Project kunst

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 187-4
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Nu heb ik zelf een vraag. We gaan op school een project houden over Kunst. Heeft er misschien iemand ideeŽn hiervoor en met name voor de kleuters? Ik wacht in spanning af!
Groeten van Janneke


De kinderen kunnen misschien zelf een doek schilderen met acrylverf. Was je ook zo weer af, heb je gelijk kunst.
gr janny

Voor kleuters denk ik meteen aan Hundertwasser. Kleurig fleurig en met natuuraccenten. Ze zouden van melk/vla pakken Hundertwasserhuisjes kunnen maken of 'gewoon' verven op papier of een canvas.
Groetjes
Miriam

Het is misschien wel leuk om eerst eens met de kinderen te praten over kunst. Wat denken ze en voelen ze en welke ideeŽn hebben zij over kunst? Haal er een echte kunstenaar bij in de klas. Als je ze hierop hebt voorbereid kun je een stapje verder gaan. Je laat de kinderen zelf kunstenaar worden. Dat laatste kun je doen met bijvoorbeeld een zelfgekozen thema, waar de kinderen dan iets mee kunnen doen.
Veel plezier ermee.
Groetjes Judith.

Voor kleuters hebben wij eens gewerkt met de schilderijen van Mondriaan, vlakken maken en inkleuren met verschillende materialen, we hadden schilderdoek (zonder lijst) wat hiervoor erg geschikt was, lijst gemaakt van gekleurd karton en je had een heel leuke expositie.
Je zou ook kunst van naÔeven kunnen gebruiken, of met klei beeldjes maken. Soms kun je ook een kunstenaar uitnodigen om een workshop te geven, met mijn afscheid op school hadden ze dat gedaan, allemaal zelfportretten gemaakt. Erg leuk
groeten Betsie

Misschien is er een tentoonstelling in de buurt waar je kunt gaan kijken, zelf kinderen schilderijen laten maken van verf, lapjes stof of stukjes papier, zelf portretten laten schilderen of van elkaar en wat ook leuk is om een tentoonstelling te organiseren, kinderen erbij te betrekken en als je kunt een belangrijk persoon, bv iemand als een burgemeester de tentoonstelling laten openen.
Doe je dit in de decembermaand dan zou je Sint Nicolaas kunnen vragen. Ik zou in elk geval zoveel mogelijk facetten en stijlen voorbij laten komen en kinderen zelf laten ontdekken wat je allemaal met kleuren kunt doen door bv een kleurenpalet te laten maken. Er is zoveel mogelijk!
veel succes, groetjes Wijntje

Zelf heb ik ooit, rondom het thema Ďkunstí, met kleuters doeken afgeplakt met papiertape en de doeken laten schilderen. Toen de verf was opgedroogd hebben we de tape eraf gehaald. Het was een mooi resultaat (zie fotoís).
Het is op de volgende pagina op de website gezet: Kleuter verfkunst

Heel leuk om te doen is een project over stoelen. Er zijn zoveel mogelijkheden en vormen die gebruikt kunnen worden om een stoel/zitting van te maken:
Zonder poten :een zetel
Met driepoten: een krukje
Met vier poten
Met twee balkjes, rolletjes
Tweeplankjes en een zitting er tussen
Bolletjes, kroonkurken,plastiekdekseltjes als poten
Onvoorstelbaar wat kinderen allemaal vinden.
Door vorm, grootte, kleuren ,stofjes,klei,papiermachť, enzÖ.is het aanbod enorm, onuitputtelijk maar met heel leuke resultaten altijd.
Op internet kan je over zoín project vinden in 'wees gezeten' design museum Gent.
Veel succes
Lonne

Maak een lijst van wit fotopapier. Hier plak je van dat doorzichtige papier tegen aan aan de achterkant. (Dit papier wordt ook wel gebruik bij het maken van lampionnen voor sint maarten) Hier kun je met vloeipapier, verkrijgbaar in vele kleuren) een leuk plakwerkje opmaken. Dit geeft een leuk effect. Succes.
groetjes.
Marian

Zelf heb ik weleens nagedacht hoe je kinderen inspiratie kunt geven middels kunst..Ik heb daarvoor uiteindelijk filmpjes van Cirque du Soleil laten zien. Dit prikkelt zeker hun fantasie. Dan nog een opdracht waarbij je de kids kunt laten zien hoe kunstenaars op ideeen komen. Inkt of verf op een blad. Rietjes en blazen maar. Wat kun je maken van de vormen. Misschien wel een heel verhaal met tekeningen erbij! succes!
Petra Spitborn

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop