Nieuwsbrief 153

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 153
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 153 - Mei 2011


Hallo ,


Het is bijna moederdag. Heb je al iets leuks verzonnen voor mama of oma. Want ook oma hoeft niet vergeten te worden. Het blijft leuk om iets te maken en te geven.
Je kan nog vele knutselwerkjes vinden op de Thema pagina Moederdag. Maar op andere pagina's op de website kijken kan natuurlijk ook heel goed.
Ook een kaartje sturen naar moeder kun je doen. Als ze een e-mail adres heeft zet dan nu vast een moederdagkaartje klaar voor 8 mei. En een moederdag gedichtje vind je op de moederdagpagina van de gedichten site.
Heb je zelf nog een leuk idee om te knutselen stuur het dan naar me op! Met ieder werkje ben ik blij en zeker als er een tekening of foto bij zit.
En dan ook in deze nieuwsbrief weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan gratis meedoen!), wat oproepjes, de tips van lezers en homepages en verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Servettenhouder
Dit idee is ingezonden door: Betsie Dogger
Rubriek: Pasen

Juthout verven
Dit idee is ingezonden door: Rian Papanikola-de Groot
Rubriek: Vakantie

Papier mache Paasei
Dit idee is ingezonden door: Amber
Rubriek: Pasen

Krans van eieren
Rubriek: Pasen

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's
Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Stuur een E-Card


Een leuke elektronische kaart versturen is iets waar je mensen blij mee kan maken. Natuurlijk ook voor moederdag, dus kun je ook een Moederdag kaartje klaarzetten of meteen versturen.

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Je krijgt ook nog eens 10 WFPpunten per geplaatste kaart. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Riet Hendrikson uit Lemelerveld. Ze schreef: 'Leuk dat ik die puzzels heb gewonnen.'
Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Dit keer maak je kans op een 3D-knipvellen pakket. Veel knipvellen, kaarten, stickers en foam om zelf diverse wenskaarten te maken.
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten. Meer over WFPpunten
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Kaartenwinkel


Leuke ideeen voor wenskaarten kun je zeker opdoen op de wenskaartenwinkel. Er zijn weer nieuwe kaarten bijgezet dus neem zeker even een kijkje voor inspiratie.
Dus op naar Annekes kaartenwinkel en kijk eens wat in het rond. Heb je nog een tip voor kaartenmaken zet hem dan meteen even op de website!
Groetjes AnnekeOproepjes


Ik heb nog een borduur boek te koop
Borduren op stramien van Peggy Field en June Linsley
Zowel voor beginners als gevorderden.
mvg Sandra Swart uit Hoorn

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren. Iedere leuke oproep wordt beloond met 1 WFPpunt.Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik heb in het verleden mallen gehad voor iris vouwen .Ben weer eens aan de gang gegaan maar ben de mallen kwijt ,misschien eens flink aan het opruimen geweest(wat je dus nooit moet doen) Mijn vraag is heeft iemand nog mallen liggen die ze graag opruimt? Of andere ideeen voor het iris vouwen?
Met knutselgroetjes Mathilde Kouwenhoven.

Ja die heb ik. Stuur mij maar een e-mail dan wil ik je wel helpen.
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Je kan op internet naar voorbeelden zoeken, deze uitprinten en dan op karton plakken. Uitsnijden en je hebt een prachtige mal om mee verder te werken.
Wim

J.G.Van de Berg had ook een aantal mallen voor Mathilde. Deze zijn ondertussen bij Mathilde aangekomen. Ze is er meteen mee aan de slag gegaan schreef ze.

-- 2 --
Mijn slaapkamer wordt helemaal veranderd. Daarom wil ik ook nieuwe dingetjes maken om op te hangen aan de muur.
Dit heb ik al gemaakt: Vlinders aan een touwtje, Plankje met naam, Plankje met bloemen, Dakpan versiert
Ik ben opzoek naar dingen die ik kan maken van hout wat met bloemen en/of dieren te maken heeft. Het mogen alle kleurtjes zijn.
Groetjes van Sharon

Wat een toeval, ik ben ook bezig met mijn slaapkamer en nu heb ik zo'n aparte muur. Die heb ik donker paars geschilderd dus ik wou iets aparts. Was aan het zoeken en snuffen en toen zag ik de ganzentrek. Zeg maar zo'n V-vorm.
Nu heb ik een plaatje ervan. Je ziet hun ogen niet maar wel die verschillende vorm van vliegen. Dus ik wil ze gaan uitprinten op a4 en dan op hout overnemen. Uitzagen en ik wil ze dan wit verven. En dan ook zo ophangen als op die foto dan heb ik die muur mooi bewerkt. Misschien ook een idee voor jou.
Groetjes Agnes

Je zou een boom kunnen zagen en Groot: met knopen als kapstok gebruiken, of Klein: als opbergplek voor sierraden.
P.Schwarzer

Misschien kun je iets met deze ideeen?
M.vr.gr. rian
==
== Het volgende werkje over juthout verven was meegestuurd:
== www.knutselidee.nl/vakantie/juthoutverven.htm
==

-- 3 --
Ik ben een kleuterjuf bij de aller kleinsten (dit is in BelgiŽ 2,5 tot 3 jarigen). Ik ben op zoek naar patronen of ideeŽn om matrozenpetten te maken voor die kleine mannen (en uiteraard ook meisjes) Kan iemand mij een handje helpen? Eventueel een ander hoofddeksel dat er veel op lijkt mag ook.
mvg Marleen

Hetzelfde als een pietenpetje maar dan het crepepapier onderaan vastnieten! Dus een witte papieren strook zo vastnieten dat hij wijd uitloopt met daarin aan de onderkant een vierkant stuk crepepapier vastnieten. Dan bolt het vanzelf als je helemaal rond gaat. De kinderen kunnen er een anker van kleine stroken opplakken en/of een rand opplakken en/of zeefiguren en/of een pompoen voor op de bovenkant. Kijk maar eens naar plaatjes op google dan krijg je vast ideeen! www.google.nl/images
Veel succes met je klas (matrozen-)petje af!
Blij dat ze in mijn klas 'al' 4 zijn. :-)
Met hartelijke groeten,
Cecile Meekes

Neem crÍpe papieren knip daar grote ronde vormen van, een rand van karton en een stukje band knippen en je bent klaar
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Maak van een strook wit papier een rondje. Neem wel de maat van de hoofden op. Daarop een vierkant blauw papier plakken. (Evt. met een paar plakstrookjes verstevigen) Bovenop nog een klein 'vaantje' van blauw papier en klaar is je matrozenmuts, maar wel erg schattig.
Groetjes,
KarienVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik heb meer dan 300 witte potjes van de pro actief. Er zit geen deksel op.
Mijn vraag: Wat kan ik ervan maken samen met mensen met een verstandelijke beperking.
Ook had ik graag andere ideeŽn voor deze groep mensen. De site ideeŽn zijn heel erg leuk maar meestal te moeilijk.
Wie kan mij helpen!
Groetjes Anny-- 2 --
Wij speelden vroeger met een touwtje ongeveer een meter lang Die knoop je aan elkaar tot een grote lus.
Met twee handen maakten wij de leukste en ingewikkelste figuren.
Weet totaal niet meer hoe dat gaat. Is daar een beschrijving van?
Bij voorbaat dank
Emmy Offenberg-- 3 --
Ik heb nog veel geschenkverpakkingen (circa 30 stuks) liggen waarin babykleertjes cadeau gegeven worden. Je weet wel: kartonnen/papieren 'verpakking' waarvan de zijkanten naar binnen gevouwen worden en die (vaak) als tasje gedragen worden. Bij de meeste winkels krijg/koop je deze verpakking bij het kopen van babykleertjes.
Heeft iemand een idee wat ik daar mee kan doen?
Het liefst iets om met kinderen omstreeks 4-6 jaar mee te maken. Ik heb ze in allerlei kleuren en maten. Wie heeft er een leuk idee?
Bij voorbaat dank!
Groetjes Marcia-- 4 --
Met veel interesse volg ik de knutselideeŽn die je verzamelt. Vaak wordt gewerkt met plastiek of brickpakken. Telkens stuit ik op hetzelfde probleem namelijk dat de schoolverf niet echt hecht.
Heb jij tips om die schoolverf wel goed te laten hechten zodat die na een tijdje niet afbladert?
Mvg, Els.-- - --

heb je een antwoord op ťťn van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)Andere homepages.


Een website speciaal voor moederdag met daarop vele tips om moederdag te vieren. Dat is de website Moederdagtips
Ik zou het leuk vinden als je eens een bezoekje bracht aan mijn site.

Een vrij nieuwe website met allemaal gedichtjes voor op wenskaarten vind je op Gedichten op wenskaarten en op die site heb je dus ook speciale moederdaggedichtjes.

Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Speel gratis het koffertjes spel
Gratis rekenmachine
Gratis kustvogelkaart
Gratis wc-kalender
Gratis Plus magazine
Gratis promozakje teacaps
Gratis je eigen startpagina maken!
Gratis doseersysteem bestellen
Gratis 20 ansichtkaarten
Gratis proefpakket thee
Gratis Zonnebrand
Gratis Abonnement Style Magazine
Reader's Digest gratis nummer
Gratis Maggi Delftsblauwe Dunschiller
Maak een gratis familieportret
Gratis proefnummer Wetenschap in Beeld
En nog veel meer gratis, elke dag iets nieuws er bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Deze maand zijn er geen tips ingezonden

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl


Idee van de maand


Ingezonden door: joop
Korte omschrijving:
Vergeet-achtig voor je nummer op je mobiel
Lange omschrijving:
Is je papa/mama ook altijd de nummers van z'n mobieltje vergeten?
Pak dan een hagelsslagdoos en plak papier erop. Teken daar een mobieltje op schrijf in dat mobieltje de telefoonnummers die jouw papa/mama het belangrijkst vindt en het meest vergeet. Zo kan je papa/mama het nooit meer vergeten.
Plak het papier op de hagelsslagdoos en plak het op met lijm en klaar is je mobieltje

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims FrŲbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop