Nieuwsbrief 188

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 188
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nlKnutselnieuws Wims FrŲbel Pagina's nr. 188 - April 2014


Hallo,


Niemand vergeten de zomertijd in te stellen op de klok? Anders kom je te laat op je afspraken. En wat gaan we knutselen de komende tijd. In ieder geval kunnen we weer aan Pasen gaan denken. Kijk dus zeker even op de thema pagina Pasen.
Ook voor de lente kun je nog steeds leuke dingen knutselen. Zoals ook vorige maand al hier in de nieuwsbrief stond is daar ook een themapagina lente knutselen voor gemaakt.
Dan is er aan het einde van de maand de Koningsdag. Ook hiervoor kun je een knutselwerkje maken. Op de website heet de thema pagina nog koninginnedag.
Heb je zelf een idee voor een nieuwe themapagina laat het me dan weten dan kan die er misschien wel bijgemaakt worden. Ook knutselwerkjes kun je altijd insturen. Daar ben ik blij mee want alles zelf verzinnen is niet makkelijk ;-).
Ook in deze nieuwsbrief weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.
Veel plezier met het knutselnieuws.Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand is aangepast zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Plastic paaskrans
Dit idee is ingezonden door: Bep Tummers-Jellema
Rubriek: Pasen

Kuikennest
Dit idee is ingezonden door: Marloes Donders
Rubriek: Pasen

Paasei van hout
Dit idee is ingezonden door: Ada de Jong-Jongsma
Rubriek: Pasen

Vuurtoren van doppen
Dit idee is ingezonden door: Evelyn de Vries
Rubriek: Vakantie

Kleuter verfkunst
Rubriek: Knippen en plakken

Paaskrans van lapjes
Dit idee is ingezonden door: Coby van Dijk
Rubriek: Pasen

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.Tips en oproepjes


Ik heb een volledige tekencursus van het NTI, waar ik meer dan 300 euro voor heb betaald, te koop. Is zo goed als nieuw. Wie belangstelling heeft kan mij mailen (niet meer mogelijk), dan kunnen we onderhandelen over de prijs. Echt de moeite waard. Door een sterfgeval heb ik deze cursus over.
Groet
M.Ameling

Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door Engelien Rietkerk uit Landsmeer. Ze schreef later: 'Ik een prijs gewonnen, dat is leuk! Deze prijs is heel welkom, de kinderen bij de naschoolseopvang zullen me graag willen helpen! En anders mijn 88 jarige schoonmoeder wel, die sinds een jaar druk met wenskaarten maken bezig is.'
Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand krijg je helemaal gratis meerdere sets wenskaarten, compleet met kleurpotloden. Hiermee kunnen kinderen kaarten inkleuren en opsturen naar een zieke of jarige. Leuk voor kinderen om te doen en ook opa en oma zullen blij zijn met een kaart. Doe je ook mee?
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de e-mail die je stuurt want lege mailtjes komen niet altijd goed aan (spambox) en ik ga ze niet opzoeken. ;-)
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan ben je de winnaar. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.
Het hobbyartikel is ook te krijgen voor WFPpunten!Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Mijn vraag is of iemand mij kan helpen aan ideeŽn voor activiteiten die repeterend/herhalend zijn.
Ik werk veel met autisten en herhaling is belangrijk.
Groeten Anne Velthof.

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Als mijn kind straks naar een andere klas gaat wil ik een leuk knutselwerkje aan de juf geven als dank voor het afgelopen jaar. Wie heeft er leuke ideeŽn om te geven?
Groetjes Jaenette

Hier de antwoorden op vraag 2

-- 3 --
Ik wil graag een hanglamp maken van een flinke tak uit het bos (of meerdere takken) maar ik zit er mee hoe ik dat het beste kan aanpakken. Wie heeft hier ervaring mee. Vastmaken, lampen eraan, snoer wegwerken? Alle info is welkom in deze richting.
Mvg Robin

Hier de antwoorden op vraag 3

-- 4 --
Nu heb ik zelf een vraag. We gaan op school een project houden over Kunst. Heeft er misschien iemand ideeŽn hiervoor en met name voor de kleuters? Ik wacht in spanning af!
Groeten van Janneke

Hier de antwoorden op vraag 4Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
Wie heeft er een idee wat je met carvan cevitam bussen kunt doen?
Ik vind het zo zonde om ze weg te gooien.
Karin-- 2 --
Ik heb crÍpe papier gekregen en heb daar geen ideetjes mee. Wie heeft er voorbeelden wat ik ermee kan doen. Kan er niks van vinden.
Vriendelijke groet Siska-- 3 --
Ik heb ooit op mijn werk knutselwerkjes gezien met noppenplastic. Ben dan het plastic beginnen sparen maar jammer genoeg zijn de voorbeelden verdwenen. Wie kan mij aub helpen aan voorbeelden en uitleg over knutselen met noppenplastic?
Alvast bedankt.
Mvg Nanne-- 4 --
Ik werk in een voor en naschoolse kinderopvang, en ik heb binnen kort activiteiten over 'Diego de duizend poot gaat kamperen'
Vraag nu is:
1) Heeft er iemand een kinderverhaaltje over een duizendpoot?
2) Wat kan je allemaal doen met waardeloos materiaal over een duizendpoot en kamperen? (wc-rolletjes, dopjes van cola flesjes, enzovoort)
3) Spelletjes hier rond voor de leeftijd van 2,5 jaar tot en met 12 jaar.
4) En andere ideeŽn zijn van harte welkom.
Alvast hartelijk dank.
Groetjes, Inge-- 5 --
Ik zou graag een patroon van een huisje willen hebben van plastic stramien.
Bij voorbaat dank.
Fran Viviť-Berendse-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!Red de aarde


Tim & Ivi Huijsmans, 15 & 13 jaar, zijn gek op de natuur en wij hebben 'Red de aarde' opgezet.
Wij zijn reeds 2 jaren bezig om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de aarde en willen meedoen aan de verkiezing 'Wereldverbeteraar van het jaar'.
Minister Ploumen heeft namelijk alle leerlingen van middelbare scholen opgeroepen om een bijdrage te leveren aan de millenniumdoelen om uiteindelijk te komen tot de verkiezing Wereldverbeteraar van het jaar. Van 1 t/m 30 april kunnen de leerlingen zich profileren.
Wij willen u dan ook vragen om op ons te stemmen en ons te steunen. Dit kunt u doen door:
*) Onze facebookpagina te liken
*) De mensen bewust te maken van de gevolgen van milieuvervuiling, boskap en plasticvervuiling.
*) Petities op onze website te tekenen voor kippen die op een natuurlijk wijze hun eieren mogen leggen en/of op een humane wijze worden geslacht.
*) Petities te tekenen voor de van levensbelang zijnde bijenvolken.
*) Lege cartridges en oude mobiele telefoons gratis naar ons op te sturen.
We hopen dat jullie ons steunen met bovenstaande acties en dat jullie dit ook op jullie beurt weer aan zoveel mogelijk mensen willen vragen. Kijk op onze Facebook pagina
Met vriendelijke groet,
Tim.Andere websites


Wil je afvallen omdat je denkt dat je te dik bent? Dan kan dat best meevallen als je je BMI uitrekent. De meeste mensen denken dat ze te dik zijn terwijl dat heel vaak wel meevalt. Test het met de gratis BMI rekenmodule.

Stuur je ook wel eens wenskaarten, en zit je dan ook wel eens te denken wat je er nu leuk in kunt schrijven? Dan moet je eens kijken op de website wenskaart gedichten. Leuke gedichten om een wenskaart net even meer te laten vertellen.

Ook de afgelopen maand zijn er weer nieuwe kaarten op de site gezet. Vooral de 'simpele' kaart met uitgesneden cijfers vind ik erg mooi geworden. U ook? Alle kaarten zijn te koop in de kaartenwinkel maar als je handig bent kun je ze ook wel namaken. Je mag ze gerust als voorbeeld gebruiken. Kijk er naar op Annekes kaartenwinkel.
Anneke

Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: Pak Page Kussenzacht Toiletpapier, iPad Mini Retina!, Radar+, e-books aanvragen, sample Biofreeze, DVD Kroonappels, Miss Perfect, kluis kraken, proefverpakking Beneful, proefnummer, Tena Lady proberen, Depend probeerverpakking, luisterboeken downloaden, Bright Magazine, make-up pakket, zwangerschapsagenda, enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nlIdee van de maand


Ik heb nog een leuk idee!
Het word een echte moederdag of lente bloem.
HOE: Knip een groot rondje en vouw die in vieren. Vouw hem weer uit en nu is je rondje in vieren gedeeld. Knip over een vouw tot het midden.
Pak nu de knip vast en lijm ze zo aan elkaar dat het onder dun is en breed uitloopt! (sorry ik vind dit moeilijk uitleggen)
Knip nu allerlei bloemblaadjes en plak die een de buitenkant en binnenkant. Nu is de bloem klaar.
Als je wilt kan je er een steel aan maken met blaadjes eraan.
Machteld
Tip: Op het blaadje op de steel kun je ook iets schrijven.

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nlDat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje