Nieuwsbrief 164

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 164
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nlKnutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 164 - April 2012


Hallo ,


Nog even en het is weer Pasen. Aan het weer te zien de laatste weken zitten we al in de zomer, maar dat is toch echt nog niet zo. Dus eerst nog paasknutsels en dan beginnen met een leuk knutselwerkje voor Moederdag. Veel moeders zijn lid van deze nieuwsbrief en voor jullie heb ik een vraag. Wat vond je nu het leukste, mooiste, zelfgemaakte cadeautjes dat je gekregen hebt? Kun je omschrijven hoe het gemaakt is, dan zet ik het op de website. Leuk voor de komende nieuwsbrief.
De Thema pagina Pasen staat nog klaar om een leuk Paaswerkje te vinden.
In deze nieuwsbrief zoals iedere maand ook weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan ook deze maand weer gratis meedoen!), de tips van lezers en homepages en de verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items van de website: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Konijn of Kuiken
Dit idee is ingezonden door: Sarah
Rubriek: Pasen

Folie schilderij
Dit idee is ingezonden door: Randi
Rubriek: Moederdag

Draad kuiken
Dit idee is ingezonden door: Marijn van Remmen
Rubriek: Pasen

Papieren ei met kip
Dit idee is ingezonden door: Elly en zoon Rick (8jr)
Rubriek: Pasen

Paasei bloemetje
Dit idee is ingezonden door: Jacqueline Visser
Rubriek: Pasen

Palmpaasstok
Rubriek: Pasen

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina's
Ook iets leuks gemaakt?
Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Karin Kooijman uit Zwaag. Ze schreef: 'Ik lag hier helemaal dubbel! Ik… en wat winnen………… Prachtig! Alvast bedankt!'. Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand geef ik een borduurpakketje gratis weg. Draad, naald, stof en patroon. Doe je mee?
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten.
Meer over WFPpunten lees je verderop in de nieuwsbrief.
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een E-Card


Met kerst worden er volop kaarten verstuurd en met Pasen is dat toch echt niet het geval. Misschien een idee om eens een Paas e-card te versturen. Kost je niets en het is zo gedaan. Zet hem klaar of verstuur hem direct.
Kijk bij Paaswenskaart versturen en zoek een leuke kaart uit om te versturen.

Nu ook ECHTE kaarten versturen.
De mooie kaarten die we krijgen verkopen nu ook voor een goed doel. Dus op de website kun je kaarten direct naar iemand sturen en daarmee een goed doel steunen. Doe ook een keer mee!

Als je zelf een eigen gemaakte kaart elektronisch wilt versturen dan kan dat door de kaart eerst op te sturen! Ook hiermee help je dus het goede doel want uw kaart wordt weer verkocht voor het goede doel. Zelf de kaart weer terugkopen is ook mogelijk. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Kaartenwinkel


Goedkope knipvellen, prachtige vormkaarten en oplegvellen. Kant en klare kaarten zoals schommelkaarten? Kom even kijken in de kaartenwinkel.
Kijk op Annekes kaartenwinkel. Heb je nog een tip voor kaarten maken of weet je een leuk gedichtje voor op een kaart, zet hem dan meteen even op de website! Dan kunnen anderen daar ook weer gebruik van maken.
Groetjes AnnekeAntwoorden vorige maand


-- 1 --
Mijn man gaat binnenkort met pensioen en ik had graag een idee wat ik zou kunnen doen om het huis te versieren, hoe kan hij afscheid nemen van zijn collega’s op het werk, hoe kan ik voor ons gezin een gezellig feestje bouwen met leuke knutselwerkjes.
Dank bij voorbaat
Christiane Janssens

Versieren doe je met veel ballonnen, maar je kan ook zelf slingers maken van repen crêpe papier. Die stik je op elkaar met de naaimachine en knip je aan de zijkanten in.
Voor het eten maak je een grote pan soep met broodjes, lekker makkelijk en toch lekker
Groetjes Corrie de Waart Woudenberg

Buiten kan je een spandoek plaatsen met een rijm of gedicht op. Daar ik niet weet welk beroep uw man heeft uitgevoerd is het moeilijk om een thema te bespreken.
Mijn pa was metaalarbeider (ploegdienst; hij kwam terug van nachtdienst) en ging per bus van de firma naar zijn werk,
de laatste dag is de bus gewoon hier blijven staan met alle werknemers erin en dan hebben ze een ontbijt gebruikt.
We hadden een massa thermoskannen met koffie, brood met verschillende soorten beleg, fruit enz...
Ook ging er een lint met wimpels vanaf de voordeur tot aan de straat.
Aan de voorgevel ging een spandoek. Overal waren er metalen voorwerpen geplaatst. 's Avonds zijn we met ons gezin uit gaan eten.
Mijn buurman was slager (in een warenhuis) en bij hem hadden ze overal op de feesttafel kleine worstjes, hammetjes en andere nagemaakte vleeswaren gelegd. Ook was er een prachtig koud buffet.
Bij mijn oom een duivenliefhebber stonden er overal duivenmanden, grote duiven in karton vanaf zijn werkplaats tot bij hem thuis. Daarna was het precies een disco met alle muziek uit de jaren 60
Ik hoop dat je hier inspiratie mee opdoet.
Marleen

-- 2 --
Wie weet er nog leuke Paasknutsels om op de website te zetten!
Liefst insturen met tekening en/of foto's
Wim

Paasei bloemetje
ingezonden door Jacqueline Visser
Zie website: Paasei bloemetje

Heb samen met mijn zoontje in de voorjaarsvakantie geknutseld voor de paas. Het is een ei van papier mache met narcissen.
Zie website: Papieren ei met kip
Mvg
Elly en zoon Rick (8jr)

-- 3 --
Wij willen het thema indianen gaan doen op school. Maar wat kun je allemaal knutselen met dit thema. Wie heeft er nog leuke ideeen, ook makkelijke, om te maken.
Mvg Jolanda

Het is erg leuk om een totempaal te maken. Plak hiervoor twee wc-rolletjes aan elkaar met plakband. Knip vervolgens een rechthoek uit wit papier die precies rondom de wc-rolletjes past zodat deze helemaal bedekt zijn. De kinderen kunnen nu de rechthoek inkleuren/versieren. Uiteindelijk kun je met wat lijm het papier op de wc rolletjes plakken. Om het af te maken kun je dan nog twee vleugeltjes uit papier knippen en deze ook laten versieren. Deze kun je er aan de bovenkant tegenaan plakken. Om het makkelijk te maken, laat je de twee vleugeltjes dan aan elkaar zitten met een stuk ter breedte van het wc rolletje, zo kun je met 1 drupje lijm de vleugeltjes in een keer erop plakken. Gegarandeerd een succes!
Gr. L. Minnaard

Tipi tenten (indianententen) met 3 saté stokjes een rondje maken bekleden met stof.
Gebruik voor het groene gras: of karton of stof net wat voorhanden is
Zo je de tipi tent maakt, kun je ook in klein formaat de kookplaat maken. met rondom stenen, die kun je van klei maken, papier d.m.v. rechthoekige blokjes in elkaar te zetten i.p.v. kubussen.
Kijk desnoods bij de bieb, hoe je het exact moet maken, daar zullen ze wel voorbeelden hebben.
gr. Josette

Voor het thema Indianen kan je wigwams maken met vouwpapier en leuk versieren. Je kan een tooi maken met een papieren strook en veren van papier of echte veren.
Je kan totempalen maken van keukenrollen en die versieren. Als laatste suggestie kan je nog een dromenvanger maken met een ijzeren ring ,veertjes en draad. Bij ons op school is dit thema nu in het thematisch kenniscentrum en de knutselopdrachten zijn daar onderdeel van.
veel knutselplezier Marjolein

Je zou een pijl en boog kunnen knutselen van wat buigbare takken en een stuk touw eventueel grote schietschijven op papier erbij knutselen. Verder mag een indianentooi niet ontbreken natuurlijk. Deze kun je maken van karton (een brede band om het hoofd en op de juiste maat vast nieten) en daarna versieren met papieren of kartonnen veren (vorm van veren op gekleurd papier tekenen en uit laten knippen, daarna richting het midden schuin naar beneden in laten knippen) Je zou ook wilde dieren kunnen schilderen op oude kartonnen dozen en deze uitknippen en er een steuntje achter maken zodat ze blijven staan.
Oh ja, ik was de totempaal nog vergeten! Even op zoek naar een dode boom/stam in het bos of bij snoeiwerkzaamheden en in leuke vrolijke kleurtjes verven, sommige totempalen hebben allerlei gekke (masker) gezichtjes erop.
Groet, Tineke

Een tooi,(een band met veren), een totempaal(grote paal laten verven), een wigwam(stokken en stof) van oude overhemden een indianenjurk maken en laten beschilderen, maskers kleuren.
Kijk ook eens op de site van jufjanneke.nl
Bep

Je kunt heel leuk en heel simpel een indianentooi maken. Je pakt een strook en plakt met de kinderen de veren aan de strook vast. Dan kun je hem op maat maken door t passen bij het kind. Dit is wel een knutselwerkje voor de jongste kinderen. Succes en heel veel plezier.
Groetjes Marijn van Remmen

Zoek grote veren met elkaar en maak hoofdtooien, een bandje daar de veren op en vast zetten met en stukje elastiek
Groetjes Corrie deWaardt Woudenberg

Laat de kinderen allemaal een oud (wit) T-shirt van vader of moeder meebrengen.
Op school de onderste rand (met de naad) eraf knippen en bewaren, dan onderzijde ‘franjes’ inknippen.
De kinderen kunnen hun shirt daarna beschilderen (of stempelen) met plakkaatverf in allerlei vrolijke kleuren.
Als de shirts droog zijn, kunnen de kids deze aantrekken als indianen-tuniek met de afgeknipte rand als ceintuur.
Een bijpassende hoofdtooi is snel gemaakt van een reep stevig papier en een gekleurde veer.
succes!
Ria

Laat de kinderen een groot wit T-shirt meenemen en laat ze die versieren met indiaanse symbolen en tekeningen. Dan heb je meteen kleding voor een afsluiting met indianenspelletjes. Je kunt 2 hoofdstroken aan elkaar nieten en ertussen indianenveren nieten.
Zelf veren tekenen en uitknippen, of echte vogelveren verzamelen, of kopen, bij Action verkopen ze vogelveertjes in een doosje of plastic rond bakje.
Voor oudere kinderen: geef ze een stuk rond hout(berkenstammetje of zo) en laat ze een totempaal maken, uitsnijden of opschilderen. Maak van papier een trechtervorm, schuine kant afknippen en versier met indianenmotieven.
Een tipi heb je dan gemaakt. Kan ook van een stukje laken, verstevigen met sateprikkers.
Maak van een keukenrol een vredespijp, watten als rook uit de pijp laten komen.
Je kunt ze een regendans laten bedenken.
Spel: schieten met pijl en boog
Blazen door een holle pijp met propjes papier
Jachtspelletjes.
Veel plezier
Betsie Dogger

Je kan beginnen met voor de kinderen vlechten te maken in wol.
Deze kan je vastzetten op een badmuts of een brede elastiek. Daarna steek je er een pluim in.
Je kan ook een dromenvanger maken.
Een indianentent ( wigwam ) is ook altijd leuk. Wij hebben er ooit een gemaakt met oude dekens en borstelstelen.
Hierbij neem je 5 of 6 borstelstelen die je samenhoud met een kleine ring. In iedere borstelsteel breng je op 20 cm een oogvijs aan. Door die oogvijs laat je die ring Nu kan je die stelen open zetten
Je legt er de dekens zo op of je kan ze versnijden in driehoeken zodat ze een blijvend tent hebt. Hier kan je naar hartelust op naaien of schilderen.
Ook zeer korte sokjes kan je 2 linten vastmaken zodat men die kan kruisend binden tot aan de knie.
Voor de kledij heb ik gebruik gemaakt van voederzakken ( bruine laag )
Hier had ik voor de jongens broeken en vestjes mee gemaakt.
Voor een broek was een zak in de lengte in 2 geknipt, voor het sprietje had ik er een vierkantje van 10 bij 10 ingezet.
De naden waren gedicht met oude cadeaulintjes, gaatjes waren gemaakt met een perforator
Hun vestje was een zak die aan de onderkant gedeeltelijk was opengesneden voor hun hoofd door te kunnen, op de zijkanten was er een opening.
Wat je van de zak afsnijd kan je in 2 doen voor de mouwen.
Deze worden zoals de broek samengenaaid.
Voor meisjes was het een kleedje uit hetzelfde materiaal maar wel veel langer.
Je kan ook ieder kind een doos laten versieren om een totem te maken. ( 4 zijden ) of elk kind een zijde
Hierbij kunnen ze kleven, kleuren , verven ....
Onderaan plaats je de grootste doos en je kleeft ze op elkaar.
Bovenaan plaats je dan een spandoek of een ander versiersel.
veel succes.
Marleen

Hier wat ideeen op vraag 3: indianenknutsels
- Voor een hoofdtooi snijd je golfkarton in zo lange stroken, dat ze om de hoofden van de kinderen passen. In de gaatjes/ gleufjes die je krijgt stop je veren, die je natuurlijk met de kinderen samen hebt gezocht. Bij elkaar nieten en klaar
- Je kan takjes met touw aan elkaar knopen, zodat je een vlot krijgt. Takjes moeten gelijke lengte hebben en als je dan nog indiaantjes maakt van kurken, kunnen die op de vlotjes drijven
- Van platte stenen kan je mooie sierraden maken. Mooi beschilderen, een gat boren en met een (leren) veter om je nek knopen
- Dromenvangers maken- er zijn veel sites als je even googled, ook heel makkelijke
- Amuletten van strijkkralen
- Met een paar stokken en een deken heb je snel een indianentent, met takjes en een doekje heb je dat in het klein, voor de indiaan van het vlot
Ik kan nog wel door gaan, maar er komt vast nog meer binnen.
Groetjes Petra

Wij hebben dit thema ook gedaan op de BSO. We hebben met de kinderen indianen tooien gemaakt. Je knipt een strook papier een maakt die passend om het hoofd van het kind. Deze strook kunnen ze versieren met allerlei dingen (nep edelstenen, plakplaatjes, tekeningen, enz) Op de tooi niet je gekleurde veren. Aan de tooi hang je touwtjes met gekleurde kralen.
In de zandbak hadden we een vuurkorf neer gezet (kampvuur). Daar hebben we marshmallows boven geroosterd.
We hebben sieraden gemaakt van grote gekleurde kralen.
Ook hebben we de kinderen gesminkt als indianen en daarna stoelendans gedaan met indianen dansjes.
Van lege dozen hebben we een totempaal gemaakt, deze is versierd door de kinderen met allerlei indianen symbolen.
Met de oudere kinderen hebben we dromenvangers gemaakt.
Hoop dat je hier wat aan hebt.
Groetjes, Marijke

Mijn zoontje heeft pas in groep 2 ook over indianen gewerkt. Hij maakte o.a. een tooi en tipi natuurlijk, maar ook een vredespijp van een geverfde houten stok met een potje van vitamines of Yakult eraan. Ook een kano van een in de lengte doorgeknipte keukenrol waarvan de uiteinden met een nietje naar elkaar werden getrokken. Daarna versieren. Verder een dromenvanger.
Zie de werkjes op fotos op de website: Indianen knutsels
Groeten van mw. C.J. van Moolenbroek

Een Totempaal
Benodigdheden: Een boomstam, levende boom of wat dozen die je kan opstapelen. Allerlei dingen om de totempaal te versieren, zie omschrijving.
Een totempaal is heel leuk om te maken! Je kan het helemaal versieren zoals jij wilt, je moet wel een paar stappen volgen, en dan heb je zo je eigen coole totempaal! Vroeger waren er in Noord-Amerika indianen, en daar stonden totempalen!
Als je ook een indiaan wilt worden, maak dan met plezier een superleuke totempaal!
Als eerste zoek je een boomstam, een levende boom of neem wat dozen die je stapelt. Nou heb je al het eerste gedaan. Maar dit is het leukst; de totempaal versieren! Weet je niet hoe je je totempaal leuk kan versieren? Dit zijn een paar tips: Je kan de totempaal en met klei, papiermaché, kralen, kurk, kartonnen kokers, gekleurd papier, plastic tandenstokertjes enz.
En om je totempaal af te maken, moet je de totempaal nog beschilderen met hele felle kleuren, zo valt je totempaal op!
Groetjes,
Ramin

-- 4 --
Wie heeft een leuk idee om geld te geven voor vrienden die gaan trouwen?
Sandra

Zoek mooie takken buiten en ga van geld bloemen origami. Maak er een leuk bosje van door er ook echte bloemen door te verwerken of doe het in een bloempot.
succes Arja

Vraag een plaatselijke Bakker om het geld in een brood te stoppen voor hij dit afbakt en als je zelf over en broodbakmachine beschikt kun je dit zelf prepareren.
Jan Dekkers

Bij een hobbyzaak kun je boekjes krijgen, maar die kun je ook lenen bij de bibliotheek. Geld vouwen in diverse vormen!
gr. Josette

Ik heb wel een aantal ideetjes (mede dankzij alle creatievelingen die op onze bruiloft waren en de opdracht hadden gekregen om zoveel mogelijk kleingeld te geven i.p.v. de gevraagde envelopjes...)
* Geef een geldboompje. Koop een buxus, doe er een leuke pot omheen en hang de waarde van het geld in muntstukken (aan een lintje) in het buxusboompje.
* Rolletjes kleingeld (van de bank of uit een winkel) deels ingegoten in beton, dat wordt kappen dus... Wel voor het gemak de papieren verpakking om de rolletjes laten zitten en eventueel een plastic zakje eromheen, bovenkant van de rolletjes uit het beton laten steken.
* Goudklomp van bouwschuim maken en in het midden een zakje met geld verwerken. Gebruik bijv. een oude schoenendoos en verf/ versier deze als schatkist, vul deze deels met bouwschuim, doe er een zakje geld in en werk af met nog een dun laagje bouwschuim. Let op, het schuim gaat nogal uitzetten houd daar dus rekening mee. Als het bouwschuim droog is kun je het goudkleurig verven en versieren met wat plak steentjes nep sieraden en plastic muntjes.
* Kleingeld in een pot groene zeep/ gel/ dierenvoer of in iets anders wat goed bij het bruidspaar past of op hen van toepassing is.
* Kleingeld in bierdoppen vouwen
Nou, veel succes ermee!
Groetjes Tineke

Je kan in een bloempot takken steken van een boom. Zet ze vast in klei dat je nadien als het droog is bekleed met mos of iets anders. In de takken hang je dan geldstukken. Je kan ook een paar geldstukken in de klei steken. Verpakken in doorschijnend folie en een leuke cadeau om af te geven.
Christel

Vouw er hartjes van en er zijn heel wat boekjes over geld vouwen. Kijk eens in de bieb
Groetjes Corrie de Waardt Woudenberg

Maak 2 ballonnen en stop daar briefgeld in. Je kan de ballonnen ook versieren bijvoorbeeld als bruid en bruidegom,
Met vriendelijke groeten,
Wouke Lans

Wij hebben een keer een vissenkom gevuld met geld een plantje erin gedaan en een mooie goudvis.
Dit was puur omdat we een grapje en een onderonsje hadden over een goudvis. Tip: kijk naar iets grappigs wat jullie allemaal nog weten en wees creatief daarin.
Nog een tip: Dit idee kan natuurlijk ook:) Dan zeg je erbij jullie eerste huisdier samen. In ieder geval heel veel succes.
Groetjes, Marijn

Zet een kaal boompje in een pot, of een grote tak met zij takken. Hang hier geld( briefjes) aan, je kunt ook los geld verpakken in bloempjes van crepepapier. Maak wat blaadjes ertussen, en briefjes met goede wensen.
Met klein geld kun je de namen op een karton plakken, of de trouwdatum.
Een leuke trouwspaarpot doet het ook altijd leuk.
Er zijn ook taartpuntjes te koop van karton, je kunt ze ook zelf maken. Zie bijv: Taart cadeau
Daar kun je geld instoppen en met alle puntjes samen een taart vormen.
Zet er een bruidspaartje op.
Succes,
Bep

Mijn dochter en schoonzoon, kregen op hun trouwdag een paraplu en aan ieder uitende was geld bevestigd! Heel leuk, en het is zo gebeurd, het geld voorzichtig vouwen en met een leuke lint bevestigen aan de paraplu.
MVG Pia.

Geld geven: Je kunt van bankbiljetten harmonica's vouwen, die in het midden samenbinden, dan heb je een vlinder, maak een grote gekleurde bloem van verschillende soorten inpakpapier, bevestig de vlinders op die bloem, je kunt zelfs camouflagekleuren gebruiken zodat de vlinders niet opvallen.
Groeten Betsie

Kunst voor aan de muur:
nodig: muntgeld (5-10-20 en 50 cent), wissellijst (afmeting afhankelijk van bedrag en ontwerp, ik heb 50x60 cm gebruikt), dubbelzijdig plakband
Werkwijze: Verf (de voorzijde) van de achterplaat van de wissellijst in een lichte kleur. Teken een vaas met bloemen (of ander ontwerp naar keuze) met een potlood op de geverfde zijde van de achterplaat. Plak vervolgens de muntjes met dubbelzijdig plakband over de potloodlijnen.
Tot slot inlijsten en je hebt een origineel cadeau.
succes
Ria

Bij vrienden kan je dit op een originele manier doen.
Wij hebben ooit veel muntjes in een grote emmer met zwarte zeep gedaan. Het heeft bijna 1 jaar geduurd voor ze alle muntjes uit de zwarte zeep hadden verzameld.
we hebben ooit volle en lege drankflessen verstopt in de tuin waarbij ze het statiegeld konden recupereren. (150 bakken dus geld van de bak + leeggoed flessen)
Je kan het geld vouwen tot bloemen en deze in een boeket afgeven. (dan ziet wel iedereen hoeveel je geeft)
Je kan in de bank rolletjes vragen voor kleingeld en deze dan verpakken als bonbons in een grote doos (veel telwerk voor de ontvangers)
succes,
Marleen

Je koopt een plant vb Ficus of struikje dat ze buiten kunnen zetten met takjes, je maak met het geld waaiertjes en hang het dan in je plant met een mooi lintje.
veel succes
vriendelijke groeten
micheline

Je kan een 'wissel' foto lijst kopen en op die grote een tekening maken met de hobby's interesse die het bruidspaar boeien, en dat op hard karton of stevig papier overgetekend, en toen heel 'kinderlijk' uitgepikt of knippen en daar achter het geld doen.
Hup in de foto lijst en je hebt een schilderij.
Of een 'geld' boom maken. Je koopt een plant met kleine blaadjes, en er zijn kleine knijpertje te koop (denk aan de kerst knijpertjes) Je kan dan de blaadje van de plant namaken en dan in de plant hangen.
Deze vind ik zelf wat minder, maar het is wel grappig, hebben ze een huisdier dan kan je een zak voer kopen, bijv. ze hebben een kat dan koop je een zak kattenvoer en je doe daar in het 'kleine' geld, en ongemerkt hebben ze bijv. 50 euro onverwacht, en het bruidspaar zal 'misschien' denken wat moet ik met een zak kattenvoer. Maar er is voor jullie lol vooraf, en voor hun een leuk ding achteraf.
Succes....
Jannie Buitelaar

Je kan een plant kopen en hier en daar geldbriefjes aan de takken hangen. Het hangt ervan af wanneer ze huwen in de paastijd kan je zo’n tak kopen waar je in plaats van eitjes er nu geld aanhangt.
Christiane Janssens

Versier een kleine conifeer met witte strikjes waaraan kaartjes met wensen of kleine envelopjes met geld hangen. Dit kan ook heel goed op een receptie gebruikt worden. Alle genodigden vullen een kaartje in, doen het geld erbij in een envelopje en hangen het in de wensboom.
Veel succes.
Groet,
Annemarie

Maak een cadeau vouwdoosje.
Corrie van der Steen
Dit werkje heb ik op de website gezet: Cadeau doosje vouwenVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Binnenkort gaat een collega trouwen. In de afgelopen jaren zijn veel mensen getrouwd en dus hebben we intussen het 'hartjes aan de boom hangen' thema wel gehad. Heeft iemand een idee om een leuk cadeautje te geven waarop iedereen zijn wens kwijt kan?
Dank jullie wel.
Groetjes, Juliette-- 2 --
Ik geef typografie les op een middelbare school. Ik zoek dus nog leuke ideeen voor het maken van letters. Heb je nog leuke tips om met bepaalde (onbekende) materialen de mooiste letters te kunnen maken?
Met vriendelijke groeten,
Bente Hoogeveen-- - --
heb je een antwoord op één van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)
Als je niets terug hoort kun je er vanuit gaan dat je vraag/antwoord in de volgende nieuwsbrief komt. Zijn er vragen van mijn kant uit, dan hoor je dat.Andere homepages.


Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis luisterboeken downloaden
Gratis een 60 x 40 cm poster!
Gratis Tube Silinov
Gratis Senseo Proefpakket
Gratis Bright Magazine
Gratis twee proefnummers NWT
Gratis monster Bruno Banani
Gratis Proefnummer Promotor
Gratis nova- of maanposter
Gratis Sophia Snuffelsticker
Gratis Tena Lady proefverpakking
Gratis Elke Dag Junior probeersachet
Gratis proefexemplaar De Natuur Uw Arts
Gratis bosboekje
Kijk regelmatig want elke dag komt er iets nieuws bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Idee voor afscheid:
Een memoryspel maken van alle kinderen.
Van alle kids dus 2 kaartjes (knippen van karton of oud spelletje papier op plakken), het ene kaartje zit een foto op, andere kaartje staan typische kenmerken op (bv: kan goed puzzelen, kneep juf altijd in de billen, valt vaak enz.)
Groetjes Daniëlle

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl


Idee van de maand


Ingezonden door: Leonie
Korte omschrijving: Knutselen voor Pasen
Lange omschrijving:
Wat heb je nodig? papier schaar lijm paaseitjes en stro
We gaan eerst een bakje maken. vouw eerst 16 vierkantjes. Knip daarna de bovenste twee hoeken . (doe alleen een vierkantje maar verticaal en niet horizontaal)
Plak ze dan tegen de andere twee vierkantjes aan. Maak een strookje en plak dat aan het bakje. Nu gaan we een kip maken.
Doe eerst het rechte kruis en daarna een driehoek en aan de andere kant ook. Vouw hem weer dubbel en doe het dan op speciale manier als een vierhoek vouwen.
Doe dan een laagje naar beneden vouwen. En aan de andere kant ook. Vouw nu het rechter driehoekje nog kleiner. Draai het nu een stukje en klaar is je kip.
Doe er wat stro in en een leghokje maken van wat papier. Doe in het leghok de paaseitjes en klaar is je werkje!

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Oproepjes


Ik mag heel graag borduren en wel telpatronen maken, nu doe ik dit al een paar jaartje, en ik heb ook boeken vol van telpatronen, van poezen tot uilen. enz.enz.
Maar mijn vraag is eigenlijk zijn er ook mensen die het ook heel leuk vinden om een borduurwerkje aan de muur te hebben maar zelf de borduurtelpatronen niet kunnen maken om welke rede dan ook.
Ik heb er zelf al een x aantal aan de muur hangen, maar ik ben er mee gestopt omdat het inlijsten zo duur is.
Maar het blijft toch een passie van mijn, en het geeft mijn ook innerlijke rust om dit te doen....
Groetjes Ginnie

Ik heb nog enkele creatieven boekjes te koop. Ik vraag per boekje 4,00 Euro incl.verzendkosten. Ik kan eventueel fotos per e-mail naar je toesturen.
De titels van de boekjes zijn:
-Lampekappen en stofdecoraties met patronen,
-Clowntjes,beestjes en poppetjes maken,
-Stenen beschilderen,
-Trendy decoreren met servetten,
-Orginele wensideeen met theezakjes,
-Kerst in piepschuim,
-3D schudkaarten en
-Kransen voor een feest.
Voor info en bestelling: mijn e-mail adres is guinee@telenet.be
m.v.gr.Jose Guinee.

Ik heb nog 1 doosje met zilverkleurige sterretjes, 1 met goudkleurige sterretjes, heel klein.
1 doosje met tekstjes Merry Christmas,rood/groen/zilver/goudkleurig.
Voor kaartenmakers of...
Gratis
Meer info via mijn e-mail adres: folkerselout@quicknet.nl
Vriendelijke groet Hanneke Folkers

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
Veel meer hierover leest u op de aparte website WFPpuntenmail en u krijgt dan direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij voor het bekijken van deze site en nog eens 30 punten bij inschrijven!
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims Fröbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop