Vaste Kralenketting

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 113
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb veel kralen kettingen waarbij de kralen vast zitten aan het draad. Kan dus niets met losse kralen doen. Maar wat kan ik wel met dat soort kettingen doen. (Ze zijn vele meters lang).
Wij werken op het club huis bij okidoki in Losser met kinderen tussen de 4 en 10 jaar.
Hartelijk dank
Els Breukink


Je kunt van de kralen weer kettingen maken door telkens de 2 kralen aan het uiteinde te verhitten en direct aan elkaar te 'plakken'. Je kunt ook stukjes van de kettingen gebruiken om knutselwerkjes mee te versieren (bijv. de rand van een fotolijstje)
groetjes
Ellen

Kun je ze in stukken knippen en er een soort gordijn van maken? Als afscheiding of als decoratie altijd leuk om te zien. Hang ze voor de ramen (als dat mag)
Stukken afknippen als ketting en de kinderen er dingen bij aan laten maken van papier, aluminiumfolie of ander leuk materiaal.
groeten Betsie Dogger

Je neemt een stuk stevig tekenpapier en maakt het op grootte van een briefomslag. Op de kaart plak je een mooie foto van een persoon. Vb met moederdag van het kind en de mama. Rond de foto maak je met de kralen een soort kadertje. Heb ik ooit zelf gemaakt met een groepje kinderen en ze vonden het heel geslaagd. Is niet extra veel werk maar wel de moeite waard. Zijn de kralen op kan je ook kleine schelpjes gebruiken.
Groetjes
Carine

- Je kunt kinderen een nepkerstboom laten maken (bijvoorbeeld een grote dennenappel die je groen schildert) en daar kun je de kralensnoeren in hangen.
- Wat ook leuk is om de kralensnoeren in het rond om een fotolijstje te plakken.
Met vriendelijk groet,
Marleen vd Sanden

Met snoeren kralen kun je natuurlijk heel goed wandkleden, kussen of tasjes versieren. Je naait de kralensnoer dan telkens om de 2 of 3 kralen vast. Je kunt kinderen eerst een schets laten maken. Die neem je dan over op het doek en je gaat alles vastzetten. Om het nog leuker te maken kun je het ook met vilt, losse kralen, pailletjes en borduurgaren aanvullen.
Marijke

Met die kralen kan je in bv. een deksel van een schoendoos een landschap maken met verschillende kleuren. Of in een dekseltje van een pot sliertjes kleven zodat je een onderzettertje krijgt. Een andere mogelijkheid is nu met de kerstdagen is om 2 ronde kartonnetjes in elkaar te schuiven zodat je een bal krijgt en hierrond die kettingen te kleven en zo heb je een kerstbal voor in de boom.
groetjes Nathalie

Je kan er dingen mee versieren zoals, knip een stuk van de ketting af en plak het bijv. op leuke doosjes.
Erica de Jong

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop