Magie

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 047
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft er leuke ideetjes om het thema "MAGIE" uit te werken in de kleuterklas?

Zelf zwarte puntmutsen maken, voorgeknipt en met ouderhulp erbij is dit wel te doen. Zwarte spinnen maken van bolletjes zwart papier met pijpenrager en in uitgerekte watten hangen.
Toverstafjes maken. Zwart papier laten beplakken met sterren en dit dun oprollen. Glazen bollen in de klas zetten. Zwarte katten maken. Katten laten uitprikken, een spiraalstaart uitknippen, dus een cirkel knippen en steeds rond blijven knippen, deze hang je aan de kat, dan heeft hij een hele lange staart. Oogjes en snorhaartjes knippen en plakken. Kleine potjes vullen met water en kleurstof, vermicelli erin, een plastic spinnetjes, heksendrankje dus.
Heksenliedjes zijn er in overvloed.
Succes! Joke

Dat thema heb ik net afgesloten, we hadden een heksenhoek in de klas gemaakt, dat was een groot succes. Een hoek overspannen met zwart plastic, ook langs de muren en aan de ingang/voorkant hadden we van crÍpepapier lange slingers gehangen. Dus om de heksenhoek in te gaan moest je niet bang aangelegd zijn.
In de hoek lagen verkleedkleren en stond er een gietijzeren pot. Verder hadden we veel kleine babyvoedingpotjes waarop etiketten zaten van wat er in de potjes zat (bloemen, gras, veren, steentjes, macaroni, erwten, zand enz enz). De kinderen mochten zelf een recept maken en de ingrediŽnten (allemaal droog, anders werd het wel heel vies) in de pot doen. Ze moesten de namen van de dingen in een leeg plakboek schrijven en er werd bij getekend wat je werd na het eten van hun heksenmengsel. Nu hebben we dus een compleet heksenboek met recepten om kikker, prins, monster e.d. te worden. Succes ermee!
Esther

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop