Kunst

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 177-2
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben bijna afgestudeerd als kleuteronderwijzeres en mijn laatste stage gaat door bij kinderen van 5, 6 en 7 jaar. Het thema is 'kunst' en ik ben op zoek naar spectaculaire dingen om te doen (niet de klassieke spat -en verftechnieken).
Hebben jullie tips?
Groetjes en dankjewel
Babette Naeyaert


Is vilten een idee: met wol en groene zeep kan je leuke mooie dingen maken, ook wel een bloem.
Kijk eens op dit adres: breienwebshop
Ook staat er op youtube een filmpje hierover.
Succes
Corrie

Wat een leuk idee is, is om de kinderen met elkaar één groot kunstwerk te laten maken van diverse materialen. Als je oude tijdschriften hebt, kun je ze de kinderen laten scheuren (kinderen vinden dat geweldig!), laat ze er propjes van maken en of de gescheurde stukjes door elkaar heen plakken, zodat je een mozaíek idee krijgt, en het dan op een groot vel plakken.
Je kunt de kinderen ook hun handen laten tekenen op een groot vel papier en ze mooi laten inkleuren. Dan heb je een leuk schilderij van allemaal handjes.
Ik zou zeggen succes.
Judith Koekie

Voor een project van Vincent van Gogh hebben we in groep 3 en 4 foto’s zwart/wit uitgeprint van de kinderen en met verf op wattenstaafjes alles bedekt. Dus je krijgt dan gestippelde zelfportretten. Bij mijn kinderen op school hebben ze het schoolgebouw nagemaakt a la Mondriaan: rode / blauwe / zwarte strepen in de vorm van het schoolgebouw. Het waren prachtige verschillende resultaten! Alles mooi ingelijst met vlechtrepen. Voor Escher hebben ze doosjes gevouwen met daaroverheen 1 dier getekend die je dan aan alle kanten kon zien. Kadinsky: druppels ecoline wegblazen met een rietjes maar misschien noem je dit wel de klassiekers?
Succes met je stage en examen!
Groeten, Cecile

Ik heb dit onderwerp ook eens gedaan, en ben toen met de kinderen gaan beeldhouwen. In kleine (zandbak) emmertjes maak je gips klaar. Dit laat je even drogen, maar het mag niet volledig uitharden. Daarna kunnen de kinderen aan de slag met een hamertje, spijkers, vijltjes, of wat je maar hebt, om zo het gips te bewerken.
Ook met gipsverband kun je leuke dingen maken. Je laat de kinderen dit bij elkaar aanbrengen op de hand (wel een dikke laag vaseline op de hand smeren). Het droogt vrij snel, en dan haal je het van de hand af en kunnen ze het versieren met verf. Leuk om op een plankje te bevestigen, zodat je je eigen beeld van je hand hebt.
We hebben ook nog een heel groot schildersdoek gekocht en dit in vakken verdeeld. Elk kind mocht zijn eigen vak invullen. Als je wilt kun je hier een thema bij gebruiken. Dit doek hangt nu op de groep.
Succes! Groetjes, Marijke

Dit is een mooie website. Hier staan heel veel kunstenaars waarvan ze de kunst heeft gebruikt voor kinderen om
daar hun eigen kunstwerk van te maken.
A faithful attempt
Je kan ook kijken op site van tekenen en zo, daar staan heel veel leuke technieken op.
vriendelijke groet Gerry

Combineer het thema kunst met afval en recyclen spaar allerlei materialen (Melkpakken, kurken, ijzerdraad, toetjesbakjes, wc-rollen, dopjes van flessen noem maar op en laat de kinderen hun vrije fantasie gebruiken om dit samen te voegen tot een kunstwerk.
Veel plezier
Carla

Met vouwblaadjes kun je spiegelen en dit op een groot vel plakken. Knip stukken of hoeken uit papier en schuif het iets opzij. Knip uit wit en plak het geheel wat uitgeschoven in zijn geheel op zwart.
Succes verzekert.
Groetjes Shira

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop