Nieuwsbrief 140

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 140
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nlKnutselnieuws Wims Frbel Pagina's nr. 140 - April 2010
Hallo ,

Zo nu eerst Pasen en dan gaan we op naar de zomer. Wij hebben al weer zin in de vakantie. Daar zou ik ook wel wat meer knutselideeen voor willen krijgen. Heb je misschien leuke ideeen? Stuur ze gerust in.
Wil je op het laatste moment nog iets maken voor Pasen kijk dan op de Thema pagina Pasen.
Daarna wordt het al weer mei en komt moederdag ook weer in zicht. Heb je nog leuke ideeen? Nu is de tijd rijp om ze in te sturen zodat ze op tijd op de website kunnen staan!

Ook in deze nieuwsbrief weer alle vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En er zijn deze maand weer nieuwe vragen ingestuurd dus allicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is natuurlijk ook weer een gratis hobbyartikel (iedereen kan gratis meedoen!), de tips van lezers en homepages en natuurlijk verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Lammetjes in de wei
Rubriek: Knippen en Plakken

Eierdopjes van Serpentines
Dit idee is ingezonden door: Ida Tieland
Rubriek: Pasen

Kuiken in ei (papier mache)
Dit idee is ingezonden door: Sandra van Swam
Rubriek: Pasen

Vlinders en bloemen
Rubriek: Kaarten

Fleurige lentebol
Dit idee is ingezonden door: Lukas Amez
Rubriek: Vouwen

Trekpop Clown
Dit idee is ingezonden door: Sandra van Swam
Rubriek: Andere ideeen

Konijn van papier mache
Dit idee is ingezonden door: Sandra van Swam
Rubriek: Pasen

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's.

Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Kaartenwinkel


De afgelopen tijd heb ik weer veel nieuwe ideeen op de site gezet. Wenskaarten, lege embossing kaarten en oplegvellen. Dus wil je ideeen opdoen of leuke kaarten kopen kom dan zeker even op de website kijken.
Ga dus voor de laatste nieuwtjes, voorbeelden en aanbiedingen naar Annekes kaartenwinkel.
Groetjes AnnekeOproepjes


Geen oproepjes deze maand.

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Zelf, ben ik druk met het maken van kaarten met kralen, liefst 2mm, borduren en 3d of piramide plaatjes erbij. Van zulke borduurpatronen zou ik er graag wat meer willen hebben. Heeft iemand die misschien voor me?
Vriendelijke groet, Marja Slotboom

Hallo een ideetje voor kaarten met kralen zijn Hobby boekjes die je in de winkel kan kopen of kan lenen bij de bibliotheek. De boekjes zijn niet duur en heel leuk.
Gr M.Schouten

Via deze link kom je op een site met o.a. allerlei borduurpatronen om te downloaden of gelijk uit te printen. En bij elk patroon ook een voorbeeld kaartje met 3d erbij. Maar hier kun je natuurlijk zelf iets bij bedenken. www.3d-kaartjes.nl/borduurpatronen.php
Groetjes Suzanna

-- 2 --
Ik knutsel graag met mijn clubje en zoek ideetjes wat je van plastic tasjes kunt maken?
Het is goedkoop en zo worden de tasjes weer nuttig gebruikt. Zoek eigenlijk iets van roosjes of zo. Maar andere ideeen zijn ook welkom.
Groeten Wilma Mauritz.

In repen knippen en er mee gaan haken, tasjes of als je een patroon van een roosje hebt, moet je dat ook kunnen haken.
groetjes Corrie

Weet iemand bij je in de buurt hoe je een roosje voor bijvoorbeeld een boog maakt, dan kun je die vorm uit plastic tasje knippen en daar roosjes van maken.
Betsie

Van plastic tasjes kun je leuke tasjes of pennenetui breien. Je knipt de tasjes in reepjes en breien maar. Veel succes groetjes
Wijntje

Ik heb geen idee voor een roos die je zou kunnen maken van een plastic tasje, maar ik weet wel iets wat erg leuk is om te maken van plastic tasjes. Wij hebben thuis een hele lange vlaggenlijn, waarbij de vlaggetjes zijn gemaakt van leuke delen van plastic tasjes. aan twee kanten van een lijn hang je dan vlaggetjes zodat je dubbele vlaggen hebt. Je ka de lijn natuurlijk zo lang maken als dat je zelf zou willen. Ook handig is het om buiten te hangen omdat de plastic vlaggetjes ook tegen regen kunnen en papieren vlaggen natuurlijk niet!
Met vriendelijke groet,
Carla Pen

Hier in Zuid-Afrika haakt men matjes van plastiek zakjes. Zelf heb dit nooit uitgeprobeerd maar de techniek wordt waarschijnlijk wel uitvoerig uitgelegd op het internet.
Het is resultaat zag ik wel al en is indrukwekkend.
Groetjes Suzy, Belgische in Zuid-Afrika

Ik heb wel eens op tv gezien dat ze repen sneden van de plastic tasjes en der dingen mee haakten. Onder andere tasjes, bloempothouders, hoedjes, poppenkleedje enz. Heel mooi al die kleuren door elkaar.
Groetjes Joske

Ik kende iemand die van plastic tassen reepjes knipte en er dan nieuwe tassen van ging breien. Zelf heb ik het nooit gedaan, maar het resultaat was prachtig om te zien. Heel uniek ook.
Groetjes Jantina

-- 3 --
Wie kan mij aan voorbeelden helpen van wenskaarten die je met cd's kan maken.
groetjes Natasja

Op cd's kun je sowieso leuke 3D plaatjes gebruiken. Dan krijg je al heel veel verschillende kaarten.
groetjes Corrie

Ik heb wel eens zo'n kaart gekregen, je maakt een 3D figuur met de knipvellen en het eindresultaat plak je in het midden van de cd. Je kunt ook direct beginnen te plakken op de cd en dan opbouwen. Als je er een plakhanger achter doet, kun je hem leuk ophangen.
Betsie

Hierbij een link naar een site met een cd kaart. Op deze site staan nog een aantal linken naar nog meer voorbeelden van cd kaarten. Zitten best leuke tussen! www.hobby4fun.eu/cd.html
Groetjes Suzanna

-- 4 --
Ik wil graag kettingen maken met kralen en dan patronen hierin. Maar wie kan mij helpen aan voorbeelden van zulke kettingen? Heeft er iemand patronen voor me.
groetjes Natasja

Op de website www.kralen.com staan een heleboel voorbeelden van kettingen die je kunt maken. Hier zijn ook verschillende voorbeelden te vinden. Je kunt ook op het forum kijken naar kettingen van andere mensen en met hen praten over hun ideen. Erg leuke site waar ik al veel ideen heb opgedaan.
Succes met het maken.
Groetjes Esther

Voor patronen kun je ook gemakkelijk patronen gebruiken van bijv strijkkralen, ministek of borduurpatronen.
succes ermee!
gr. Janske

Ik weet nog wel iets heel leuks. Het heet peyote(steek). Op deze site kun je al een paar voorbeelden vinden: http//www.hoemaaktuhet.com
Grad

-- 5 --
Ik heb een klein vraagje, wie is er in bezit van een patroontjes van een schilpad. Het is de bedoeling dat het van stof gemaakt wordt en je zou hier je hand in kunnen steken om deze schildpad te kunnen bewegen.
Alvast bedankt
Groetjes, Annita

Helaas geen antwoord

-- 6 --
Ik ben 22 jaar en ik ben op zoek naar strijkkralen patronen, zouden jullie mij misschien helpen? Ik heb niet een bepaalde voorkeur, maar als jullie iets voor mij weten graag.
Alvast bedankt
Groetjes Madelon Meijer

Via internet kun je een geweldige site bezoeken met legio voorbeelden.
(website bestaat niet meer) - strijkkralen
Succes ermee.
Groeten van Petra

ook ingezonden door:
Peter en Marga
Marcella
Danielle kwakkel

Voor Kleine strijkkraal werkjes kan je gewoon kleine borduurpatroontjes gebruiken,elk kruisje is een kraal. Zo kan je dus ook op ruitjes papier zelf je patroontjes maken.
Succes,
Danielle kwakkel

Misschien kun je voorbeelden vinden bij onderwijssites waar kralenplanken voorbeelden op te vinden zijn, die kralen zijn wel groter maar misschien kun je ze wel gebruiken.
Betsie

Speciaal voor moederdag: strijkkralen-moederdag
Met vriendelijke groeten
Lucie van der Stap
en ook genoemd door Netty

Ik heb zelf geen voorbeelden voor je, maar zoek eens naar borduurpatronen en patronen voor ministeck. Daar kun je eigenlijk alle afbeeldingen wel voor vinden.
Met vriendelijke groet,
Anita Jongkind

Wil je zelf iets maken, is vrij gemakkelijk. Pak een (kleuren) tekening of foto van wat je wilt maken. Leg hierover een vel met miniruitjes.
Neem de kleuren van je tekening over op het ruitjes papier. (Is het vakje meer rood dan geel, maak het dan rood. Zijn beide gelijk kies dan zelf een kleur)
Het kan ooit zijn dat je het origineel wat moet vergroten om een goede verhouding te krijgen.
Succes ermee.
groetjes Janske

Je kunt ook ministeck patronen gebruiken! Succes ermee!
Groetjes Saskia

Ik heb zelf geen patronen, maar wel een tip om zelf patronen te maken. Pak ruitjes papier met kleine ruitjes en teken hier iets op. Elk ruitje is dan 1 kraal. Zo heb ik zelf wel eens borduurpatroontjes gemaakt.
Groetjes Suzanna

-- 7 --
Ik heb laatst een activiteit gezien en dat was wasco strijken. De voorbeelden die ze liet zien zagen er erg leuk uit. Helaas ben ik er niet achter kunnen komen hoe het precies in zijn werk gaat en kan ook de voorbeelden nu niet meer zien. Kan iemand mij uitleggen hoe dit in zijn werk gaat.
Anita

Op een Crea Doe beurs heb ik dit ooit gezien. Prachtig. Encausticschilderen.nl
Als je meer wilt zoeken gebruik dan als zoekwoord Encaustic.
Succes.
Groetjes
Cindy
Ook Marianne had sites gevonden met zoekwoord Encoustic art.

Dit heb ik welk eens gedaan, ik vouw een blad papier dubbel, aan de ene kant maak ik een tekening of een gekleurde vorm met wasco, dan vouw je je papier dubbel en strijkt het papier. De kleuren vloeien door de warmte mooi door elkaar. Ga er eens mee experimenteren met verschillend papier (soort en dikte) wat geeft volgens jou het mooiste resultaat?
Betsie

Ik denk dat je het verkeerd begrepen hebt. Volgens mij gebeurt dit namelijk niet met wasco, maar met was. Je moet hier speciale blokjes voor hebben. Je doet een stukje op het strijkijzer en dat smelt. Als het dan gesmolten is strijk je het uit over het papier.
Met vriendelijke groet,
Anita Jongkind

Voor deze techniek kun je het beste bijenwas gebruiken en stevig karton met een gladde kant. Hierdoor kan de was beter uitvloeien. Je verwarmt de strijkbout op wol/zijde stand. Je neemt het strijkbout verticaal in de hand en strijkt er met een wascostaafje overheen, door de warmte zal dit verspreiden over je strijkzool.
Nu maak je met de wasco zool van de strijkbout een afdruk op de gladde kant van het karton, je kunt hier weer overheen gaan met een andere kleur wasco. Je kunt experimenteren door de strijkbout anders neer te zetten en op te tillen.De zool maak je schoon met een wit waxinelichtje en keukenpapier.
De wasco kaart kun je evt. nog laten glimmen door hem na te wrijven met een zacht doekje.
Groeten en veel plezier. Netty

Het wasco krijten is een speciale techniek.
Je hebt o.s een klein reisstrijkijzer nodig, speciaal papier, wasco/blokjes. Keukenrol en papier voor onder het werkstuk. Ook heb je speciaal dik papier nodig om tegen die hitte te kunnen.
In het kort:
Verhit de strijkbout. (geen stoombout!)
Niet te heet.
Wrijf er met een blokje wasco over heen, let op! Dat er geen wasco in het strijkijzer loopt. (gaat dan stuk)
Het smeltende wasco met de ijzer over het papier wrijven. Meerdere kleuren tegelijk aanbrengen kan.
Daarna steeds de ijzer schoonmaken met keukenrol voor de volgende kleuren. In het begin experimenteren, en dus veel oefenen. Deze activiteit is volgens mij niet echt geschikt voor kinderen.
Wel erbij blijven.
Succes!
Bij een creawinkel kunnen ze je aan de gewenste spullen helpen.
Groet, Peet

Gebruik architectenpapier.
Je hebt 2 vellen nodig. Een vel kleur je met diverse kleuren waskrijt. Je legt het 2e vel er op en legt er een krant overheen. Daarna ga je met een strijkijzer over de krant strijken. Trek de 2 vellen daarna meteen uit elkaar en volgens de gebruiksaanwijzing moet je een erg mooi effect krijgen.
Succes JokeVragen deze maand


-- 1 --
Ik ben op zoek naar een patroon van schoentjes, welke ik van hobbylood kan maken. Ik heb werkelijk alles afgezocht, maar kan er niet aankomen op de n of andere manier. Wie kan me helpen?
Met vriendelijke groeten
L.E. van Haren
-- 2 --
Ik heb sinds kort een nichtje gekregen en vond het leuk om voor haar kussentjes te maken met verschillende soorten stof. Ik heb van alles gekocht: stof, kralen, knoopjes, opstrijk patronen, maar heb nog steeds geen idee wat ik nu precies wil.
Wie weet een site met kussentjes van stof? Of anders iets anders leuks wat ik met stof kan maken voor mijn kleine nichtje.
Bedankt, gr Esther
-- 3 --
Wie weet hoe ik een zeepje met cadeaulint kan versieren. Wie heeft hier een uitleg voor. Dit heb ik zelf nog gemaakt zo'n 40 jaar geleden maar ik weet niet meer hoe en wat. Er zaten ook spelden in of zo.
Groeten van Cobie.
-- 4 --
Ik werk als leidster bij een BSO te Alkmaar. Ik ben op zoek naar betaalbare punniksetjes. Het liefst van hout, bijvoorbeeld van oude klosjes garen (van vroeger)
Andere suggesties zijn uiteraard welkom. Het is voor een groep van max. twintig kinderen.
Bedankt!
P. van Essen
-- - --

Heb je een antwoord op n van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)Andere homepages.


Ik heb onlangs een eigen site gemaakt: everyoneweb.com/lauretteke
Er zijn verschillende dingen te doen, er is ook een pagina met knutselideetjes. Er staan ook een paar spelletjes op. Kom zeker eens kijken!
Groetjes
Laura

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis fotoalbum!
Gratis Gelpen
Gratis Proefmonster Collagenist Pore Genius
Gratis proefnummer bloemen en planten
Gratis loepje
Gratis Blikje Nivea Crme
Gratis Zwijsen Ouders Magneetfotolijst
Gratis Abonnement Style Magazine
Gratis Proefmonsters IntiCare Intiem Hygine
Gratis inspiratiewaaier
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Tips


Ik heb nog een idee voor kaarten maken.
Als je kaarten maakt dan is het soms leuk om stroken papier te gebruiken.
Het verschil is echter, ik maak de stroken papier zelf door mooie papiersoorten door de papierversnipperaar te halen (dan moet dit er wel eentje zijn die stroken papier maakt).
Je kunt dan allerlei kleurtjes of soorten papier gebruiken en is het altijd uniek.
Groetjes
Alie

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Maura
Korte omschrijving: Rollen toren
Lange omschrijving:
Als je wc-rolletje leeg is moet je hem pakken want je kan er wat leuks mee maken.
Nodig: wc-rolletjes en lijm
Pak de wc rolletjes. Als je begint heb je 6 rolletjes nodig.
Neem eerst drie en die lijm je aan elkaar. Laat ze dan drogen. Neem dan 2 en die lijm je aan elkaar en dan boven op de andere 3. Als die droog zijn neem je de laatste en die doe je er boven op.
Je kan ook nog gewoon door gaan dan heb je nog 5 rolletjes nodig. En zo wordt je toren steeds hoger.
Tip: Leg ze op de kachel dan is het sneller droog.
Opmerking: Je kan zo lang als je wil door gaan of tot je wc-rolletjes op zijn.

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Gratis Hobbyartikel


Het hobbyartikel is afgelopen maand gewonnen door Katherine Pomalaza uit Dedemsvaart en ze schreef later: 'ik heb vandaag mijn hobby artikel ontvangen dat ik heb gewonnen en ik ben heel blij met dat mee :)'
En de komende maand kun je gratis twee knutsel 3D foampuzzels krijgen! Het enige wat je moet doen is een e-mail sturen! Deze puzzels zijn best moeilijk in elkaar te zetten omdat de puzzel in 3D is en niet plat zoals gewoonlijk. Er zit gelukkig wel een gebruiksaanwijzing bij!
Wist je dat deze artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten. Meer over WFPpunten
Stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een mooie E-Card


Met een verjaardag een kaartje krijgen is leuk. En tegenwoordig kan dat ook via Internet. Misschien iets minder leuk, maar toch zeker niet verkeerd. Ook als extra kaartje zodat men eerst bij het openen van het e-mail programma een kaartje krijgt en later met de post of wanneer het bezoek langskomt.
Dus neem even tijd en zet een kaartje klaar Het is namelijk altijd leuk om te weten dat er iemand even aan je denkt.

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
Veel meer hierover leest u op de aparte website WFPpuntenmail en u krijgt dan direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij voor het bekijken van deze site en nog eens 30 punten bij inschrijven!
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Frbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop