Muziek en herfst

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 146
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik werk met baby's op een kinderdagverblijf. Ze zijn 3 maanden t/m 2 jaar. We gaan binnenkort werken over het thema vervoer/ muziek en herfst. Mijn taak is om nieuwe activiteiten te bedenken. Ik heb er al een paar maar ik kan jullie hulp hard gebruiken.
Alvast bedankt,
Marijn


Voor de wat oudere kinderen, verstop iemand met een muziekinstrument, laat het muziekinstrument klinken, de peuter, dreumes moet dan zoeken waar het geluid vandaan komt. Laat ze er maar heen lopen of kruipen.
Voor jongere kinderen, ga achter ze staan en laat het muziekinstrument klinken. Kijken ze de goede kant op, kun je meteen kijken of het gehoor optimaal is.
Andere activiteit: Laat vrolijke muziek klinken, neem de kleintjes op de arm en de oudere kinderen erachter, maak een leuke tocht door het lokaal. (Of de hele school.)
Kun je doen met langzame en snelle muziek.
groeten Betsie

Je kan zelf muziekinstrumentjes met ze maken, bijvoorbeeld 'regenkokers', dat sluit ook gelijk aan bij de herfst en is heel simpel: neem wat lege keukenrollen en wc-rollen. Beplak de onderkant met een mooi papiertje. Strooi in een paar rollen rijst, in andere bijv. macaroni, zand kan ook enz. Beplak dan de bovenkant weer goed met papier en de kinderen kunnen daarna de rol aan de buitenkant nog leuk versieren (verven met de handen, kleuren met viltstiften enz.) En als ze droog zijn lekker muziek maken en de regen nadoen in de herfst. Ik hoop dat je iets aan de tip hebt.
Groetjes van Tanja

Je neemt een stevige kartonnen koker die je aan de onderkant goed dicht plakt en doe er dan erwten in en sla er een paar kleine spijkers in over de lengte van de koker zorg er voor dat ze er aan de andere kant er niet uit komen
plak de boven kant goed dicht en wikkel de koker om met mooi papier of behang en je heb een leuk muziek instrument
Je kan ook 2 papieren bordjes met daar tussen erwten tegen elkaar plakken de kinderen kunnen het dan zelf versieren met vinger verf.
Veel succes
Arja

Wil je origineel zijn dan is het volgens mij erg lastig.
Herfst je kunt blaadjes gaan zoeken in het bos en er een collage van maken. Ze lekker alles laten plakken op een groot vel.
Muziek. Wc rolletjes laten schilderen en dan vullen met wat rijst en aan beide zijde afdekken met een papier. Vervoer. Je knipt een bus en laat ze deze kleuren eventueel kunnen ze in de ramen hun zelf plakken dmv een foto of gewoon plaatjes uit een boek. Je zult veel zelf moeten doen omdat de leeftijdsgroep erg klein is.
Ik wens je veel succes.
Groetjes ingrid

Van rollen w.c en keukenrol kun je leuk muziekinstrumentjes maken. Beplakken met papier en de zijkant dicht maken maar eerst macaroni erin stoppen nou dat vinden ze prachtig.
Met vriendelijke groet,
Corrie de Waardt-Woudenberg

Je kunt van frisdrankblikjes en melkpakken proberen om vrachtwagens en auto's te maken. Maak van doppen wielen, en plak er ramen op. Of je maakt van papier een hele lange weg, en de kinderen mogen allemaal iets tekenen dat ze uitknippen om op de weg te plakken.
Succes!
Groetjes Merel

Ik ben zelf gastouder en dus ook steeds op zoek naar leuke knutsel ideetjes. Nou had ik voor ons thema van volgende maand, herfst, al bedacht om van een eierdoos een rups te maken die op een groot blad zit, en dan lekker vol kliederen met vingerverf mijn zoontje vind dat erg leuk om te doen en je kan het leuk combineren met het boekje 'rupsje nooitgenoeg'.
Ook is het erg leuk om paddestoelen te gaan zoeken en blaadjes zoeken voor op bijvoorbeeld de herfsttafel, dan natuurlijk niet de paddestoelen zelf maar foto's ervan samen met de kinderen.
De blaadjes kan je ook even drogen en dan samen met de iets oudere kinderen op een groot vel papier plakken.
Hoop dat je er iets aan hebt!
groetjes Petra

Je kan voor het thema herfst bladen plukken en ze dan ongeveer een week laten drogen, door ze tussen een dik boek te leggen. als volgt kan je:
Een gedroogd blad onder een bladpapier leggen en de kinderen er dan over laten kleuren, dat geeft een mooi resultaat!
Je kan een boom tekenen op een groot stuk karton en dan de kinderen die laten in kleven met de gedroogde bladeren. En die kan je dan later mooi ophangen in de zaal, klas,...
Groetjes Rani

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop