Nieuwsbrief 169

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 169
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 169 - Sep 2012


Hallo,


En dan zijn de scholen weer begonnen. De kinderen gaan op school weer knutselen en misschien dat er dan thuis ook weer meer gedaan gaat worden met het knutselen. Want niet alleen de kinderen kunnen dan lekker bezig zijn met de handen maar ook als volwassene of tiener kun je heel leuke dingen maken. Wat is de afgelopen tijd jouw favoriete knutselwerkje geweest? Waar ben je mee bezig of waar ga je binnenkort aan beginnen? Laat het me weten. Als je foto's hebt dan zie ik die ook graag.
De kip die net nieuw op de website is gezet is ook een leuk voorbeeld van knutselen voor zowel binnen als buiten gebruik. (Zie laatste nieuws.)
In deze nieuwsbrief zoals iedere maand ook weer de vaste onderwerpen waaronder de vragenrubriek. Heb je zelf een vraag waarbij anderen misschien kunnen helpen stuur dan even een mailtje. Als je zelf al een deel van het antwoord hebt kun je de vraag toch stellen want hoe meer ideeen hoe leuker het werkje kan worden. En wellicht weet je op 1 van de vragen een antwoord. Er is ook weer een gratis hobbyartikel (En iedereen kan ook deze maand weer gratis meedoen!), de tips van lezers en homepages en de verschillende mogelijkheden om te sparen voor WFP punten.
Veel plezier weer met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Hieronder staan de nieuwe en/of gewijzigde items van de website: en je kan ze direct bereiken vanaf de nieuwspagina op de website.

Hoofd voor potloden
Dit idee is ingezonden door: Esther Koomen
Rubriek: Andere ideeen

Kipdecoratie
Dit idee is ingezonden door: Joke van de Brug
Rubriek: Andere ideeen

Regenboognaam
Dit idee is ingezonden door: Marieke Gelderblom
Rubriek: Knippen en plakken

Beplakken van servies
Dit idee is ingezonden door: Yvonne Huizing
Rubriek: Verjaardag

Zoek je iets speciaals vergeet dan niet de zoekpagina te gebruiken of kijk bij de thema pagina'sOok iets leuks gemaakt?


Heb je iets leuks gemaakt van de site en kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. (5 WFPpunten)
Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving van harte welkom. (5 WFPpunten)Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door May uit Uithoorn. Ze schreef 'Wat leuk !! Dank je wel, we kunnen het goed gebruiken bij de dagverzorging.' Probeer het zelf ook (weer) deze maand en wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand kun je opnieuw een pakket van 20 knipvellen winnen. Doe je ook mee?
Wist je dat dit soort artikelen ook te krijgen zijn voor WFPpunten.
Meer over WFPpunten lees je verderop in de nieuwsbrief.
stuur me dus meteen een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Iedere 50ste e-mail die binnenkomt op het adres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl krijgt het gratis hobbyartikel. En iedere 10de inzender krijgt 2 WFPpunten! Misschien ben jij de gelukkige deze maand.
Volgende maand de uitslag weer op deze plek.Stuur een E-Card


Wat dacht je er van om nu naar de website te gaan van de e-cards en gewoon iemand een prettige dag te wensen? Het is zo gedaan en je maakt er vast weer iemand heel blij mee. Doe het NU.
Kijk bij Ekaart versturen en verras nu iemand met een leuke 'Fijne dag' kaart.

Ook echte kaarten versturen.
De mooie kaarten die we krijgen verkopen nu ook voor een goed doel namelijk de Stichting Nationaal MS Fonds. Dus op de website kun je kaarten direct naar iemand sturen en daarmee een goed doel steunen. Doe ook een keer mee! En alvast bedankt voor je steun.
Natuurlijk steun je ook het goede doel als je zelf een eigen gemaakte kaart instuurt.
Die kaart wordt dan namelijk ook verkocht. En je kan natuurlijk zelf je eigen kaart versturen als e-kaart! Zelf de kaart weer terugkopen is ook mogelijk. Meer informatie vind je op de e-cards pagina.Kaartenwinkel


Kaarten makers gaan weer denken aan de kerstkaarten. Ja het is eigenlijk nog vroeg maar als je het leuk vindt om zelfgemaakte kerstkaarten te sturen dan moet je op tijd beginnen met het maken ervan. In de winkel staan veel items die met kerst te maken hebben dus kom eens kijken als je van plan bent binnenkort te beginnen. Kun of wil je ze niet zelf maken dan kun je ze natuurlijk ook kant en klaar bestellen. Dan heb je ze zeker op tijd in huis.
Ga naar Annekes kaartenwinkel. Heb je nog een tip voor kaarten maken of weet je een leuk gedichtje voor op een kaart, zet hem dan meteen even op de website! Dan kunnen anderen daar ook weer gebruik van maken.
Groetjes AnnekeAntwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik heb heel veel bier dopjes. Wat kan ik ervan maken?
Niels ten Dolle

Je kunt als je veel bierdopjes hebt er gaatjes in boren in het midden.
Dan een touw pakken, een knoop inleggen, bierdopje eraan rijgen, en na een paar centimeter weer een knoop, weer een bierdopje, enz.
Als je zo een touwtje van zon 40 cm hebt die dan 5 ofzo maken, en die langs elkaar tegen de muur aan hangen, is een heel leuk effect.
Xx Amber

Wat dacht je van een vliegen gordijn! In het midden een gaatje boren en dan aan een draad rijgen. Net zo hoog en lang je voor je deur nodig hebt.
Corine de Ruiter

Ik heb een keer gezien dat er een vliegengordijn van gemaakt was.
Gaatjes boren en draad er door rijgen.
Wat voor jou?
Corrie van der Steen

Je kunt er een gaatje in boren en een stel aan een stuk ijzerdraad rijgen, maak er een handvat aan en je hebt een muziekinstrument.
Scholen willen ze soms ook hebben, je kunt er leuke wielen en autolampen van maken als je een auto knutselt. Ogen voor een mannetje/vrouwtje.
Als je gips giet kun je, als de gips wat steviger wordt de doppen erin drukken, vaak wel van tevoren een schets maken, leuk als je verschillende kleuren doppen hebt.
Je kunt ze ook gebruiken om in klei voor mooie kartelranden.
Groeten Betsie

Je kunt er een muziekinstrument van maken zo op een stokje met spijkers door dat is altijd leuk.
Groetjes AnaÔskee

Je zou van die bier doppen een mooi muziek instrument kunnen maken. Sla met een spijker gaatjes in de doppen en rijg er een ijzer draad door heen. Niet helemaal vol laat een stukje open voor je hand.
Knoop het geheel dicht.
En zie je heb een rammellaar.
Dit kan ook op een stok maak de gaten wat groter en doe er een kleine spijker er door heen en spijker dit op een stok ongeveer net zo dik als een bezem steel.
veel plezier er mee
groetjes van karin janssen

Je kan er hele leuke rammelinstrumentjes van maken. Maak in het midden van de doppen een gat. Buig een stukje ijzerdraad in een half rondje (diameten ongeveer 10 cm), rijg hier de doppen aan (niet teveel dat ze strak tegen elkaar zitten, niet te weinig, ze moeten elkaar met een beetje rammelen wel kunnen raken). Maak de uiteinden vast aan een houten stokje van ongeveer 10 cm. Je hebt nu hele leuke rammelinstrumenten, vooral leuk om muziek mee te maken als je werkt met kinderen, mensen met een verstandelijke beperking of dementerende mensen.
Groetjes van Laura

Van bierdopjes heb ik vroeger eens een vliegengordijn gemaakt.
Van een waslijn draden maken zolang als ze nodig zijn en de bierdopjes erom heen dicht knijpen als er genoeg zijn aan een lat vast maken[ gaatjes boren en met een knoop vast zetten}.
Het word wel zwaar dus goed vast maken.
Maar was wel leuk.
Groetjes monique

Van bierdopjes kan je een vliegengordijn maken. Gaatjes in het midden maken, evt. verven en met kralen rijgen. Ziet er leuk uit en maakt ook nog eens een leuk geluid.
gr arna

Van bierdopjes kan je leuke kroonkurkrammelaars maken (zie foto's in bijlage!) of een mozaÔek in bierdopjes (hier heb ik jammer genoeg geen voorbeeld van).
Zie de foto's op: Kroonkurkrammelaars
Mvg,
Els

Van bierdoppen kun je op een canvasdoek of op karton een kunstwerkje maken, je kunt de bierdoppen dubbel slaan met een hamer en die verwerken in je schilderij. Je kunt bij dat schilderij allerlei materialen gebruiken, verf natuurlijk maar ook stof en papier. De doppen zet je vast met een goede lijm of een lijmpistool.
succes, GeeJee.

Je kan er hele leuke muziekinstrumenten mee maken;
- zaag een 20 cm. af van een houten lat of een oude bezemsteel
- je kan deze mooi schilderen
- daarna klop je met een hamer en een nagel in 12 dopjes een gaatje in het midden
- per 4 hang je ze samen op het houten stokje met een nagel
- als je nu tikt met het instrument in je andere hand heb je een mooi geluid.
En een andere:
- klop in een 20-tal dopjes een gaatje in het midden
- rijg ze aan een ijzeren draad
- bevestig de ijzeren draad langs beide kanten aan een houten stokje (plooi de draad wel in een halve cirkel)
- nu heb je een zelfgemaakte versie van de Ďbelletjesí
veel plezier ermee,
Kristel Van Linden

Mijn antwoord is: een druiventros.
knip van groen vilt een wijnblad, de maat moet zo zijn dat er 13 bierdopjes oppassen in de volgorde als volgt.
onderaan beginnen:
1x1
1x2
1x3
1x4
1x3
knip nu nog een takje en bevestig dat boven aan de tros.
Natuurlijk eerst de bierdopjes bekleden met paars/blauw stof. Knip een rondje 1 cm groter dan het bierdopje, rijg een draadje op een halve cm van de rand. Trek dit strak aan en zet het goed vast om het bierdopje. Lijm nu de dopjes op het blad.
succes
gr Mien van Hout

Veel bierdopjes,maak er een leuk schilderij van.
Of spijker ze op z'n kop, dan kun je de schoenen er mee afvegen.
Groetjes
Dymphy

Sla elke dop plat met een hamer, maak er een gat in het midden van de dop. Zoek een stuk binddraad en maak er een cirkel van. Rijg de platgeslagen doppen aan de draad voor de helft. Het deel dat leeg staat is je houvast. Sla het zachtjes tegen je andere hand en je hebt een tamboerijn, speciaal voor muziek.
Groetjes,
Carmelita

Je kan er bijvoorbeeld een vliegengordijn van maken door ze aan een touw te rijgen.
Je kan ze ook op een plank hout lijmen/schroeven en er een figuur van maken. Voor een verjaardag kun je er dan munten van 50 cent in doen. Dan moet je wel de kartelrandjes naar binnen slaan om de munten vast te houden. Is een leuk cadeau voor bijv. een huwelijks jubileum.
Veel succes, Christina

-- 2 --
Heeft iemand patronen van pop-up kaarten? Misschien een mogelijk om uit te wisselen.
Bvd Mia Pirson

Je hebt hier in de bibliotheek vaak wel boekjes van. Je kunt ze lenen en dan wat patronen kopiŽren. Ben je niet lid van de bibliotheek, meestal is er wel een kopieerapparaat aanwezig en kun je daar enkele kopieŽn maken.
Via de volgende link kom je bij een patroon: pop-up-template.pdf
Groetjes van Laura

Voor een Pop-up kaart hoef je niet persť een patroon te hebben. Je kunt zelf ook de meest creatieve dingen bedenken en uitvoeren.
Zie op de website een voorbeeld: Popup voorbeeld
Sandra

-- 3 --
Heeft iemand ideeŽn voor mij, wat je eventueel van de Lisdodden (sigaren) kunt maken. Het verwerken in bloemstukken weet ik. Ze zijn er nu in overvloed, dus zonde om ze niet te gebruiken.
Bij voorbaat dank
Anny Wenting

Je kunt er fakkels van maken door ze in de petroleum te dompellen,maar dan ben ze wel kwijt en ik weet niet of dat de bedoeling is.
B.Vrieling

Je kunt de sigaren lospulken en het bruin gele spul gebruiken om op te plakken in een collage van natuurmaterialen.
Groeten Betsie

Wat ik op internet vind over de lisdodden is het onderstaande.
Eetbare delen van de grote lisdodde:
De witte binnenkant van de jonge scheuten is eetbaar, zelfs rauw.
Het stuifmeel van de lisdodde bloem is bruikbaar als meel (bloem) voor het bakken van een koek. Per bloem levert dat ongeveer een eetlepel meel op.
In het voorjaar kunnen de jonge knoppen gegeten worden als een soort asperges.
De wortelstokken zijn zeer zetmeelrijk en een bron van voedsel. De wortels kunnen geschild worden. Vervolgens kan men de vezels koken, bakken, drogen, vermalen tot meel of men kan er siroop van maken door ze langzaam droog te koken. Men kan de wortels na het schillen onder water scheuren en breken om het zetmeel eruit te halen. De wortels kan men eenvoudig bakken in een open vuur, waarbij de wortelbast als een soort bescherming dient tegen het vuur. Na tien tot twintig minuten kan men de wortels openscheuren en de zetmeelrijke vezels eruit halen; deze vezels zijn direct eetbaar. Per persoon heeft men vijftien tot twintig wortels nodig.
De zaden van de vrucht zijn eetbaar. Het bruine pluis van de vrucht van de grote lisdodde kan men door te branden verwijderen. Daarna kan men de zaden drogen of roosteren.
De grote lisdodde groeit op allerlei plaatsen. Het is onverstandig om planten uit vervuild water te eten omdat de plant vervuilingen uit het water wegzuivert en deze opslaat. Vermijd het eten van deze plant in het geval dat de smaak bitter, zuur of pittig is.
Gr.FeikjeVragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Jaren terug heb ik eens een stoeltje van wasknijpers gemaakt. Ik kan nergens meer vinden hoe het moet. Weet iemand het misschien. En wat voor andere dingen je nog meer kan maken van wasknijpers?
Yvonne-- 2 --
Ik wil graag een kunstwerk maken van piepschuim. Waarmee krijg ik dat hard om er makkelijk overheen te kunnen verven? Het moet dus iets zijn dat het steviger maakt en hard zodat het op steen lijkt en daarna verven.
Ik heb het wel uitgesneden en wil het op een standaard vast maken.
Wie heb er een goed idee?
Gr janny-- 3 --
Ik ben voornamelijk op zoek naar knutselideeen met hout als hoofd bestanddeel (liefst van recyclage hout maar is niet noodzakelijk). Wie heeft er leuke ideeen voor me?
Groetjes,
Maurice.-- 4 --
Voor school ben op zoek naar mooie tekeningen op ruitjespapier van 10 bij 10 cm. Misschien heeft iemand die al eens gemaakt of misschien heeft iemand tijd en zin om zoiets te ontwerpen. We gebruiken ze in het onderwijs om te oefenen met het honderdveld. De leerkracht zegt bv '65 rood'. De kinderen zoeken het 65e hokje op en kleuren deze rood. De verrassing is groot als er dan een tekening ontstaat. Het vierkant van 10 bij 10 cm. kan zowel geheel gekleurd zijn of alleen een vorm hebben. Halve hokjes kleuren zou evt. ook kunnen.
Hartelijke groeten,
Cecile Meekes-- 5 --
Ik heb een vraagje, ik maak handdoekencreaties en nu is mijn vraag hoe pak ik dit mooi in folie in. Vooral een paraplu gemaakt van een theedoek en een keukendoek, deze vind ik moeilijk om deze netjes in te pakken. Zodat je de paraplu ook mooi in vorm houd.
Wie heeft er een goede tip hiervoor.
Roelie-- - --
heb je een antwoord op ťťn van bovenstaande vragen?
Heb je zelf vragen over bepaalde knutselpagina's of over andere knutseldingen? Stuur me een e-mail. Voor iedere vraag of antwoord die genoemd wordt in de nieuwsbrief krijg je 2 WFPpunten bijgeschreven.

-- - --
Zoek je iets? Probeer eerst de zoekfunctie op mijn site!
-- - --

Enkele regels:
Heb je een vraag wees dan duidelijk in wat je precies zoekt. Wat, voor wie, doelgroep, materialen enz.
Geen vragen als: 'Ik zoek iets te knutselen.' Wees specifiek!
Omschrijf het antwoord zo duidelijk mogelijk. Heb je een foto of tekening stuur die dan gerust mee.
Geen vragen en/of antwoorden in sms-taal maar gewoon Nederlands.
Niet alleen een stapel links insturen van andere websites. (Wat makkelijk gevonden kan worden met Google kan de vragensteller ook vinden!)
Als je niets terug hoort kun je er vanuit gaan dat je vraag/antwoord in de volgende nieuwsbrief komt. Zijn er vragen van mijn kant uit, dan hoor je dat.Andere homepages.


Gratis
Er is veel gratis te krijgen op internet en dat is verzameld op gratis.101tips.nl.
Een greep uit de afgelopen maand (en nog verkrijgbaar):
Gratis Bright Magazine
Gratis Bandcoach
Gratis monster Bruno Banani
Gratis Proefnummer Promotor
Gratis Geurtje Christina Aguilera Secret Potion
Gratis Hockey special
Gratis potloden
Gratis proefexemplaar De Natuur Uw Arts
Gratis reisgidsen
Gratis Proefmonsters IntiCare Intiem HygiŽne
Gratis proefnummer Boerenvee
Win elke dag een gratis pizza
Gratis bosboekje
Gratis fiets- of wandelroute aanvragen
Kijk regelmatig want elke dag komt er iets nieuws bij!
Blijf ook op de hoogte met de gratis wekelijkse nieuwsbrief.
gratis.101tips.nl

Wie heeft een eigengemaakte homepage of weet een andere leuke site? Wil je je eigen homepage aanprijzen omdat je graag wilt dat meer mensen komen kijken?
Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen.
wim@knutselidee.nl
Ik zet er maximaal 3 per keer in de nieuwsbrief.
Homepages over knutselen gaan altijd met voorrang in de nieuwsbrief.Geld terug via WFPpuntenmail


Cashback, ofwel Geld terug. Via WFPpuntenmail krijg je geld terug als je bij deelnemende webwinkels een aankoop doet. Dus doe ook mee en spaar geld uit! Lees meer op de Cashback pagina en bekijk de deelnemende winkels. Er komen nog regelmatig nieuwe webwinkels bij.Tips


Je kunt leuke enveloppen maken van behangpapier.
Ga naar een winkel waar ze behang verkopen,vraag om behangboeken, die uit de collectie zijn.
Ook leuk om er mee te knutselen (doosjes) met je kinderen en kleinkinderen.
Groetjes janny

Ik weet nog een idee. Je kan een kussensloop versieren. Eerst print je een kleuterplaat uit van een dier. Het leukst is bijvoorbeeld een dolfijn giraffe olifant en dan trek je het over op de kussensloop
Nynke Mazier

Heb je ook een handige tip die je met anderen wilt delen? Iedere nuttige knutseltip is 2 WFPpunten waard. Stuur de tip even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl


Idee van de maand


Ingezonden door: Yvonne
Korte omschrijving: Spookhuis
Een spookhuis voor de kermis. Je pakt een schoenendoos. Daar knip je op de lange zijde 2 'deuren' in. 2 bogen eentje links de andere rechts. Wat je eruit snijd kun je weggooien. De doos beplak je. Je pakt een velletje papier en knipt het in totdat je allemaal van die draadjes krijgt. Dan maak je een rondje van papier. Die moet in de schoenendoos gaan ronddraaien. De binnenkant haal je eruit. Nu ga je de karretjes maken. Je maakt allemaal karretjes en die plak je vast op het rondje papier. Je knipt het rondje in totdat je het in de schoenendoos kunt zetten. Boven het spookhuis kun je een naam bedenken en erboven hangen. Als je wilt kun je er ook nog een kassa bijmaken.
Tip: Pak een grote doos

Heb je ook een leuk idee voor de website dat je met anderen wilt delen? Stuur het even met een e-mail naar me toe! wim@knutselidee.nl
Een geplaatst idee in de nieuwsbrief is 5 WFPpunten waard.Oproepjes


Geen oproepjes deze maand.
Jij volgende maand iets?

Heb je zelf een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Laat het me weten en dan kan iedereen het hier in de nieuwsbrief lezen en reageren.Meer over WFPpunten


Via de nieuwsbrief kunt u punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. U krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen, insturen van ideeen voor de website en nog veel meer.
En deze WFPpunten kunt u later gebruiken voor het gratis verkrijgen van leuke (knutsel)cadeaus of u laat WFPpunten uitbetalen in euro's. Een leuke manier om actief met de nieuwsbrief mee te doen.
En er kunnen nog veel meer WFPpunten verdiend worden door mee te doen met WFPpuntenmail. U krijgt dan, buiten deze nieuwsbrief, ook nog iedere week een aantal reclamemailtjes die WFPpunten waard zijn.
De WFPpunten die verdiend worden met, per e-mail verzonden, vragen, antwoorden en dergelijke worden bijgeschreven aan de hand van het e-mail adres waarmee wordt ingezonden. Dit bijschrijven kan enkele dagen duren en is daarna te vinden in de geschiedenis van uw punten na inloggen op de WFPpunten website.
Lees de nieuwsbrief aandachtig want overal kunt u punten mee verdienen!Dat was het weer.

Zoek je een knutselidee? Kom dan eens langs op Wims FrŲbel Pagina's, veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop