Thema Lente

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 139
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie weet er leuke knutselideeen voor het thema Lente?
Groetjes Anneke


Zoek in origamiboekjes eens het sneeuwklokje op of misschien staat het bij Wim op de site, makkelijk te maken voor kids.
groetjes Corrie

Is een lentestukje voor buiten (of binnen) iets voor je : Kussen van gaas en mos.
Knip een stuk kippengaas van 80 bij 40 cm. Vouw dubbel. Schuif er een dikke laag mos (stro kan ook, maar staat minder leuk) tussen en naai dicht met strookjes fietsband (gratis af te halen bij een fietsenmaker) Knip in het midden een gat en zet er bolletjes in. (Deze hebben geen aarde nodig, want hun voeding halen ze uit de bol zelf) Aan de hoeken kan je eventueel een paar stroken fietsband bevestigen als franje.
Na de lente zet je er een ander soort plantje in (met potje).
Succes
Corrie van der Steen

Op deze site: http://www.peuten.nl/juffrouwilona/lente.html heb je erg leuke knutselideeŽn, maar ik weet niet voor welke leeftijd u het bedoeld. Kijk maar eens.
Johanna

Je kunt lente doen met bloemen: verschillende bloemen maken. Zachte kleuren zijdevloeipapier, knip er kleine vierkantjes van en maak daarvan propjes. Wc-rol insmeren met lijm en de propjes daarop plakken. Knip een blad van groep papier en niet dat vast.
Knip een punt uit een eierdoos, de trompet van de narcis, verf hem geel(drogen), maak een voorbeeld van een narcissen bloemblad en laat de kinderen die uitknippen. Vastplakken op een klein rondje, in het midden bevestig je dan de trompet, wikkel een rietje om met groen crepe-papier en niet die vast aan de bloem.
Vierkant stuk groen papier maak vierkantjes van crepe-papier en plak die op het groene papier door een potlood in het midden van het vierkantje te doen. En zo het vierkantje om het potlood heen vouwen, kloddertje lijm op papier en dan de bloem erop drukken, zo kun je mooie bloemperken maken (groep 2) of de kinderen zelf een bloementuintje met allerlei kleuren bloemen laten maken.
succes Betsie

Je kunt met in glazen pot sneeuwvlokjes maken, en eventueel ook nog kiezeltjes erin zetten.
succes Faria

Koop een rieten mattenklopper. Maak hem op met lentebloemen[kunst]. Kan voor alle jaargetijden te gebruiken, ook leuk voor de kerst.
Frits Dicken

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop