Nieuwsbrief 138

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 138
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 138 - Feb 2010
Hallo ,

De winter is nog niet voorbij dus misschien heb je al eens gekeken op de Winterthema pagina om iets leuks te knutselen. Ook komt Valentijnsdag er aan en zijn er deze maand de olympische winterspelen en wordt er carnaval gevierd. Volop mogelijkheden om te knutselen.
Zeker voor Valentijnsdag is het leuk om een kaart te knutselen en op te sturen. Natuurlijk kan dat anoniem maar dat is niet verplicht. En het hoeft niet perse te zijn aan iemand op wie je erg verliefd bent. Het kan ook aan bijv. je vader of moeder, oma en opa of een vriendelijke buurvrouw. Stuur gewoon een leuk zelfgemaakt kaartje. En als dat nog iets teveel is stuur dan in ieder geval een kaartje via internet.
Verderop in de nieuwsbrief weer alle vaste onderwerpen. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. Er is natuurlijk ook weer een gratis hobbyartikel, de tips van lezers en homepages en natuurlijk verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten (doe je ook mee?).
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Rotjes trakteren
Dit idee is ingezonden door: Sue Nieuwendijk
Rubriek: Verjaardag

Egel vouwen uit boek
Dit idee is ingezonden door: Wilma Kuster
Rubriek: Vouwen

Waxine-roos
Rubriek: Kerstmis

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's.

Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Kaartenwinkel


Vele nieuwe knipvellen staan er nu op de site. En omdat mijn voorraad erg groot is geworden heb ik speciaal voor de knutselidee nieuwsbrief lezers een heel leuke knipvellenaanbieding
Voor ieder knipvel dat je koopt krijg je een willekeurig ander knipvel gratis! Dus koop je 10 knipvellen dan krijg je 20 knipvellen toegestuurd.
Maar let op, dit is alleen voor nieuwsbrief lezers en daarom moet er bij het invullen van naam en adres gegevens een code opgegeven worden. En die is: 1VELEXTRA
Deze actie loopt tot eind februari en geldt niet voor knipvellenboeken!
Ook zij er trouwens nu heel mooie stickervellen te koop.
Ga dus voor de laatste nieuwtjes, voorbeelden en aanbiedingen naar Annekes kaartenwinkel of direct naar de knipvellen.
Groetjes AnnekeOproepjes


Ik heb 2 boekjes te koop voor het maken van karakterpoppen van zelfhardende klei.
De boekje hebben duidelijke voorbeelden voor het maken van de poppen en patronen voor het maken van de kleertjes. De boekjes kosten 4.00 euro per stuk en de verzendkosten komen daar nog bij. (Het zijn boekjes die door de brievenbus kunnen.)
De boekjes zijn nooit gebruikt. De titels zijn 'Levensechte karakterpoppen van zelfhardende klei' van Lucia Akkerman en 'Karakterpoppen' van Jeannette Hildersley.
Bedankt voor uw reactie.
T.Smit Kracht
Delfzijl

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik zoek een leuke 'verpakking' voor de traktatie van mijn dochter. Ze wordt 10 jaar en ze weet al dat ze chips met een lolly en een klein cadeautje wil uitdelen. Ik vind zelf leuker om dit op een originele manier in te pakken maar met kinderen van 10 jaar wordt het moeilijk om niet al te kinderachtig over te komen.
Hebben jullie leuke ideeen voor mij?
Gr. Cecile

De kinderen in mijn groep 5/6 vinden het nog steeds erg leuk om een knapzak te krijgen. Een stok met een zakdoek / stuk stof waarin je de traktatie verpakt.
Maak van de zakjes gekke poppetjes met bijvoorbeeld stuiterogen op muizentrapjes enz.
Met vriendelijke groet
Anita Jongkind

Van pakken water en melk kun je leuke portemonneetjes maken. Wel eerst goed schoon maken.
groetjes Corrie

Lolly als hoofd, chipszakje als lijf en cadeautje als benen? Altijd grappig.
Marian Mast

Er is een hele leuke site, nl. www.party-kids.nl waar voor allerlei traktaties hele leuke versieringen te vinden zijn, die je dan ook kunt uitprinten en voorzien van je eigen naam of foto.
Groetjes Sandra

Probeer eens een soort satelliet te maken, van de lollies maak je de sprieten, of maak van het zakje chips een satelliet (leuk folie achtig) Plak de lolly met het snoepdeel aan de zak vast.
Je zou er een soort ruimtestelsel van kunnen maken verschillende planeten erbij.
Maak aan het chipszakje wielen vast, een van de wielen kan de lolly eventueel worden maak de auto futuristisch, laat je dochter zelf meehelpen, leuk en gezellig.
groeten Betsie

Zelf ben ik nogal verslaafd aan doorzichtig plasticfolie: knip een vierkant vel af, leg er een chipszakje, lolly en cadeautje op en vouw de punten bij elkaar, waarna je het met een lintje kunt dichtknopen. Hang een kaartje aan het lintje en schrijf er iets leuks op. Makkelijk en het ziet er superfeestelijk uit!
Groetjes, Merel

Een traktatie idee voor oudere kinderen.
Op school trakteerde vorige week een jongen (groep 8) op een piratenvlot, gemaakt van een dikke wafel met daarop een sateprikker met een piratenvlag er bovenaan geplakt. Aan de prikker zat een klein schatkistdoosje van papier met snoepjes erin, zag er leuk uit.
groeten Betsie

-- 2 --
Ik loop stage voor mijn spw opleiding en ik geef activiteiten aan volwassen op een dagbestedingscentrum voor mensen met een psychisch stoornis. Nu heb ik al heel veel activiteiten van de website gehaald maar er staan er ook veel die ik niet echt met volwassenen kan doen. Dus mijn vraag: wie heeft er iedereen voor mij om te doen met volwassen mensen in het dagbestedingscentrum.
Els Kraayvanger

Is Mandala kleuren niks voor deze mensen. Op internet heb je er zat van :D
Groetjes Madelon

Een leuk idee? Nodig: allerlei kleuren restjes garen, oude glazen of lege potjes, modpodge, waxine lichtje (echt of op batterij).
Het glas eerst insmeren met modpodge dan in verschillende richtingen het garen eromheen winden. B.v. rood horizontaal, geel overdwars van boven naar beneden en blauw daar tegenin. Zo kruizen de kleuren elkaar. Daarna nog aflakken met modpodge en laten drogen. Extra feestelijk, b.v. voor kerst, een verjaardag of huwelijk is de laatste laag met modpodge glitter. Het mooiste is dan om de glitter eerst te mengen met wat gewone modpodge anders wordt het wel erg veel glitter. Waxinelichtje erin en klaar.
AnnaMarie ten Haken

Ik denk dat je het bij volwassenen vooral moet zoeken in dingen met een functie.
* Houten sigarendoosjes (of houten doosjes van Xenos) verven, beplakken etc. als sieradenkistjes
* Servies beschilderen
* Kussen versieren (patchwork, borduren etc.)
* Breien is nu weer helemaal hip, maak sjaals.
Met vriendelijke groet
Anita Jongkind

Kunnen de mensen daar ook haken? Maak pannenlappen die zijn meestal wel te doen met wat begeleiding.
groetjes Corrie

In de bibliotheek zijn prima informatieve boeken te leen met leuke ideeen. Of kijk eens in de hobbybladen.
Zelf denk ik aan kettingen maken van bijvoorbeeld zelfgemaakte kralen van klei.
Schilderen van een schilderijtje met acrylverf op doek. Bijvoorbeeld voor een kind of kleinkind. Als voorbeeld kan je een kleurplaat nemen van een site waar ze kleurplaten aanbieden. Eventueel vergroten met een scanner of kopieermachine.
Felicitatiekaarten maken m.b.v. verschillende technieken, denk aan origami, zandschilderen, borduren op papier, 3d plaatjes, stempelen enz.
Het hangt er helemaal van af wat je zelf leuk vind en waar je zelf goed in bent.
Het is namelijk makkelijker over te dragen als je zelf een beetje bedreven bent in wat je de mensen wilt gaan laten doen. Misschien, hebben ze zelf wel wensen, ideeen .
Dat zou ik het allereerst met ze doornemen en dan kijken wat mogelijk is.
Succes.
Groeten, Ananda

* Neem een glasplaat een doosje fotopapier (10 x 15 is een leuk formaat). Gooi wat druppels, verschillende kleuren, ecoline op de plaat en druk het fotopapier met de glanzende zijde op de ecoline, laten drogen. Als het droog is vlak laten liggen met een gewicht erboven op.
Stickers met letters gefeliciteerd ofzo) erop plakken en je hebt leuke kaarten die je zelfs op een soort markt zou kunnen verkopen.
* In de winter kun je vetbollen maken, hard vet smelten vogelzaad erin doen en in een plastic beker doen touwtje erin, laten stollen en je hebt iets voor de vogelvoedering.
* Koop ongebrande pinda's en rijg ze aan een draad en hang ze in de bomen. Je kunt ook een soort bloemstukje maken met verschillende vogelvoederproducten erop, staat leuk en niet moeilijk te maken. Bakje of schaaltje heb je nodig, oase erin met krammetjes kun je de verschillende dingen vastzetten.
* Voor weinig geld koop je tegenwoordig kant en klare schilderdoeken, laat ze eens schilderen op muziek.
* Bedenk samen een verhaal, verdeel het over een aantal mensen, laat ze een tekening maken bij een stuk van het verhaal en bindt het tot een boek.
ik hoop dat je hier wat mee kunt
succes Betsie

Een paar ideeŽn om te doen:
- Schilderen: laat ze elkaar, zichzelf of een schilderij naschilderen of zelf iets bedenken.
- Laat ze zelf een (bord)spel bedenken en maken, met allemaal vragen/opdrachten en speel het daarna
- Laat ze zelf een gerecht koken en daarna opeten. Dit kan een lekkere ovenschotel zijn, maar je kunt ook van groente poppetjes enzo maken.
- Verdeel ze in groepjes en laat ze foto's van iets maken (natuur, elkaar, dingen) die ze dan in een verslagje plakken
Succes!
Groetjes Merel

Ik ben activiteitenbegeleidster in een zorginstelling voor bejaarden waaronder ook dementerende bejaarden. Op dondermiddag hebben we altijd creamiddag en we maken de leukste dingen.
Misschien een idee voor jou met servetten of papier een schilderij maken. Je hebt hiervoor nodig een schilderdoek je kunt zelf beslissen hoe groot, kleine schilderijtjes zijn vaak ook heel leuk. Dan allerlei servetten of dat speciale papier wat je op de zelfde manier kunt verwerken als de servetten, en de servetten lijm en wat verf, evt.peurschuim
Ik begin altijd met het schilderen van het doek, dit is praktisch voor iedereen wel te doen. Als het doek droogt zoeken de cliŽnten de servetten/papier uit die ze voor het schilderij willen gebruiken. Als het doek helemaal droog is beginnen met de servetten/papier er op te plakken. Is het schilderij helemaal naar wens kun je er eventueel nog een lijst omheen maken doormiddel van peurschuim (dit wordt in de bouw gebruikt voor isolatie) dit werkje kan je beter niet aan de cliŽnten overlaten maar eventueel samen met ze doen, dan zodra deze rand droog is kun je het nog een kleurtje geven.
Als laatste er nog een leuk lint aan maken zodat het schilderij opgehangen kan worden.
Veel succes.
Marianne Quispel

-- 3 --
De olympische winterspelen komen er aan en daar zouden we graag leuke dingen voor knutselen. Wie heeft er nog een leuk en origineel idee om te maken?
Anneke

Een aantal kleine ideeen:
* Verzin zelf een nieuws sport en maak dat in 3D
* Verzin een nieuw logo
* Bedenk sportkleding en maak dat van verschillende stofjes
Met vriendelijke groet
Anita Jongkind

Maak met propjes crepe papier de ringen van de spelen en plak ze op.
groetjes Corrie

* Maak een skipiste: krantenpapier frommelen, op een harde plaat leggen en bedekken met wit wc papier, insmeren met behangerslijm, laag voorlaag opbouwen.
Maak op de helling skiers, neem twee halve wasknijpers, lijm de ronde kant op 2 ijscostokjes (de ski's) omwikkel het lijf met gekleurd chenilledraad, prik op de punten van het wasknijperduo een piepschuimballetje en maak daarvan een gezicht met haar, skibril enz. Twee hapjesprikkers als skistokken.
Zet een parcours uit met vlaggen op satehprikkers. Zie ook Skieen in de sneeuw
* Maak van ijzerdraad mensfiguren en buig ze tot schaatsers, maak een ovale schaatsbaan met een wedstrijd erop. tribunes erom heen.
* Medailles maken: maak van kartonnen rondje een medaille door er folie (goud, zilver, brons) omheen te doen, laat dan versieren met nr 1, 2 of 3
succes ermee.
Betsie
Zie ook Medaille maken

Maak een levensgroot bordspel waarbij je met bobsleetjes/ski's/snowboards/wat dan ook vooruit kunt gaan. Laat kinderen zelf vragen en opdrachten erbij bedenken en het vormgeven. De winnaar krijgt een (zelfgeknutselde) medaille!
Groetjes MerelVragen deze maand


-- 1 --
Binnenkort doen we een workshop rond het thema dolfijn. Het is bedoeld voor kinderen van 9 jaar. Kunnen jullie mij helpen?
Groetjes Wendy
-- 2 --
Wie weet er leuke knutselideeen voor het thema Lente?
Groetjes Anneke
-- 3 --
Ik ben op zoek naar piramide kaarten om te printen, wie kan mij helpen?
Jacqueline
-- - --

Heb je een antwoord op ťťn van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)Andere homepages.


Valentijnsdag
Veel tips en informatie over Valentijnsdag vind je op Valentijnsdagtips
En wil je een digitaal kaartje over de internet snelweg sturen kijk dan op Valentijnsdag ecards

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis Exemplaar Opzij Vrouw en recht
Gratis poetsset voor hond of kat
Gratis Proefmonster Sensilube
Gratis kustvogelkaart
Gratis CD Nederland zingt
Gratis Sleutelhanger met Winkelwagenmunt
Gratis Baderie magazine
Gratis Baby Mutsje
Gratis trouwmagazine
Gratis reisklokje
Gratis Sim-only kaart met Gratis beltegoed
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Tips


Er zijn deze maand geen tips ingezonden.

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ik heb een vlindermasker gemaakt en het ziet er zo mooi uit.
Ik heb alleen helaas geen foto ervan, maar ik kan het wel omschrijven.
1. knip een vorm uit van een vlinder met twee gaten voor je ogen.
2. beschilder hem met een bepaalde kleur.
3. maak allemaal veertjes vast met die ene kleur.
4. doe er allemaal glinstertjes enz. erop als je wilt.
5. doe er een touwtje aan en klaar is kees.
heel makkelijk maar mooi.
Groetjes Anouk

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Gratis Hobbyartikel


Het hobbyartikel is afgelopen maand gewonnen door Riet den Dekker uit Werkendam en ze schreef naderhand: 'Zojuist per post het gewonnen hobbypakketje ontvangen. Wat ontzettend leuk om zomaar iets te krijgen! Ik ga er zodadelijk gelijk mee aan de slag. Ik wilde toevallig een kaart gaan embossen, dus nu gebruik ik de nieuwe embossingpen en de mal. Heel erg bedankt hoor.'
En de komende maand is er een knipvellenboek CardTalent.
Een boekje met vele knipvellen en compleet met werkbeschrijvingen. Dus ook voor beginners is het goed te doen om de kaarten te maken.
Dit soort artikelen zijn ook te krijgen voor WFPpunten. Meer over WFPpunten

Stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een mooie E-Card


Zoals al eerder genoemd is het weer bijna Valentijnsdag. En wel op 14 februari. Iemand verrassen met een leuk cadeautje is natuurlijk leuk, maar een gratis kaartje sturen kan er altijd bij. En je kan de kaart anoniem versturen als je dat leuk vindt.
Je kan nu het kaartje vast klaarzetten voor 14 februari dan weet je zeker dat je het niet vergeet.
Dus neem even tijd en zet een kaartje klaar Het is namelijk altijd leuk om te weten dat er iemand even aan je denkt.

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
Veel meer hierover leest u op de aparte website WFPpuntenmail en u krijgt dan direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij voor het bekijken van deze site en nog eens 30 punten bij inschrijven!
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims FrŲbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop