Nieuwsbrief 168

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 168
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 168 - Aug 2012


Hallo,


In verband met de vakantie is deze nieuwsbrief een klein beetje verlaat. Maar waarschijnlijk ben jij ook op vakantie en lees je hem toch later :-)
Er zijn wel een aantal nieuwe dingen op de website gezet en ook zijn er weer vragen gekomen die beantwoord kunnen worden. Mocht je even tijd hebben en wat weten dan kun je een antwoord zeker even mailen.
De Olympische spelen zijn nu ook actueel. Heb je er al een knutselwerkje mee gemaakt? Misschien zelfs eentje die niet op de website staat dan kun je die altijd even insturen. De Olympische spelen vind je op mijn website op de Olympische spelen thema pagina.

In deze nieuwsbrief zoals iedere maand ook weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan ook deze maand weer gratis meedoen!), de tips van lezers en homepages en de verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items van de website: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Spijkerbroektas
Dit idee is ingezonden door: Carina den Otter
Rubriek: Vakantie

Strijkkralenschaal
Dit idee is ingezonden door: Anna Videler
Rubriek: Verjaardag

Vuurtoren
Rubriek: Vakantie

Sneeuw in een potje
Rubriek: Andere ideeen

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina'sOok iets leuks gemaakt?


Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Jo Hek uit Enschede. Ze schreef 'Super leuk dat ik de knipvellen heb gewonnen.' Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand kun je opnieuw een pakket van 20 knipvellen winnen. Doe je ook mee?
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten.
Meer over WFPpunten lees je verderop in de nieuwsbrief.
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een E-Card


Wil je nog iemand een prettige vakantie wensen? Ook dat kan op de ekaarten site.
Kost je niets en het is zo gedaan. Zet hem klaar of verstuur hem direct.
Kijk bij Ekaart versturen en verras iemand met een leuke kaart.

Ook echte kaarten versturen.
De mooie kaarten die we krijgen verkopen nu ook voor een goed doel namelijk de Stichting Nationaal MS Fonds. Dus op de website kun je kaarten direct naar iemand sturen en daarmee een goed doel steunen. Doe ook een keer mee! En alvast bedankt voor je steun.
Natuurlijk steun je ook het goede doel als je zelf een eigen gemaakte kaart instuurt.
Die kaart wordt dan namelijk ook verkocht. En je kan natuurlijk zelf je eigen kaart versturen als e-kaart! Zelf de kaart weer terugkopen is ook mogelijk. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Kaartenwinkel


Er zijn ondanks de vakantie toch een aantal nieuwe dingen op de website gezet. Onder andere een papegaai met echte veren. Vind je hem ;leuk?
Ga naar Annekes kaartenwinkel. Heb je nog een tip voor kaarten maken of weet je een leuk gedichtje voor op een kaart, zet hem dan meteen even op de website! Dan kunnen anderen daar ook weer gebruik van maken.
Groetjes AnnekeAntwoorden vorige maand


-- 1 --
Heej allemaal. Ik heb een vraag.
Ik heb van iemand zoín half jaar terug heel wat knutselmateriaal gekregen en nu zijn er nog steeds dingen die ik niet gebruikt heb, omdat ik niet weet wat ik ermee zou kunnen doen.
Hebben jullie soms ideeŽn wat je kan doen met gekleurd plakfolie?
Ook heb ik nog vellen gekleurd papier (voornamelijk lichtblauw, maar ook andere kleuren), ongeveer A1 formaat. Hier soms iemand ideeŽn?
Alvast bedankt
Groetjes, kimberly

Als je kaarten maakt kan je daar bijpassende enveloppe van maken door een bestaande envelop uit elkaar te halen en deze als patroon te gebruiken.
Arja van Duin

Je zou met ponsen er leuke figuurtjes uit kunnen ponsen om dan op kaarten te plakken. Als je geen ponsen hebt kun je natuurlijk ook leuke figuurtjes eruit knippen.
Veel plezier
Amy

Als je dubbele witte wenskaarten hebt kun je daar een patroon uitsnijden. Vervolgens plak je het gekleurde plakfolie erachter zodat je een soort glas in lood afbeelding krijgt.
Je kunt ook een patroon uit het plakfolie snijden en dit op een glasplaat verwerken. Hetzelfde resultaat
Succes Netty

-- 2 --
Ik heb een zak vol veertjes van vogels. Zowel echte in vogel kleuren als fel gele, groene en rode. Wie weet hier iets leuks mee te maken?
Ik kom niet veel verder dan een geprinte vogel beplakken maar dat is ook niet zo heel leuk vind ik.
Groetjes Mirjam.

Hoi wat dacht je van een dromen vanger of een vliegen gordijn in combinatie met rietjes en dan de veertjes er om heen knopen. Succes.
Met vriendelijke groeten Wouke Lans

Gebruik de veertjes om een mooie droomvanger te maken. Maak van een tak een ring, (of koop in de knutselwinkel een kant en klare ijzeren ring), omwikkel deze met touw. Tijdens het omwikkelen kun je er al veertjes in vast maken. Midden in de ring kun je een soort spinnenweb maken. Ook hier kun je weer veertjes in verwerken. Aan de zijkanten en onderkant van de ring een paar touwtjes of veters vastmaken, hier enkele mooie kralen in verwerken en weer afwerken met veertjes.
Heel veel liefs
Annelies

Met veren kan je leuke dingen doen :
- zie mijn knutselideetje voor het maken van Dromenvangers
- met de kleine veertjes kan je oorbelletjes maken (eventueel met ťťn of meerdere kraaltjes)
- een indianenhoed maken
Mvg,
Els Hautekeete

Maak verschillende kleuren of een kleur vast aan een haarspeldje op verschillende lengtes, speldje in het haar doen. Dat is tegenwoordig de nieuwste trend.
Groetjes Ans

In plaats van vogels kun je er ook andere figuurtjes mee beplakken. Jaren geleden maakte ik zo allerlei kaarten met leuke voorstellingen.
groetjes Amy

Je kan van je veertjes corsages maken met bv plastiek bloemetjes of echte,
Achtergrond blad of echt of van groen papier of een andere naar keus veertjes, bloemetjes of beestjes uitgeknipt uit een oude verjaardags/ beterschaps kaart.
Met de Kerst Kerstkaart leuk om cadeau te geven.
Bestaande hoed versieren met veertjes en bloemetjes.
Eieren beplakken met veertjes of een bal.
Gevlochten krans kant en klaar met veertjes en eventueel ander materiaal er tussen.
Ik hoop dat je er iets mee kan en veel knutselplezier
Yvon van den Brink,

Je kunt veren gebruiken bij het maken van een dromenvanger.
Je zou er ook oorbellen van kunnen maken. Ik weet niet hoe groot ze zijn, maar op een indianentooi zitten ook veren.
Met Vriendelijke groet, Ans Uit de Weerd

Boetseer een vogel of maak er een van papier machee - brooddeeg. Verf deze in de gewenste kleur en beplak deze met de gekleurde veertjes.
Succes Netty

Wat dacht je van een indianen hoofdtooi!
Groetjes en succes
Anny

-- 3 --
Aan het eind van deze zomer hebben we een tropisch feest. Voor de aankleding van de zaal en eventueel de buitenplaats (we gaan voor mooi weer :-)) zoek ik leuke knutselideeen. Wie heeft er de ultieme tip om zoiets tropisch te versieren?
Mvg Jan

Ik zou een slinger maken van tropisch fruit zoals: ananas, iycee, papaja... Je hebt verschillen de kleurplaten van Ananas, je kunt zo een leuke, afwisselende slinger maken.
Maar wel eerst laten in kleuren.
Groetjes Marjolein

Wat dacht je van diverse lampionnen met tropische afbeeldingen, die je dan weer vast maakt aan een ketting van lampjes. Afbeeldingen kunnen van alles zijn. Zijn bv. ananas, papagaai. je zou ze kunnen uit prikken of knippen en dan een gekeurd crepe-papier weer dicht plakken.
succes
Corine de ruiter

-- 4 --
Mijn tante gaat in september trouwen en ik wil graag veel originele bloemen maken. Ik ben wel een heel creatieve maar ik vind deze opdracht moeilijk. Hoe maak ik makkelijk mooie bloemen. Help mij aub
groetjes lisa

Kijk eens op www.foldingtrees.com. De uitleg is wel in het engels maar er staan tekeningen bij om te laten zien hoe het moet. Persoonlik vind ik het wel leuke bloemen je kan ze kleuren geven hoe je wilt enzovoorts.
Hopelijk heb je hier wat aan. daaag
Sarah

Gewoon een rol toiletpapier blaadje voor blaadje afscheuren.
Dan een flinke stapel oprollen en in het midden een touwtje heel strak er omheen knopen, de zijkanten in knippen en naar buiten vouwen. Zo krijg je prachtige bollen en je hebt meteen een touwtje om ze op te hangen.
Groetjes Ans

Ik heb jaren geleden de hobby gehad bloemen maken van nylonkousen.
Nodig oude pantykousen stevig ijzerdraad stevig garen groen plakband wat door de warmte van je handen blijft plakken. Bloemenzaken gebruiken het ook.
Buig ijzerdraad in de vorm van een blaadje met een steeltje er aan span daar nylonkous overheen2 zijden kous aan de onderkant vastmaken met garen. Steeltje vrij laten. Je kan bij de hobbyzaak een zakje stampertjes kopen in allen kleuren. De blaadjes en een paar stampetjes in het midden maken tot een bloem.
Ik zal een foto van mijn werken maken dan krijg je een beter idee. Zie mijn website: Nylon bloemen
Yvon van den BrinkVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik heb heel veel bier dopjes. Wat kan ik ervan maken?
Niels ten Dolle-- 2 --
Heeft iemand patronen van pop-up kaarten? Misschien een mogelijk om uit te wisselen.
Bvd Mia Pirson-- 3 --
Heeft iemand ideeŽn voor mij, wat je eventueel van de Lisdodden (sigaren) kunt maken. Het verwerken in bloemstukken weet ik. Ze zijn er nu in overvloed, dus zonde om ze niet te gebruiken.
Bij voorbaat dank
Anny Wenting-- - --
heb je een antwoord op ťťn van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)
Als je niets terug hoort kun je er vanuit gaan dat je vraag/antwoord in de volgende nieuwsbrief komt. Zijn er vragen van mijn kant uit, dan hoor je dat.Andere homepages.


Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis Sophia Snuffelsticker
Gratis Ecover flesjes
Ontvang gratis het Ga! Magazine
1 fotoboek spiraal gratis
Gratis PipaPanda
Gratis receptenboekje
Gratis campingcard en kampeermagazine
Gratis kustvogelkaart
Win pretpark kaartjes
Gratis KinderVisolie
Gratis e-book downloaden
Gratis luisterboeken downloaden
Gratis proefnummer Wetenschap in Beeld
Gratis Senseo Proefpakket
Gratis proefnummer Textiel plus
Kijk regelmatig want elke dag komt er iets nieuws bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Er zijn de afgelopen maand geen tips ingestuurd.


Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl


Idee van de maand


Ingezonden door: Randi Doddema
Korte omschrijving: Spaarpot
Je hebt nodig: A4 papier, leeg melkpak, kleurpotloden en stiften, mesje.
Doen: knip het lege melkpak in 2en. Maak het helemaal rond met A4 papier. Teken er ook nog iets leuks op. Maak als laatst nog een gleufje in de bovenkant.
Tip:
Als je een spaarpot wil maken daar je het geld uit kan halen, moet je de kant met het dopje gebruiken. (daar kan je het geld uithalen)

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Oproepjes


Geen oproepjes deze maand.
Jij volgende maand iets?

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims FrŲbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop