Mannenkaart maken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 155
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie weet er een manier om een leuke stoere mannenkaart te maken? Dus niet iets met 3D plaatjes knippen maar een andere manier waarbij de kaart echt mannelijk overkomt.
Groetjes
Andrea


Kan je niet een kaart in de vorm van een overhemd maken. Dat is in ieder geval mannelijk, denk dat er op internet wel een patroon te vinden is.
Of in de vorm van een stropdas.
Gr Wendy

Een overhemd vouwen is erg leuk voor een mannenkaart met stropdasje.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Een paar ideetjes voor een echte mannenkaart:
- gebruik bierdoppen, etiketten van bierflessen/wijnflessen etc. en een tekst als 'proost!'.
- een collage maken van gebruikte postzegels
- een foto van de betreffende persoon en dan als collage in bijvoorbeeld een plaatje van een voetballer, tennisser etc.
Anita Jongkind

Een kaart in de vorm van een bierglas maken.
Verder kun je dan nog met de kaart doen wat je zelf wilt.
Groeten Nienke

Misschien als kaart zelf schuurpapier gebruiken, fietsbanden knippen en daarmee versieren, of letters eruit ponsen. Een mooi plaatje uit een tijdschrift, van een auto, motor of waar de man van houdt en dan echte voorwerpen integreren: scheerblaadjes, moeren.
Groetjes Petra

Wat dacht je van de volgende kaart zoals ik al verschillende keren heb gemaakt? Hierbij gelijk het patroon!
Groetjes Feikje
Zie de website: https://www.knutselidee.nl/kaarten/mannenvest.htm

Je kunt een stoere kaart maken door allemaal formule 1 wagens of racewagens uit een tijdschrift te knippen en op een stuk karton te plakken.
Groetjes van Marja

Wij hebben ook altijd moeite met mannenkaarten. Is dit iets voor je?
1.) Neem bij de IKEA of een bouwmarkt een paar papieren centimeters mee. Neem een rechthoekige kaart en snijd er een rechthoekig passe-partout uit. De randen die je overlaat moeten net zo breed zijn als het centimeterlint.
Plak met dubbelzijdig tape een stuk plastic aan de binnenkant van de kaart. Plak aan de binnenkant rondom het passe-partout dunne strookjes foamtape. (hoe dikker het tape, hoe dikkere inhoud je kunt gebruiken)
Leg in het 'bakje' dat zo ontstaat wat kleine spijkertjes, paperclips o.i.d., verwijder de afdeklaag van het foamtape en maak het bakje dicht met een mooi stukje papier, dat goed kleurt bij je kaart. Werk de binnenkant van de kaart af met een inlegvel, ook weer met foamtape (niet te dun papier gebruiken)
Op de voorkant van de kaart plak je op de randen het centimeterlint ( in de hoeken: haaks, of schuin aanpassend) Nu nog een tekststicker en klaar is Kees
2.) Irisvouwen, met echte 'mannenpatroontjes'
Kijk eens in het boekje : Hobby mee: Irisvouwen, speelse vormen van Maruscha Gaasenbeek en Tine Beauveser (misschien wel in de Bieb) Daar staat o.a. een paraplu, een pet, een molen en een hond in. Ook de kleuren die je gebruikt zijn belangrijk voor mannenkaarten.
Succes
Corrie van der Steen

Misschien is dit een idee. Heb ik zelf ook gedaan. Aan mannen kleding zitten soms stoere leuke labels en dan gebruik je deze om een kaart van te maken.
groetjes Gerrie

Je kunt een kaart laten beplakken met een idee uit het blokjes boek van Thea van Mierlo. een leuk knutselwerkje voor de kinderen en genoeg ideeŽn voor vaders. Zelf heb ik de kleuters een kaart met een zandauto (met zand) of een vrachtauto laten beplakken voor een Vaderdagkaart.
groetjes
Nanda

Om een leuke mannenkaart te maken kan je een strak design maken. Dus geen extra's zoals glitters, bloementjes e.d. Maar gewoon 1 afbeelding.
Of wat misschien ook leuk is. Je koopt een stuk karton/papier in een leuke vorm en doet daar iets mee. Bijvoorbeeld in de vorm van een voetbal of een mobieltje. En je kan natuurlijk ook zelf karton/papier in die vorm maken en dan decoreren. En hou het vooral strak. Dat maakt het vaak ook wat stoerder/mannelijker.
Groet Esther

Het gebruik van jeansstof levert een echt mannelijke look op.
Groetjes, Kim

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop