Fotolijstjes versieren

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 134
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Ik heb ooit wat lege fotolijstjes gekocht en wilde daar een cadeautje van maken. Maar eigenlijk weet ik niet goed hoe ik dat moet aanpakken. Heeft iemand daar ervaring mee?
Groetjes
Anneke


Het zou een mogelijkheid zijn om mooie foto's te maken en met het foto bewerk programma te bewerken met tekst of het lijstje beplakken met schelpjes (mooiste effect met effen lijstje)
Anja Cornelis

Lijstjes kunnen leuk beschilderd worden (effen of met een leuk motiefje) of met decoupagetechniek bewerkt worden. Ook leuk is om kleine dingetjes van bv fimoklei te maken en erop te plakken. In het lijstje kun je een mooie foto, kaart, borduurwerkje, tekening, etc. doen.
Succes!
Miriam

Ik gebruik lege fotolijstjes vaak voor 3d kaarten (soms laat ik het glas daarna weg) of n vouwsel van theezakjes. Diepe fotolijstjes zijn hier geschikter voor maar die heb ik niet altijd in huis.
Het leuke van de fotolijstjes is dat je een heel persoonlijk cadeau kan maken. Je kan ook een foto bewerken met een tekst/spreuk of gedicht en dat erin doen. Een herfstcollage of gewoon een toepasselijk geintje.
Jaren geleden hebben we een koeienthema in het toilet losgelaten. En in combinatie met de prikkeldraadbril heb ik in het fotolijstje (diep) een echt stukje prikkeldraad opgerold met als tekst 'voor in noodgevallen' en een minihamertje eraan vastgemaakt.
Succes met je fotolijstjes.
Groetjes, Jet

In het fotolijstje stop je een mooie foto en de rand versier je in het thema. Bv hartjes erop bij liefde, zand en schelpen bij vakantie enz.
Simpel maar wel leuk.
Groetjes ingrid

Je kan er schelpjes opplakken en onderaan een dolfijn plakken. Ikzelf heb van gipsen mallen kippen erop gemaakt.
Arja

Je zou gekleurd zand kunnen pakken en dat op het lijstje strooien nadat je lijm op het lijstje gedaan hebt. Vervolgens kun je er nog wat schelpen bij plakken. Vervolgens een kaart of foto van bijvoorbeeld een vuurtoren, een zeewaardige boot of een pier (die van Scheveningen of zo) erin doen.
Een ander idee is om eerst te kijken welke foto je erin wilt doen en dan het lijstje met verf bij de foto laten passen (een zwart wit gestreept lijstje voor een foto van een zebra bijvoorbeeld).
mvg
Natasja

De fotolijstjes kun je opleuken met strasssteentjes en diamantjes. Ook bestaat er 3D Paint waarmee je de lijstjes kunt versieren.
Groeten van Marja

Idee 1: beplak de randen van het lijstje met schelpen, of bijvoorbeeld met glittersterretjes!
Idee 2: vul de lijst met een persoonlijk geschreven of getypt gedicht, op een mooie achtergrond
Idee 3: vul de diverse lijstjes met foto's die in dezelfde tinten zijn afgedrukt, bijvoorbeeld zwart-wit.
Groeten Simone

Je kan makkelijk met lege pindanootjes een mooi fotokader maken. Erop kleven in de vorm van een bloemetje bijvoorbeeld en dan schilderen.
Of met ongekookte pasta, maar dan kan het beter spuiten met een verfbus.
Groetjes Tine

Omwikkel je fotolijstjes (zonder glas) met repen fietsband, maak in 1 van de hoeken een kleine decoratie van (droog)bloemen (op oasis steken; deze kan je aan het frame vastplakken)
succes
Corrie van der Steen

Je kunt daar héél véél mee doen.
Ge kunt die versieren door deegwaren erop te kleven en eventueel met goud of zilver of brons te spuiten. Ge kunt het versieren met schelpjes, knopen, met wol. Wat ook heel mooi is ze bekleven met zilver papier.
Groetjes Nancy

Ik heb ook een grote stapel lege fotolijstjes liggen, wat ik ermee doe is...
==
== Zie Fotolijstjes
==
Groetjes Petje

Je kunt met fotolijstjes veel dingen doen:
Zo heb ik eens bij een geboorte achter het glas een gekalligrafeerde kaart gedaan met daarop de naam, gewicht etc van de baby. Op het lijstje zelf heb ik het plaatje van het geboorte kaartje nagemaakt van fimoklei.
Ook kan je het glas van het lijstje graveren, met het logo van school, club of bedrijf. (Erg leuk bij een afscheid).
Ben je niet zo creatief, een mooi passend gedicht is ook altijd erg leuk om in een lijstje te stoppen.
Succes, groeten Danielle Kwakkel

Lijm met een lijmpistool schelpjes en duingras er op.
groetjes Erica de Jong

Je kunt in de lijstjes nieuwe foto's ontwerpen d.m.v een foto van diegene voor wie het bestemd is te verknippen en te verwerken in oude ansichtkaarten.
Je krijgt dan grappige collages.
Judith Munnecom

Je kan van alles op de lijstjes plakken en dan in het lijstje een mooie foto doen van jou met degene die jarig is. Je kan bijvoorbeeld met een lijmpistool, maar ook met gewone hobbylijm schelpen erop plakken, houten lieveheersbeestjes, herfstbladeren of de rand volledig beplakken met postzegels / kranten etc. Je kunt het net zo gek maken als je wilt. Je kan ze natuurlijk ook beschilderen.
succes
Gr Erna

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje