdoosjes, te veel om op te noemen
Ga je voor lente/paasfeest, verzamel eierschelpen, vooraf wassen en kaasdoosje deze verven vullen met papierenstro verkrijgbaar in groen/ oranje/ geel
Terwijl de verf nog droogt laat je hen dat stro daar in duwen, dan valt dat stro er niet uit als het droog is leggen ze een paar kleine chocolade eitjes (liefst verpakte in Aldi zijn die niet duur)... op het stro geef hen lege eierschelp die ze kunnen verbrijzelen, ook niet "te" klein die kunnen ze daar bij inleggen, dit is voor de 2,5/ 3 jarigen. Voor deze kindjes mag het echt niet te lang duren, zijn alles vlug beu.
Voor de 4/5 jarigen een kleurplaat bv een konijn of kip beplakken met eierschelpen, ga naar uw bakker die heeft dagelijks heel wat eierschelpen, die toch in de vuilbak verdwijnen. Deze mogen wel verbrijzeld worden, je hebt veel schelpen nodig hou daar rekening mee. Begin nu al maar te verzamelen :) en vergeet ze niet af te spoelen. (Ik laat mijn een nachtje weken in afwasmiddel goed naspoelen) Laat wel de kleuters de schelpen verbrijzelen, niet zo maar op tafel maar in een broodzak, zo blijft alles goed samen. Als ze de schelpjes verbrijzeld hebben doe je die in een kommetje, elk kind haar/zijn kommetje.
Laat hen lijm op de tekening doen en ze strooien daar op de schelpjes wat er te veel aan is schud jij af. Waar openingen zijn beplakken ze verder met schelpjes. Nadien kunnen ze de schelpjes verven.
Ik had een konijn op voorhand uitgeknipt en op een vierkantig stuk karton geplakt zo bekom je een schilderijtje
Als u karton groot is dan kunnen de 5 jarigen er nog een zonnetje of gras bij op inschilderen
Veel plezier
Joske Vandevin

Je kan een paddestoel uit karton knippen en deze met propjes crépepapier bekleven. Heel leuk en de kindjes leren ondertussen hun vingertjes gebruiken.
Bianca Fossen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop