Nieuwsbrief 147

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 147
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 147 - Nov. 2010


Banner van Wims Frobel Paginas - Klik voor de nieuwspaginaHallo ,


De komende maand krijgen we eerst Sint Maarten. Wordt niet gevierd in alle delen van het land maar als je nog een leuke lampion zoekt kun je ze vinden op de thema pagina Sint Maarten.
Heb je een leuke lampion zelfgemaakt stuur dan een beschrijving en een tekening of foto naar me op dan kan die ook op de website komen voor het volgend jaar.
Daarna gaan we de komende maand werken aan de surprises en andere sinterklaas werkjes. Deze kun je vinden op de thema pagina Sinterklaas.

Natuurlijk ook in deze nieuwsbrief weer alle vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan gratis meedoen!), wat oproepjes, de tips van lezers en homepages en verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Plaatje van werkjePoezendoos bouwplaat
Rubriek: Knippen en Plakken

Boom van knijpers
Dit idee is ingezonden door: Marjan Punter
Rubriek: Kerstmis

Nijlpaarden trakteren
Rubriek: Verjaardag

Voederhuis
Rubriek: Andere ideeen

Hoedje van keukendoek
Dit idee is ingezonden door: Anneke
Rubriek: Andere ideeen

Herfstbakjes
Dit idee is ingezonden door: Milou Koldewey
Rubriek: Andere ideeen

Spooklolly traktatie
Dit idee is ingezonden door: Manon
Rubriek: Andere ideeen

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Kaartenwinkel


AnnekeEen aantal nieuwe kaartideeen zijn weer op de website toegevoegd. En ook nieuwe stickers.
Speciaal voor de nieuwsbrieflezers is er een speciale actie geldig tot en met 15 november. Met de code EXTRABON3 krijg je bij je bestelling een gratis waardebon van 2,50 euro welke je later weer op de website kan gebruiken. De bon kun je natuurlijk ook cadeau doen aan iemand anders.
Dus wil je ideeen opdoen of artikelen kopen kom dan zeker even op de website kijken. Annekes kaartenwinkel.
Groetjes Anneke
Oproepjes


Ik heb 10 ponsen te koop t.e.a.b.
3 grote hoekponsen en 2 iets kleinere voor randen.
5 kleine, 1 kerstklok, 1 blad, 1 met heksje op bezemsteel, 1 kerstboom, 1 sneeuwpop
Ik woon in Sint Pancras
Vriendelijke groet Hanneke Folkers

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Mijn zus gaat dit schooljaar naar Parijs op schoolreis. En ze moet een zo creatief mogelijke postkaart maken. De kaart moet te maken hebben met Parijs. Weet soms iemand een leuk idee om die kaart te maken op een creatieve manier?
Laura

Ik zou dik karton gebruiken, op maat snijden of knippen als een ansichtkaart.
Uit de krant of tijdschriften vanalles knippen wat er mee te maken heeft; stokbrood, wijn, eifeltoren, schilder, ...
Knip deze plaatjes op het karton en dan kun je op de achterkant iets schrijven...
Succes!
Groetjes Manja ten Haaf

Een aantal jaren geleden heb ik ook een creatieve kaart gemaakt.
Als je iemand weet die een plattegrond van Parijs heeft kun je b.v. een gedeelte van Parijs uitknippen en op een kaart plakken zoek daarna bezienswaardigheden zoals de Eifeltoren of een ander plaatje wat met Parijs te maken heeft mogelijkheden genoeg laat je fantasie de vrije loop.
Veel succes
Anita

Zoek op het internet leuke plaatjes die je op de kaart kan gebruiken. Je kan het ook met 3D doen.
Arja

Koop een kaart met de Eifeltoren, knip hem uit (misschien heb je wel een plaatje) plak hem op je eigen kaartje en doe er allerlei reisdingen uit papier omheen. Dat word vast erg leuk.
Groetjes Corrie

Als je snel bent kun je nog 'oude' reisgidsen halen bij de reisbureaus, er wordt nu gewisseld van zomer- naar wintergidsen! Altijd handig als begin van een collage.
succes, Annemiek

Altijd heel leuk en persoonlijk: maak foto's van jezelf in Parijs en maak daar dan een collage mee en klaar is je postkaart.
Of: zoek in tijdschriften foto's van typisch Franse producten bv brood, wijn, ... Maak daar dan een kaart mee en kleef er een foto van jezelf op.
groetjes Cindy

Je kan een collage maken van alle bekende bezienswaardigheden in Parijs. Te vinden in de stad zelf met foto's of op internet. Alles bij elkaar plakken en klaar. Succes
E.Rondeel

Bij deze vraag dacht ik aan een postkaart die je maakt met foto's uit tijdschriften die je doen denken aan Parijs. Of je kan ook de kinderen die op schoolreis gaan zelf iets laten tekenen, zo kun je testen hoeveel de kinderen van Parijs weten.
groetjes Gwendy

-- 2 --
Ik zoek patronen voor kettingen en armbanden te maken van kralen. Ik heb mijn hobby er van gemaakt alleen zoek ik patronen er voor
groetjes en alvast bedankt Natasja

Geen antwoorden binnen gekomen.

-- 3 --
Ik ken iemand die Abraham word. Nu heb ik alleen geen ideeŽn om iets origineels en leuks te maken. Daarom probeer ik het via deze weg. Misschien zijn er mensen die leuke originele ideeŽn hebben?
Bedankt.
Fenna Verkerk

Foto's van de Abraham vezamelen, kopieren, slinger van maken. Ook leuk voor het bezoek!
Petra

Als iemand een lievelingskoekje heeft, maak daarvan een abraham, met suiker opplakken op een stevig stuk triplex of zo.
Voor mijn man hebben ze een abraham gemaakt van likkoekjes. Erg leuk om te zien.
Bij een bakker kun je ook een abraham van krentenbrood laten maken.
Groeten Betsie

Je weet wat iemand graag drinkt, koop zo'n fles en maak er een mooi etiket van abraham op.
groet Heidy

Plak op een spiegel een aantal waxinelichtjes ( in kuipje) in de vorm van 50. Stop onder de waxine lichtje een muntstuk tot het bedrag dat je wilt geven.
Steek de lichtjes aan voordat je het geheel overhandigt. (Kijk wel uit in openbare gelegenheden, want soms mogen daar geen kaarsjes worden aangestoken.)
Veel succes en plezier
Corrie vd Steen

Voor Abraham of Sarah kun je leuke ideeen vinden op de site voor Abraham en Sarah. Je kunt iemand die 50 wordt geweldig oud aankleden, dit doe je dan door een gedicht voor te dragen met z'n 2en en dan iemand aankleden. Kijk maar op de site abrahamsara!
Lydia van Haren

Bij ons in de buurt was iemand 50 geworden. Daar hing een waslijn met 49 sokken in de tuin. Bord erbij met: 49 oude sokken aan de lijn, voor de 50e moet je binnen zijn.
Ik vond hem erg origineel
Marrianne

Ik heb voor mijn man met een luchtballon en papier mache een leuk hoofd gemaakt en de kleding opgevuld met kranten hij houd van computers dus een toetsenbord in z,n handen gegeven.
Kijk wat voor hobby hij heeft en je kan het net zo groot of klein maken wat je wilt.
Arja

Er zijn erg leuke 3d-plaatjes te koop om een kaart voor een abraham te maken en knip anders een man uit van folders en ga daar mee aan de slag.
Groetjes Corrie

Een kennis van mij wordt binnenkort ook 50. Nu krijgt ze via allerlei wegen puzzeltukjes toegezonden, in de brievenbus, bij de kapper, op haar werk, overal vind ze ze! Op ieder puzzelstukje staat een aanwijzing naar het cadeau bijv: puzzelstukje 1 een lampje, puzzelstukje 2 nog 10 nachtjes en ga zo maar door. Wanneer de puzzelcompleet is weet ze wat ze krijgt. Dit is dus bij elk cadeau toepasbaar!
De puzzelstukjes kun je maken van wat dikker karton en op de voorkant bijv. een afbeelding doen en de achterkant de aanwijzingen! Succes.
SandraVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik ben op zoek naar gratis patronen van plastic stramien. Dit vraag ik omdat ik als activiteitenbegeleidster werk op een woongroep voor ouderen. De clienten vinden dit prettig materiaal om mee te werken.
Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Groetjes Mieke
-- 2 --
Ik ben leerkracht in groep 6 en kreeg van iemand een doos vol kleine plastic flesjes waar drinkyoghurt in heeft gezeten. De wikkel kan ik er gemakkelijk vanaf halen en dan blijft er een leuk, wit flesje over met een lichte 'ronding'. Wie heeft een idee wat ik daarmee kan doen in mijn groep? Ik dacht al aan iets voor Sint Maarten of Sinterklaas.
Groet, Pietje Horjus
poncho
-- 3 --
Ik ben op zoek naar het patroontje van de poncho waarvan ik een foto heb via het internet, maar geen werkbeschrijving. Heeft er iemand deze voor mij, ik zou er heel blij mee zijn.
Bedankt
Jeanne

dolfijn
-- 4 --
Een tijdje geleden zag ik in een winkel een dolfijntje en kersjes gemaakt van rocailles. Deze zagen mij er niet moeilijk uit om te maken, dus trok ik er een foto van om ze na te maken. Nu is het probleem dat ik er nog steeds niet achtergekomen ben hoe je ze maakt, dus mijn vraag is of iemand weet hoe u deze maakt.
Ook andere figuurtjes lijken me wel leuk om te maken.
Mvg, Kimberly
Hiernaast de foto

-- 5 --
Wie heeft een voorbeeld cq omschrijving voor het maken van een kerstman met dennenappels.
Eentje die ik zelf kan maken en het mag eventueel ook een sneeuwman zijn?
Moet wel uit natuurlijk materiaal gemaakt zijn.
groetjes
Annita
-- - --

Heb je een antwoord op ťťn van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)Andere homepages.


Nog even en sinterklaas is weer in het land en moeten er weer leuke cadeautjes voor de kinderen gekocht worden. Kijk hiervoor eens op de website met allemaal Speelgoed tips

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis wc-kalender
Gratis pleisters
Gratis wens-wolkjes-mobiel
Gratis simkaart
Gratis Tina
Gratis prentenboekje
Gratis proefpakket thee
Gratis Maggi Delftsblauwe Dunschiller
Gratis sample van de Colour Catcher
Gratis producten bij de eo
Gratis WellnessClubs Voucher van 50 euro
Gratis proefnummer Bright
Gratis fotoalbum!
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.

Spookje halloween


Tips


Boeken kaften
1) als je leuke plastic tasjes hebt, doe die dan om een boek heen. niemand heeft zoiets.
2) kaft de boeken in neutraal papier en ga ze dan bestempelen.
3) kaften in folie (in diverse kleuren te verkrijgen).
4) misschien heb je nog een oud dekbedovertrek over. Kaft de boeken ermee.
Succes.
JCMI Prinsen

Tijdens de afgelopen vakantie had ik een aantal knipvellen meegenomen om wat voorraad te maken voor de te maken wenskaarten in 3-D. Om te voorkomen dat deze kleine onderdeeltjes kwijt raken, heb ik deze [per kaart] in een insteekalbum voor foto`s gedaan. Zo is alles goed geordend en als er genoeg voorraad is, kun je meteen aan de slag.
Groetjes Netty

Corrie heeft een idee ingestuurd om tasjes te versieren en dit heb ik op de site gezet. Je vind het bij Tasjes versieren

Ik heb een oud behangboek gehaald bij de schilder en daar maak ik leuke enveloppen van.
Janny

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Sinds enige tijd zijn de supermarkten weer bezig met street en funky beans maar ik kan mij herinneren dat wij die vroeger zelf maakten.
Je pakte het zilver papier van een chocolade reep en een potlood of ballpoint. Verder wikkelde je het zilverpapier netjes om de potlood of pen en vouwde de onderkant goed dicht en vouwde het 1 keer dubbel. Van de pen halen en er een fietskogeltje van metaal in doen en dan de opening voorzichtig dicht vouwen en weer 1 keer dubbel vouwen. Nu een leeg luciferdoosje pakken en het hulsje met het kogeltje erin doen een paar minuten schudden en je hebt je eigen funky bean en je kan hem zo lang of kort maken als je zelf wilt.
Veel speel plezier
Chris Lindeman
60 jaar

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Gratis Hobbyartikel


Het boekje is afgelopen maand gewonnen door Annie Tigchelaar uit Oudehaske. Ze schreef 'Te gek zeg. Ik heb het al vaker geprobeerd en nu dus raak! Je ziet: de aanhouder wint! Bedankt alvast voor het toesturen van het boekje!'
Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Dit keer maak je kans op twee, 2de hands maar wel een in goede staat zijnde hobbyboekjes. De eerste met de titel: 'Versieren met rubberstempels' en de tweede met de titel 'Mijn Origami aankleedpop'.
Wist je dat fit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten. Meer over WFPpunten
Stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een mooie E-Card


Maak je zelf kaarten? Stuur er dan eens eentje op naar mij en ik zet hem op de ecard site. Dat is nog leuker want dan kan je je eigen kaartje veel keer versturen en andere doen dat ook.
Stuur ook even een leuk kaartje naar iemand!

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt ook nog eens 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Meer over WFPpunten


WFP PuntenmailVia de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
Veel meer hierover leest u op de aparte website WFPpuntenmail en u krijgt dan direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij voor het bekijken van deze site en nog eens 30 punten bij inschrijven!
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims FrŲbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop