Thema Natuur

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 137
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Elk jaar op school is er een thema, dit jaar gaat het over de natuur. Er wordt ook elk jaar 1 klas uitgekozen om er knutselwerkjes rond te maken. Dit jaar is het mijn klas. Maar ik weet niet zo goed wat ik moet maken. Alle ideeŽn zijn welkom.
Alvast bedankt, groetjes Laura Van der Straeten.


Je hebt niet gezegd welke groep je hebt, bij kleuters heb ik al eens een wc rolletje laten vastnieten op een plastic bordje, oase erin en vullen met allerlei herfst of lente of zomermateriaal,in de tuin kun je heel wat vinden. Nog wat leuke appeltje of kastanjes op het schoteltje en klaar ben je.
Bij oudere kinderen kun je ook vormen van piepschuim gebruiken en laten bekleden met mos en dan allerlei leuke natuurdingen erin steken (hortensia, klimop e.v.a.)
In de herfst kun je ook allerlei zaden verzamelen, in een sinaasappelkistje doen, een paar weken wegzetten en dan weer kijken wat er allemaal opkomt.
Bladeren verzamelen met verschillende vormen en dan met spatwerk de vormen eruit laten springen. Of bladeren verven en dan afdrukken maken op papier.
succes Betsie

Je kan ook op mijn website kijken bij de Thema pagina Natuur

Natuur is heel groot. Wat denk je van een kijkdoos, stempelen met blaadjes, zandschilderen. Maak een mooi wensboom van wc rollen. De wc rollen schilder je bruin en maakt daar een boom of takken van. Op de blaadjes laat je elk kind een wens zetten. Een egel van klei met prikkers als zijn stekels. Het ligt ook aan welke klas het is.
Veel plezier ik hoop je een beetje op weg te hebben geholpen.
Groetjes ingrid

Maak van bladeren slingers.
Maak met een wc rolletje en rood papier een paddestoel.
Maak van rietjes en gekleurd papier bloemen.
Maak een spinnen web van wol een kastanje.
met vriendelijke groet erica

Neem voor elk kind een mezenbol en een kartonnen (of plastic ) beker. Maak een papieren mal die om de beker past. Versier de mal en beplak er vervolgens de beker mee. Pak de mezenbol en doe er aan een kant een touw aan. Prik in het midden van de bodem van de beker een gat. Houdt de beker op zijn kop en rijg de draad door het gat. Maak aan de bovenkant een lus in het touw, zodat je beker buiten opgehangen kan worden.
Succes,
Miek

Ga eerst allerlei noten/zaden zoeken in de natuur: Eikels/kastanjes/beukennootjes, mooie bladeren. Maak er poppetjes van door er lucifers of cocktailprikkertjes in te steken. Maak zo een dorp met dieren en bewoners. De bladeren gebruik je dan voor 'huisjes'.
Corrie van der Steen

Je kan met de grotere kinderen een herbarium maken, dat vinden ze vast fijn. Ik zelf heb dat gedaan met de klas toen ik 10 was. Of anders een tekening van een blad (van een boom) en dan hen dat laten verven of versieren met iets anders van knutselgerief.
van Maren Janssens

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop