Moeder en Vaderdag

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 089
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Natuurlijk is het wel erg vroeg om nu aan Vaderdag en Moederdag te denken, maar ik zou toch eens graag wat originelere knutsels willen proberen dan die je zoal tegen komt. De asbakjes van klei, de schilderijtjes op doek, de stoffen stropdassen en zo meer vind ik echt niet meer zo leuk. Maar wat dan wel? Ik heb eventueel een glazen fles die ik ervoor kan gebruiken. In mijn geval gaat het om 100 kleuters, dus vandaar dat ik bijtijds die flessen wil gaan sparen, mocht er iemand van jullie een briljant idee hebben om iets met een glazen fles te doen. De fles is niet zo groot, ongeveer 25 cm. hoog (er kan 0,75 liter sap in). Ik ben erg benieuwd naar jullie ideetjes....
Groetjes,
juf Marije, Gelderland
Land van Maas en Waal


Een paar jaar geleden moesten we voor de juf van mijn jongste zoon een recept opschrijven wat we vaak kookten, of wat we heel lekker vonden. We mochten er plaatjes bij plakken, typen of handgeschreven, dat maakte niet uit. Al die recepten zijn later gecopieerd naar het aantal kinderen in de klas en gebundeld, en op de voorpagina kwam een tekening van mijn zoon. Dus zodoende kreeg iedere moeder een mooi receptenboek voor moederdag met alle recepten van de moeders en de naam van de mama stond eronder. Ik blijf het een leuk idee vinden.
Groetjes,
Anna

Voor de flessen; maak gekleurd zand. zandbakzand kleuren met krijt of kleuren met waterverf, uitspreiden op een bord en laten drogen, vul de flessen met verschillende gekleurde laagjes.
Voor de kinderen kun je dat met behulp van trechters doen of van zelf gemaakte puntzakjes.
De flessen kun je ook vullen met verschillende natuurlijke materialen laagje voor laagje, (bonen, erwten, linzen, rijst enz.) mooi strikje erom.
Of maak een flessenpost, een leuke brief erin, vullen met schelpenzand en hang er een paar schelpen aan, (gaatje boren, sisaltouwtje erdoor, klaar.)
Groeten Betsie Dogger

Beschilder de flessen met glas verf, laat de kinderen een leuke tekening maken of een mooi verhaal / gedichtje (afhangkelijk van de leeftijd) en stop dit in de fles. Schroef de fles dicht (een kurk kan ook, vind ik zelf het leukste) en klaar.
Groetjes Liesbeth Dollé

Dit is mijn idee voor jou: je hebt per kind een glazen appelmoespot nodig (liefst hoog smal model, voor een vaas, of anders laag model voor bv. pennenpot?), en verder lijm, tijdschriften, vernis en een kwast.
Geef elk kind een pot, tijdschriften en lijm. Laat ze uit de tijdschriften kleine stukjes (1 of 2 cm) scheuren van foto's, van kleuren die ze mooi vinden, bv. alleen maar blauwe en groene snippers of juist alle kleuren door elkaar. Die snippers plakken ze op de pot, tot deze aan de buitenkant helemaal volgeplakt is met gekleurde stukjes papier. De rafelrandjes vanwege het scheuren geven een leuk effect. Als de lijm goed is opgedroogd moeten de potten gevernist worden, in mijn geval gebeurde dat met kwast. Dat dekt het papier watervast af, zodat je de pot als vaas kan gebruiken.
Het is wel zo dat door de vernis de kleuren van de snippers flink kúnnen veranderen: wel erg grappig eigenlijk, maar voor sommige kleuters die erg aan hun kleuren gehecht waren misschien een teleurstelling. (Als je daar bang voor bent, maak er dan bv. een verhaaltje bij van een fee of een kabouter ofzo die alle potten betoverd heeft - met toverstof, niet op alle potten is evenveel stof gevallen.... en nu gaan we met elkaar kijken hoe mooi die fee of kabouter onze toch al zo mooie potten betoverd heeft.)
Veel succes!
Marjan - Veendam

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje