Manga tekenen

Ingezonden door: Jildou Talman
Knutselitem nieuwsbrief nummer: 106
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Manga is een Japanse stijl van tekenen. Het kenmerk van Manga is meestal grote ogen. Het is een heel echte tekenstijl. Benodigdheden: papier en potlood, kleurspullen, plakband, gum.
Je begint alleen met een hoofd. Het hoofd is eigenlijk al vrij moeilijk, dus het lichaam al helemaal. Teken een cirkel met aan de onderkant een punt. Daarna trek je horizontale en een verticale lijn door het gezicht heen. Onder de horizontale lijn teken je er nog een. Deze lijnen heten hulplijnen en het is hierdoor makkelijker om te bepalen voor je de neus en mond doet.
Begin met de neus en mond. De neus is niet zo moeilijk. Het is een driehoekje naar opzij met een boogje wat de open kant sluit. Eigenlijk stelt het de schaduw van de neus voor. De mond is gewoon een boogje met een heel klein streepje eronder, wat de lip is.
De ogen zijn al vrij moeilijk. Eerst teken je een lijn tussen de twee horizontale strepen in, aan de onderkant. Daarna aan de bovenkant een boogje verdeeld in drie korte lijnen. Dit aan beide kanten van de verticale lijn.
Tussen de twee lijnen in teken je een langwerpige cirkel. Daarin teken je rechtsboven een kleinere cirkel, een glimmertje in het oog. Aan beide kanten. Links van de glimmer in het oog een klein cirkeltje. Tussen die twee in teken je een cirkel die je helemaal zwart inkleurt. Nu maak je wimpers. Dat zijn gewoon drie punten aan het bovenste boogje. Daarboven een kleiner boogje wat het ooglid voorstelt. Daarboven de wenkbrauw.
Het kapsel maakt niet uit. Je kan zelf wat verzinnen, maar bedenk wel dat het uit punten moet bestaan.
Als je dit klaar hebt, plak je met plakband de tekening op het raam en daaroverheen een leeg vel. Nu trek je met stift de goede lijnen over. Hierna kun je alles gaan inkleuren.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop