Lente

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 043
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben op zoek naar ideetjes voor de lente, om een vitrinekast in te richten.

Maak van vilt lentekinderen, dat zijn kleine bloempopjes, patronen kun je vinden in hobbyboekjes voor antroposofische knutselaars.
groetjes birgit

Laat je collega's een ei (kip, eend, emoe of gans ) beschilderen, beplakken of anders bewerken. Hang ze op aan berk of wilgen takken en met wat narcissen en krokus (kunst) wordt het een fleurig geheel.
Succes verzekert.
Janny

Een gouwe-ouwe is een tulp maken van zijde.
groeten, s.mooij-schellingerhoudt


==
== Van Marion kwamen heel veel ideetjes en die vind je hieronder.
==
Van internet geplukt:

Kuiken

benodigdheden:
Gele en oranje wol
Rood en blauw vilt
Potlood en schaar
Kop en schotel
Lijm
karton
Maak van te voren kleine bolletjes wol, hierdoor hoef je niet steeds te stoppen voor een nieuw stuk draad. Knip twee keer een groter mal en twee keer een kleinere mal van de kop en schotel. Knip de wol nu langs de rand open, draad gaat nu tussen het karton. Knoop erin. Doe hetzelfde met de andere mal. Twee bolletjes aan elkaar knopen. Ogen, snavel en pootjes van vilt (of van papier)...Klaar

Kip

Neem een papieren bordje, leg hierop wat stro.
Neem een cirkel, mag gekleurd zijn, maar wit is ook heel mooi, en knip deze in tot het midden. (Zoals je ook doet bij de hoed van de paddestoel, je krijgt dan een kegelvorm) Dit is het lijf van de kip. Knip twee vleugels en bevestig die op de cirkel. (Aan elke kant n) Knip een rode kam en een lel, en plak die aan de voorkant. Twee zwarte oogjes erop en klaar is de kip. Zet hem nu op het bordje met stro, leg er een paar chocolade eitjes onder. Weinig werk maar een heel leuk resultaat.

Rups van eieren

Maak van halve eierschalen een rups. (Gebroken kant boven).
Kop is halve eierschaal bolle kant boven, teken hier een gezichtje op. Lijm ze vast op een kartonnen ondergrond in de vorm van een blaadje. Maak pootjes van chenille-draad. Vul de halve eierschalen met natte watten en strooi er tuinkerszaad op.

Bloemen kleuren

Als je een witte (of gele) bloem in een glas met inkt zet, wordt de bloem langzamerhand de kleur van de inkt. Je kunt dan op den duur zien, hoe de kleur geleidelijk aan in de fijne adertjes van de bloem kruipt.
De beste resultaten krijg je met blauwe inkt. Met het sap van rode bieten geeft het een roze effect.

gr.Marion

Hoe vind je dit werkje?
Leuk - of - Meuk


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes