Oude cd's gebruiken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 176
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik heb een stuk of 10 lege cd's die niet werken. Zo van die cd's om zelf te branden, maar af en toe zit er wel 1 bij die niet werkt. Zo heb ik er wat verzameld met het idee om er iets van te knutselen. Maar nu heb ik geen idee wat ik ermee zou moeten doen.
Wie heeft er enige ideeŽn voor me?
Groetjes van Laura


Als je de cd een paar seconde in de magnetron legt, onder een klein laagje water, krijg je een crackel effect op de cd. Deze cd kun je dan gebruiken om er 3d plaatjes op te plakken. Of je maakt er een soort afscheiding van met de cd 's door steeds een stuk draad er tussen te maken dus cd------ cd--------cd------ enz. Door de warmte gaat dit draaien en krijg je leuke lichteffecten op de muur of plafond.
succes Lia

Je zou er onderzetters van kunnen maken en ook een gordijn voor bv keukendeur of een fotolijstje.
groetjes Piet

Neem een piepschuim bal en knip de cdís in kleine stukjes met een kniptang, plak de stukjes cd op de bal en je hebt een leuke Discobal.
Jolanda

Je kan de cd's kapot knippen in allerlei kleine stukjes. Dan kun je een bal(voetbal) of een speciale bol in de hobbywinkel vol plakken. Als laatste een haakje eraan met een touwtje en je hebt een leuke discobal.
Marijn van Remmen

Met oude cd's kan je leuk knutselen, gebruik ze als achtergrond op een kaart om een 3d-prentje op te kleven. Aan de glimmende kant het plaatje plakken en de achterkant met gekleurd papier afwerken of op een vierkante kaart plakken.
groetjes,
Maren

Ik heb wel wat ideeŽn wat je kunt doen met lege cd's;
* Maak een 3D kaart met lege cd's.
* Gebruik het hoesje om er een standaard mee te maken, en hier jij jouw 3d kaart op te zetten.
* Maak er een "sier slinger" van.
* Gebruik de cd's om er boekje voor het scrapbooken mee te maken.
Groeten van Hanneke Olthoff.

Met de afgekeurde cd kun je de mooiste 3d felicitatie kaarten maken door er bijv 3D op te knippen. De mensen wie ik ze geef vinden het altijd heel erg mooi. Of plak er een mooie foto van jezelf op, die kunnen ze dan mooi bevestigen aan de muur.
Veel succes, groetjes An

1. Je kunt ze gebruiken als kaarsenstandaard. Je neemt 10 cd's .Je knipt een gat in het midden van de cd s .Je plakt de cd's op elkaar en daar plaats je kaars in
2. Fotolijst: Neem 4 cd's . Verknip ze en plak ze in de vorm van een mozaÔek op een stuk hout. Plak er dan foto's op en je hebt een origineel kunstwerk. Als je knipt met een kartelschaar geeft dat een leuk effect..
Groetjes Judith

Mijn meester heeft toen die klein was zijn muur met oude cdtjes beplakt en dat zag er heel vet uit
Groetje Isabelle

Ik heb ooit van oude cd's/dvd's een vaderdagcadeautje gemaakt: De cd/dvd inspuiten met schoolbordverf en laten drogen. Dan een krijtje (eventueel vastgezet in een knijper) erbij een je hebt een mini memobordje.
Mvg, Jacobina

Bewaar ze tot de kerst! Dan kun je er heel leuke engeltjes van maken. Leg daarvoor de CDís even in warm water, waardoor ze zacht worden. Vervolgens knip je 1/3 deel van de CD uit, dat je vervolgens in het midden van het overgebleven deel plakt. Van allebei de glimmende kant naar voren. Zo lijkt het voorste deel de jurk, en het achterste deel de vleugels. Vervolgens nog een piepschuim bolletje in het midden plakken als hoofdje. Erg leuk.
H. Kooijman

Maak een borduur patroon erop en een 3d plaatje erbij knippen.
Groetjes madelon

Die cd's zijn uitstekend geschikt om een spiegelplaatje van te maken om een 3D werkje op te maken.
Groetjes Joanda

Je kan ze altijd gebruiken als achtergrond voor een 3-D plaatje op een kaart, maar dit is leuker: plak er 2 op elkaar met de glimmende kant naar buiten, plak er gelijktijdig een lint tussen. Versier aan beide kanten met 3-D plaatjes (hetzelfde voor iedere kant). Je hebt zo een leuke raamhanger (of voor boven de box van een baby)
Succes Corrie

Mandalaís maken met watervaste stiften, dit idee zag ik vandaag toevallig op internet.
Ik heb er zelf kerstengeltjes mee gemaakt: Als je de cd nat maakt kan je hem namelijk knippen! Een kwart er uit knippen voor het jurkje, dit omgeklapt met 3d lijm er op plakken. Het 3-kwart stelt de vleugels voor. Een hoofje van piepschuim, of een kraal oid. En mooi versieren met kerstglitters.
Succes, groetjes Cecile

Je kan er leuke kaarten van maken door ze te versieren met een 3d plaatje en op een vierkante kaart te plakken maar je kan er ook een kikker van maken dat patroon heb ik niet maar wel eens ergens gezien. Ook leuk om met kinderen te maken
Arja

Je kunt er het getal 40 of 50 of 25 (of i.d.) opschrijven met een 'permanent marker' en dan met een groene 'permanent marker' wat steeltjes & blaadjes en met rood wat bloemetjes er omheen schilderen. Met een lijmpistoll lijm je het dan op een veiligheiddpseld vast. Niemand die meer om het gelukkige huwelijkspaar heen kan!
Rian Papanikola - de Groot

Ik heb een vriendin die haakt er een patroon omheen, met flinke uitsparingen. Die kun je dan als een mobile ophangen op een manier dat de zon net een beetje licht schijnt op de uitsparingen. Geeft een leuk effect.
Groetjes Annie van Pinxteren

Een een leuk kleurig koort binden met enige afstand tot elkaar. Deze slinger in 't zonnetje in de tuin hangen en er serpentines overheen gooien! Een groots effect!
Rian Papanikola - de Groot

Ik gebruik "kapotte" cd's om 3D kaarten op te maken.
Op de glimmende kant maak ik dan de kaart, de kant waar je tekst op kunt schrijven, beplak ik dan met een stuk papier, dat ik dan rond uitknip en hier schrijf ik de tekst dan op.

Je kunt ook een leuke Mobiel maken. Neem 2 dunne latjes of stokjes hout van circa 50 cm.
Bind aan het eerste stokje in het midden een stukje touw (zolang als dat je de ophanglus wilt hebben). Maak aan het uiteinde de cd's vast met een stukje touw.
Bind in het midden nogmaals een stuk touw dat langer is dan de hoogte van het touwtje en de cd's aan het uiteinde. Maak hier vervolgens het andere stokje aan vast. Zorg dat het touw weer ongeveer in het midden van het stokje komt te zitten. Maar zorg dat het touw aan de onderkant van het stokje nog overblijft, zodat je hier ook nog een cd aan kunt hangen.
Vervolgens herhaal je de stappen van het eerste stokje.
Je kunt de mobiel nog versieren met kralen of iets dergelijks en uiteraard kun je lint gebruiken in plaats van touw.
Ook zou je de stokjes eerst nog kunnen beplakken of omwikkelen met wol of lint.
Veel Succes ermee
Groetjes Sanne

Toen wij 40 jaar getrouwd waren heb ik van cd bedankjes gemaakt.
Ik heb er om heen gehaakt de achterkant afgeplakt en daar een bedankje op geplakt.
Het kan natuurlijk ook alleen om gehaakt worden het afplakken staat gewoon erg netjes maar het hoeft niet.
Zelf gebruik ik het als een bloemen onderzetter. het is dan net een om gehaakt spiegeltje.
Veel succes en vriendelijke groet.
Jelly Hondebrink.

Boor kleine gaatjes erin en borduur ze
Ook is leuk doppen er onder lijmen en dan van lege waxineliichtjes cups plat drukken en blaadjes van maken erop lijmen lichtje in het midden.
Je heb dan een sfeer lichtje
gr janny

Van cd tjes heb ik hele leuke kaarten gemaakt. Plak ze op een ronde of vierkante kaart, dit is ook leuk met de kerst. Hierop kun je met 3D plaatjes hele leuke kaarten maken. Ook kan je er twee tegen elkaar plakken met een koordje er
tussen en van boven een lusje en van onder twee uiteinden met daaraan een belletje voor de kerst, of een ander leuk dingetje. Zelf heb ik er zo voor de kerst gemaakt met aan weerskanten een kerst tafereel. Ook heb ik er gemaakt met theelichtjes in het midden op een stukje karton.
groeten Mvr van Oorschot

Ik heb zelf al eens een keer een spongebob ervan gemaakt.
Je hebt 2 cds nodig.
Je laat de cd aan de niet bedrukte kant met gele verf verven. (gele gaten van een kaas). Nadeel was dat de verf er snel afgaat als je er teveel aankomt. Misschien een beter hechtende verf gebruiken.
Daarna plak je tussen de cds chinille draad als armen en benen. Aan de uiteinden maak je handen en voeten vast.
Aan de bovenkkant van den spongebob plak je aan de binnenkant een paperclip (dit wordt het ophanghaakje). Plak de gaatjes aan de binnenkant ook even af met een geel papiertje.
Plak de cd's met goede, sterke lijm aan elkaar. Met wasknijpers eraan kun je ze goed laten drogen.
Aan de voorkant heb ik een pasfoto van de leerlingen laten plakken.
Het was erg leuk geworden.
Veel knutsel plezier.
Groetjes,
Miriam Tibbe

U kunt er misschien een leuke spiegel van maken. U plakt ze gewoon in een vorm die u leuk vind en zo is het helemaal naar uw smaak.
Als u het heeft plakt u een ophang haakje aan de muur. Je ziet u zelf dan wel in andere kleuren dat ziet er ook
wel weer leuk uit, en dan hangt er aan de muur ook weer wat leuks.
Ik heb het ooit wel eens ergens gezien maar ik weet niet meer waar en heb er ook geen foto meer van.
Met vriendelijke groet,
Sanne Berntsen

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop