Kraam cadeau

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 028
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zoek ideeŽn voor het maken van een kraamcadeau.

Ik heb eens met mijn collega's een box/speelkleed gemaakt en een keer een dekbedovertrekje voor in een ledikantje. Iedereen kreeg 1 of 2 blokjes stof van ongeveer 15 x 15 cm en kon daarmee doen wat die leuk vond. Bijv. borduren of een applicatie erop maken, er was ook iemand die er patchwork stukje van had gemaakt. Dan is het kwestie van aan elkaar naaien met steeds een blok gekleurde stof en een versierd blok.
Misschien is dit een idee?
MariŽlle de Jong


Ik werk op een kdv en als een collega met zwangerschap gaat mogen de 5 kamers weer eens creatief zijn. Wat hebben we weleens gemaakt:
Een spiegel van purschuim
Een meetlat (dit had je zelf al gekregen)
Een puzzel (aankleedpop)
Een mobiel (deze was met van die piepschuim figuren)
houten fotolijstjes beschilderen
Geboortegedichtjes in lijstjes (lijstjes beschilderen)
Een houten kapstok' versierd met klei in de sfeer die bij haar kinderkamer hoort ( wij hadden dit versierd met dieren)
Doosjes( xenos) versieren waarin ze spulletjes kan doen voorbij de commode
Succes, gr. Marion

Ik heb ook eens met vriendinnen een kraamkado gemaakt, een zogenaamd 10-dagen pakket.
Met voor elke dag een leuk zelfgemaakt kado.
We hadden oa. een luiertaart, een badcape met de naam van de baby erop geborduurd, een slaapzakje, een mandje om spulletjes in op te bergen en een opbergzak voor speelgoed gemaakt.
Voor het maken van de luiertaart kun je het beste Pampers maat 2 gebruiken, dan hoeft de taart niet meteen te worden aangesneden. Rol elke luier op en doe er een strikje omheen. Je krijgt zo allemaal rolletjes die je in 3 lagen kunt verdelen. Pak hem in in een transparante folie en doe er een grote strik omheen! In de Knippie Baby staan ook altijd leuke ideeŽn om zelf te maken.
Veel succes, ik hoop dat je er wat mee kunt.
Groetjes Judith.


Een kraamcadeau dat bestaat uit een mand met cadeautjes, iedere dag van de kraamtijd mag de moeder dan een cadeautje open maken. Als je wilt kun je ze een nummer geven, of aan een draad hangen (dit als je een bepaalde volgorde aan wilt geven). Een kraamtijd duurt eigenlijk maar 10 dagen, tegenwoordig zelf korter, maar wat let je een kraamtijd van 15 dagen in te voeren.
Vilma.


Als antwoord op je vraag voor kraamkado, is dit misschien wel leuk een taart van pampers of andere papieren luiers. Heb je hier vragen over kun je me altijd mailen, dan zal ik proberen het uit te leggen.
Groetjes Pancra Bakker.


Een wandkleed met opbergzakken voor allerlei spulletjes is zelf te naaien. De meiden kunnen dan iets op de zakken maken b.v. van vilt. Iedereen maak een pompoen en die worden dan zodanig aan elkaar genaaid, dat er een knuffelbeest ontstaat.
Groetjes,
Anneke

Even een leuk ideetje voer een kraamcadeautje
............ een luiertaart.
Benodigdheden:
pak luiers
wit draad
doorzichtig inpakpapier
gekleurd lint 2 tinten
(zilver en blauw of roze)
snoepjes of muisjes
lolly's
leuke kaart.
Draai de luiers in een rolletje (zet ze vast met wit) draad en zet al die rolletjes tegen elkaar aan in een ronde vorm(taartbodem). Maakt de taart bodem vast met het witte draad en bindt 2 kleuren lint erom zodat je het draad niet ziet.
Maak zo nog meer bodems, maar wel kleiner. Zet ze op elkaar zoals een bruidstaart.
Steek de lolly's er tussen en maak van het doorzichtige papier snoepzakjes en vul ze met snoepjes of muisjes. Hang die zakjes met het lint aan de taart of lolly's vast. En doe de kaart bovenop. Pak de taart royaal in met het doorzichtig papier en bind het aan de bovenkant vast met lange linten.
Je zult er gegarandeerd succes mee hebben.
Het is prakties ... luiers heb je altijd nodig en als de mensen zien dat je moeite hebt gedaan, maakt dat een cadeautje nog leuker.
Groetjes van Anita.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop