Houten letters

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 119
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wij hebben heel veel houten letter van 10 cm hoog en 4 cm breed 0.5 cm dik een kleine 100 wat kan je daar mee knutselen op een peuterspeel zaal.
Groet Mariska


Ik hoop dat je de letters hebt van alle voornamen van je kinderen.
1.) Laat ze hem zelf verven en versieren, lak ze even af (spuitlak), maak er een speldje aan vast en je hebt een leuke 'broche'
Je kan er ook een gaatje in maken en er alleen een koordje doorheen rijgen om hem (op de peuterspeelzaal) om te hangen
2.) Maak er een welkomstbord van voor je peuterspeelzaal: welkom/naam van de zaal o.i.d. op een groot bord plakken. De letters laat je zelf verven door je kinderen. Lak het geheel af met wat spuitlak
Ik hoop dat je hier wat aan hebt
Gr Corrie

Maak er kapstokjes van, van de eerste letter van hun naam. Kinderen leren dan al omgaan met letters.
Tessa Rooken

Laat de kinderen de letters van hun voornaam zelf schilderen en versieren. Zo hebben ze een origineel naamkaartje dat ze met dubbelzijdige tape op hun slaapkamer deur kunnen plakken.
Groetjes
AN

Je zou de letters kunnen gebruiken met open dagen, fancy fair. In leuke kleuren schilderen, zodat ze opvallen. of de letters gebruiken bij het leren van het alfabet.
gr. Josette

Plak een letter op een stukje karton en laat de kinderen er een poppetje omheen tekenen. de letter is als het ware de basis voor het poppetje. vb. H op de bovenkant handjes tekenen, onder aan voetjes tekenen, daarna ogen boven het streepje ga zo verder.
Leon van Buul

Ik weet niet wat jullie de kinderen geven als ze naar de basisschool gaan, maar mijn kinderen kregen een mooie plaat met de duimen van alle kinderen uit de groep. Boven zoiets zou je de naam van het kind kunnen plakken met die houten letters.
groetjes, Maroesja

* Kijk eens hoever je komt met namen van de kinderen die 4 worden en naar school gaan. Je kunt dan de letters door de andere peuters laten verven en als afscheid mee geven.
* Letters verven en de naam van je peuterspeelzaal vormen en die ophangen.
* Voor de kinderen van bijna 4 een leuk spel: zoek dezelfde letter.
* Namen van de leidsters maken van de letters, foto erbij en zo kunnen kinderen zien wie er werkt.
* Alle letters laten verven en per thema het thema in woorden ophangen. dus bij thema zomer hang je de letters z o m e r op. Kinderen krijgen zo al op speelse manier letterherkenning mee.
Succes ermee.
Groetjes Silvia

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes