Knopen 2

Ingezonden door: Els
Knutselitem nieuwsbrief nummer: 034
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Bloempot-hanger
Materiaal: Nylonkoord, 1 plastic ring van ca 4 cm middellijn en een bloempot van 18 cm middellijn. 8 draden van 8 meter dubbel aan de ring knopen (16 draden) Van elke 4 draden 4 randjes van 4 weitasknopen onder elkaar Dan verspringen en van 4 tegenover elkaar liggende randjes 8 cm van de draden glad laten en van elke 4 draden weer 4 weitasknopen onder elkaar Van de overige draden 11 cm glad laten en van de randjes 2 weitasknopen onder elkaar. Nu van elke 2 draden randjes van 10 rommelknopen. Dan weer steeds 2 draden van 1 randje met 2 draden van het volgend randje (is versprongen met de weitasknoop), 10 cm hoger (deze blijven glad) 48 halve weitasknopen.Dit is steeds rechts knopen, waardoor de rand gaat draaien (elke 4e x draaien). Nu van de middelste 2 draden uit elke rand 12 cm in rommelknoop. De 2 zijdraden blijven glad hiernaast. Dan weer met de 4 draden 30 halve weitasknopen en deze laten draaien Om te eindigen in elke rand 4 cm hoger 1 overhandse knoop maken, de draden op 3 cm afknippen en uitrafelen Nu deze 4 knopen bij elkaar nemen in een aparte draad van ca 40 cm lengte een 1us maken door op 6 cm hoogte een overhandse knoop te maken De 2 einden onder de 4 knopen winden en stevig vastknopen De eindjes enkele malen doorstoppen, een overhandse knoop maken, op 2 cm afknippen en uitrafelen.


5 Hanger voor glazenbloempot
Van sisaltouw 2 draden knippen van 4 meter
Deze zo dubbelvouwen dat een lengte 150 cm de andere helft 250 cm lang is.
In deze 2 dubbele draden een overhandse knoop maken en de eindjes binnenuit door de opening in de pot rijgen.Nu de 2 korte draden als inleg gebruiken en de 2 lange om te knopen," 8 weitasknopen, 10 halve weitasknopen (dit is steeds rechts knopen, waardoor van deze gaan draaien), vanaf " herhalen. Na 60 cm van de 2 inlegdraden een 1us vormen van 15 cm. Nu met aan weerszijden 2 draden om de 1us heen 6 grote weitasknopen. Dan elke 2 eindjes om de 1us heenknopen. Nog een overhandse knoop in de draad, op 3 cm afknippen en uitrafelen.


BLOEMENHANGER
Materiaal: 4 kluwens 3 SUlSSES GAREN. kwaliteit SUIZANYL 6-draads en 2 bloembakjes van + 14 cm middellijn en + 8 cm hoogte. Gebruikte knopen: Weitasknoop en ribbel- of cordonknoop.
Aan een begindraad 20 x 2 draden van ca 6 meter dubbelknopen en in het rond 10 toeren knopen in verspringende weitasknoop, steeds met 2x2 draden om 4 draden heen knopen. Nu in de onderste toer aan elke weitasknoop 1 dubbele draad van ca 6 meter dubbel bijknopen ( = totaal 60 dubbele draden). * Knoop nu naast elkaar 2 randen van 15 halve weitasknopen, steeds 2 x 4 draden om 4 draden heen knopen. Verspringen, dan met 2x 4 draden om 8 draden heen en 5 halve weitasknopen, er blijven aan weerszijden van dit randje 4 draden hangen, vanaf * nog 2 x herhalen. Knoop nu in de andere draden dezelfde randen ( = in totaal 5 dubbele randen). Deze zijn ca 26 cm lang.Laat nu de 2 x 4 knoopdraden en 2 dubbele inlegdraden van elk laatste randje hangen en knoop met 2x4 draden om 4 draden heen ca 40cm in halve weitasknopen,laat deze hangen.
Knoop nu aan het bovengedeelte met 2x4 draden om 4 draden heen 1 randje van 30 halve weitasknopen(dit zijn draden die zijn blijven hangen,neem steeds 6 draden van een rand en 6 draden van een rand ernaast en begin ca 3cm lager).Dit zijn in totaal 5 randjes.Nu alle draden van deze randjes om een losse inlegdraad(langer dan de omtrek van de bloempot),als cordonrand knopen,van elk randje 3x2 dradennaar rechts en 3x2 draden naar links knopen.Alle draden met 2 samen 4x omslaan.Tussen alle randjes 2 nieuwe dubbele draden van ca 1 meter dubbelknopen(= in totaal 100 draden).De inlegdraad stevig aan de bloempot vastknopen,zo dat het boven om het bakje past.Dan randjes knopen van weitasknopen onder elkaar van 2x2 draden om 4 draden heen,zo dat de randjes even lang als het bakje zijn.Nu verspringen en in alle draden nog 1 weitasknoop.Houd nu de draden in het midden onder het bakje bij elkaar en bind hier stevig een draad om.De draden ca 5cm lager afknippen.Knoop nu de draden van de bovenste randen die zijn blijven hangen op dezelfde manier vastvoor het 2e bloembakje,ook hier na de cordonrand nieuwe draden bijknopen.Knoop tenslotte voor de hanger aan de bovenkant de begindraad stevig vast en maak hiermee een lus,waar met een losse draad een cordonrandje om wordt geknooptWat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop