Nieuwsbrief 186

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 186
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 186 - Feb. 2014


Hallo,


De eerste maand van het nieuwe jaar zit er al weer op en echt winter is het nog niet geworden. Er staan wel leuke winterknutselideeŽn op de website maar een sneeuwpop maken is toch raar als er een klein zonnetje buiten schijnt.
De winteritems vind je op de thema pagina winter.
En dan is het straks Valentijnsdag. Het lijkt erop dat steeds minder mensen hier iets aan doen, maar een leuke kaart maken en versturen kan toch altijd? Kijk op de thema pagina Valentijnsdag. En wil je een e-card sturen kijk dan op e-cards versturen, het kost je niets en het wordt vast erg gewaardeerd.
En mocht je een echte carnavalsvierder zijn, dan weet je vast dat dit er de komende maand ook weer aankomt. Ook hiervoor is er iets te knutselen te vinden. Op de pagina carnavalknutsels. Dus zeker even kijken als je nog een leuke bril zoekt.
Mocht je voor welk thema ook nog een leuk idee hebben stuur het dan naar me op. Dan kan het op de website erbij gezet worden.
Ook in deze nieuwsbrief weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.
Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand is aangepast zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Egeltjes van deeg
Dit idee is ingezonden door: Wendeline de Wit
Rubriek: Andere ideeŽn

Oorbellen van tube
Rubriek: Verjaardag

Cadeaudoos van karton
Rubriek: Verjaardag

Beeldjes maken
Rubriek: Andere ideeŽn

Zandlandschap
Rubriek: Andere ideeŽn

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.Tips en oproepjes


Er zijn deze maand geen oproepjes.
Die van jou hier volgende maand?

Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Cindy van de Camp uit Megen. Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand krijg je helemaal gratis een set van 20 knipvellen. Een heel divers pakket waarmee je vele leuke wenskaarten kan maken. Stuur een e-mail en als je de 50ste inzender bent komt het pakket naar je toe. Doe je ook mee?
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de e-mail die je stuurt want lege mailtjes komen niet altijd goed aan (spambox) en ik ga ze niet opzoeken. ;-)
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan ben je de winnaar. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.
Het hobbyartikel is ook te krijgen voor WFPpunten!Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik zit nu in mijn laatste jaar Gezondheid- en welzijnswetenschappen en ik volg stage in het 3de kleuterklas. Ik moet een activiteit, knutselwerkje maken met de kleuters met de thema 'AllergieŽn'. Wie heeft er toevallig een idee van een knutselwerkje, want ik weet niet hoe ik dit moet aanpakken. Alvast bedankt
Saloua Equarqoune

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Ik zit in het 5de middelbaar en ik heb stage in een kleuterschool over een paar maand. We moeten allemaal activiteiten verzinnen met de kleuters en dus wil ik ook een paar keer met ze knutselen. Wie heeft er een leuk idee voor me? Het mag niet te moeilijk zijn voor de kleuters en liefst met zo goedkoop mogelijke materialen. (De kleuters zijn leeftijd 2,5 tot 5 jaar.)
Alvast bedankt. Groetjes Laura

Hier de antwoorden op vraag 2

-- 3 --
Ik zou graag nog wat meer activiteiten hebben die je met dementerende bejaarden kan doen. Ik ben al in de bib langs geweest en heb daar geen enkel boek over activiteiten met dementerenden bejaarden gevonden. Ik heb een activiteit nodig voor mijn gip, deze moet ik uitvoeren met 1 dementerende bejaarden en mag maar een half uur duren. Wie zou mij kunnen helpen. Alvast bedankt.
Kelsey Digneffe

Hier de antwoorden op vraag 3Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Ik ben al een tijd op zoek naar een boek over dingen maken van oude fietsbanden. Weet iemand waar ik dat boekje kan kopen. Of zijn er mensen die verschillende patronen hebben. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.
Gr Joan-- 2 --
Wie weet er nog leuke dingen om te maken voor carnaval. En dan vooral dingen om de ruimte te versieren waar we carnaval gaan vieren.
Groetjes Annelies.-- 3 --
Als ik met kinderen op vakantie ga vind ik het altijd leuk om van te voren, als het wat slechter weer is, dingen te maken die met de vakantie te maken hebben. Of tijdens de vakantie gebruikt kunnen worden.
Wie heeft er nog leuke ideeŽn om te maken in deze richting. De aanstaande vakantie wordt een vakantie met veel zee en strand.
Met vriendelijke groet
Joanne.-- 4 --
Als vervolg op de vraag van Joanne zou ik dan willen vragen wie er ideeŽn heeft om tijdens de vakantie bepaalde dingen mee te nemen en daar dan weer iets moois mee knutselen. Bijvoorbeeld als herinnering, maar het kan ook iets heel anders worden. Wie heeft daar ideeŽn voor?
Wim-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!Andere websites


Stuur zeker even een e-card voor Valentijnsdag. Kleine moeite om hem nu vast klaar te zetten voor 14 februari en het wordt erg op prijs gesteld. Leuk, meteen doen die Valentijn e-card versturen.

Veel meer tips over Valentijnsdag vind je op de pagina Valentijn tips.

En eind februari is het ook carnaval en ook daar zijn veel tips voor te vinden. Dit is op de website carnaval tips.

Knipvellen zijn heel handig bij het maken van 3D wenskaarten. Je hebt duidelijk voor je wat je moet knippen en daarna is het een kwestie van netjes op elkaar plakken. Op de wenskaarten winkel heb ik een actie van 1 knipvel kopen en er dan ook nog eentje gratis bij krijgen. Dus altijd twee voor de prijs van ťťn. Je kan het tweede knipvel niet zelf uitzoeken, maar het zijn allemaal mooie knipvellen! De actie zou maar tot 1 februari lopen maar voor deze nieuwsbrief heb ik de actie nog even verlengt.
Kijk dus even op Annekes kaartenwinkel.
Anneke

Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: Wikki Stix, proefnummer Gezond, receptenboekje, 2 weken Stentor, DVD zonder verplichtingen, proefset notetabs, deursticker, mosselboekje, echo-fotolijstje, Colour Catcher Doekje, Oscar, Proefabonnement Reformatorisch Dagblad, Probeerverpakking Nescafť Koffie, Kinderboek 'Samen honderd', Buiten Spelen Doe-boek, enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ingezonden door: Iris
Korte omschrijving: 3D rups.
Lange omschrijving:
Leg klaar:
boterkuipjes
gekleurd papier
verf
hout
zaag
schaar
lijm
plakband
2 smeerkaasdoosjes
Om deze rups te maken:
Pak je eerst de boterkuipjes. Pak er zoveel als je maar wilt! Maak dan de boterkuipjes vrolijk met verf of gekleurd papier.
Als je dat gedaan hebt pak je het plakband en maak je de boterkuipjes aan elkaar vast.
Het hoofd kun je maken door 2 smeerkaasdoosjes op elkaar te plakken en dan met papier of verf in te pakken. Je kunt er dan zelf een leuk gezicht op tekenen en onder het lange lichaam zaag je met een zaag de pootjes uit het hout en lijmt onder ieder lichaamsdeel 2 pootjes van hout!
veel plezier!
Tip:
Je kan er ook nog een leuk hoedje bij maken en op het hoofd van de rups zetten! Zo kan je een carnaval rups maken!
Opmerking:
Je kan het ook voor Valentijn doen met hartjes. Of met halloween versieren door er pompoenen op te zetten!

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlDat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop