Wat te doen met knopen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 105
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb een berg knopen gehad. Heeft er iemand nog leuke knutselideeen met knopen voor kinderen, zowel leuke tips voor kleuters als oudere kinderen zijn welkom.
Groetjes Regina Eijke


Met die knopen kan je de armen en benen van poppetjes maken. Rijg een aantal knopen aan een touwtje dan krijg je een stapeltje, deze kan je bv aan een keukenrol of wc rol vastmaken (vastrijgen). Op het rolletje kan je bv met stof of verf kleding maken, voor de benen en het andere arm doe je hetzelfde. Je kan van een krant met papier-machť of van tempex of wasbolletjes een hoofdje maken.
gr Femke

Ik heb zelf knopen gebruikt om voor poppenhuizen schilderijtjes te maken. Knip leuke plaatjes, landschappen, portretten, dieren of wat je ook maar leuk vindt uit. Maak het op maat van de knoop die je wilt gebruiken en lijm het plaatje erin. Ovale knopen zijn erg leuk bij een trap als familie-fotogalerij. Let wel op wat voor knoop en plaatje in welke ruimte je wil hangen. Maar natuurlijk is alles goed!
Ook kun je van de oude mooie knopen, hangers maken voor aan een riem, of er een oude tas mee opfleuren. Ik heb bijv. allemaal plaatjes van elfjes en engeltjes uitgeknipt, die in de knopen gelijmd, met vernislaagje beschermt en die verwerkt met kralen, schelpjes, etc. aan een ketting. Je kan de ketting zo lang of kort houden als je zelf wilt. Om bijv. er oude laarzen mee te versieren, een zigeunerriem van te maken.
Er is dus heel wat mogelijk met oude knopen!
Hartelijke groet,
Marjon Knevelman

Je kunt de knopen door elkaar op een tasje maken, dat geeft een heel erg leuk effect. Je hoeft ze er alleen maar op te maken. Wel grote en kleine knopen door elkaar gebruiken.
Groetjes Marlie

Met de verschillende knopen is een leuk wandkleed te maken.
Maak figuren, mensen of dieren met de knopen en zet dat met een draadje vast op een lap stof. Met stukjes stof de omgeving maken.
veel plezier.
Amy Vermaesen

Van de knopen kan je een borduurschilderij maken. Gebruik de knopen bv. als hoofdje, lijfje en borduur de rest met wol of katoen. Evt. kan je er nog restjes vilt bij gebruiken.
Succes, Joke.

Er zijn veel dingen te verzinnen met knopen. Voor volwassenen is het leuk om een kinder jurk of trui te versieren met knopen. Kinderen gebruiken ronde voorwerpen graag voor wielen bij het knutselen. Sommige knopen zijn geschikt om er kettingen mee te maken. Je kunt er ook mozaiek werkjes mee maken. Je kunt er knutselwerkjes of de deksel van een bakje ermee versieren. Laat ze er zelf een lapje stof mee borduren.
gr. Josette Vlaar

Een berg knopen is erg leuk om te gebruiken voor Vaderdag. Laat elk kind een T-shirt mee nemen en er een figuur op maken met de knopen. Zo leren ze stiekem ook nog knopen aan naaien! Maar een ketting voor Moederdag is natuurlijk ook leuk, of er een 'tekening' van maken.
Gerdi Meijerink

Je kunt van oude knopen een leuke ketting maken. Kinderen kunnen ze eenvoudig rijgen en zo een leuke kleurige ketting maken. Ook zou je met knopen vooral met jonge kinderen kunnen gaan mozaieken. Het is veiliger met knopen te mozaieken dan met oude tegeltjes.
Succes en groeten Marian

1. niet vergeten dat je knopen overal op kunt naaien, gewoon voor de sier. bijvoorbeeld: etui, tas, T-shirt, riem, sjaal, muts.
2. kleine knopen kun je ook als kraaltjes gebruiken. Als er twee gaatjes in zitten kun je een draadje door beide gaatjes rijgen, en als er 4 gaatjes in zitten kun je er 2 draadjes door rijgen. (dan wordt het armbandje ietsje breder.
Groetjes, Carina

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop