Nieuwsbrief 190

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 190
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl



Knutselnieuws Wims Fröbel Pagina's nr. 190 - Juni 2014


Hallo,


Nog even en vader gaat weer verwend worden op Vaderdag. Wie maakt er iets leuks? Stuur je een foto van wat je gemaakt hebt en als het nog niet op de site staat zou je dan ook een werkbeschrijving mee kunnen sturen. Leuk toch als jouw werkje op de site komt te staan. Het aantal werkjes dat bekeken wordt voor Vaderdag is altijd veel minder dan voor Moederdag en daar moet toch eens verandering in komen want vader verdient ook wat leuks.
Kijk even op de themapagina Vaderdag.
Ook het voetbal begint weer. Een paar weken WK voetbal is iets waar niet iedereen naar uitkijkt maar er is geen ontkomen aan. Dus misschien kun je wel iets leuks maken dat met het WK te maken heeft. Ook eventueel voor Vaderdag!
En daarna gaat iedereen al weer een beetje aan de vakantie denken. Jij ook?
Werkomschrijvingen en foto's van knutselwerkjes kun je altijd insturen. Daar ben ik blij mee want alles zelf verzinnen is niet makkelijk ;-).
Ook in deze nieuwsbrief weer alle antwoorden op de vragen van vorige maand en de nieuwe vragen. Als je een antwoord hebt stuur je hem dan even in? Alvast bedankt.
Veel plezier met het knutselnieuws.



Laatste knutselwerkjes


Wat er deze maand is aangepast zie je hieronder en op de nieuwspagina.

Ik kijk voetbal deurhanger
Rubriek: Vaderdag

China avontuur met Jokie
Rubriek: Kleuren

Egypte avontuur met Jokie
Rubriek: Kleuren

Groot-Brittannië avontuur met Jokie
Rubriek: Kleuren

Afrika avontuur met Jokie
Rubriek: Kleuren

Boekkunst 6 - Zelf een patroon maken
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 5 - Alternatief voor lijnpatroon
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 4 - Een gat in het patroon vouwen
Rubriek: Vouwen

Boekkunst 2 - Vouwen van een simpel patroon
Rubriek: Vouwen

Doosje uit 1 stuk
Dit idee is ingezonden door: Roger Daniels
Rubriek: Vouwen

De website heeft ook een zoekpagina en thema pagina's

Ook iets leuks gemaakt?
Kun je er een foto van maken? Stuur hem dan per e-mail naar me toe. Ook andere werkjes, die nog niet op de site staan, zijn met omschrijving (en foto) van harte welkom.



Tips en oproepjes


Heb je een tip of een oproepje, iets te koop, te ruil of gratis in de aanbieding, wat met knutselen te maken heeft? Stuur hem met een e-mail naar me toe!



Gratis Hobbyartikel


Het gratis artikel is de vorige maand gewonnen door GJ Witpaard uit Nieuwleusen. Ze schreef later: 'wat leuk! Dank je wel! Kijk er naar uit.'
Doe jij deze maand ook mee? Wie weet ben jij dit keer de gelukkige. Deze maand krijg je helemaal gratis een kaartenmaakset. Deze bestaat uit knipvellen, kaartkarton, stickers en foam. Een heel divers pakket waarmee je vele leuke wenskaarten kan maken. Doe je ook mee?
Stuur me een mailtje als je kans wilt maken op het gratis hobbyartikel!
Zet wel iets in de e-mail die je stuurt want lege mailtjes komen niet altijd goed aan (spambox) en ik ga ze niet opzoeken. ;-)
Ben je de 50ste inzender op het mailadres: gratishobbyartikel@knutselidee.nl dan ben je de winnaar. Misschien ben jij de gelukkige deze maand. Volgende maand de uitslag weer op deze plek.
Ieder hobbyartikel is ook te krijgen voor WFPpunten!



Antwoorden vorige maand


-- 1 --
Ik heb een heleboel lege petflesjes van een halve liter. Het zijn blauwe flesjes, heeft iemand een idee wat ik ermee zou kunnen doen?
Weggooien kan altijd nog, toch?
Alvast heel hartelijk dank voor de moeite.
Jennifer

Hier de antwoorden op vraag 1

-- 2 --
Met de kinderen in de bieb knutsel ik elke maand nu ben ik op zoek naar een olifant. Wie heeft daar iets in?
Vriendelijke groet Corry

Hier de antwoorden op vraag 2

-- 3 --
Vaderdag komt er volgende maand al weer aan en voor Moederdag is wel veel te vinden maar voor Vaderdag vind ik het altijd veel lastiger. Wie weet er nog originele ideeën voor Vaderdag.
Alvast bedankt
Janny

Hier de antwoorden op vraag 3



Vragen deze maand


Hieronder de vragen voor de komende maand.

-- 1 --
De kaarten die ik voor mijn verjaardag krijg en bijvoorbeeld oude kerstkaarten, heb ik allemaal bewaard. Wat kan ik daarmee doen op knutselgebied? Wie heeft er een leuk idee?
Met vriendelijke groet Fia



-- 2 --
Ik ben op zoek naar tekeningen/modellen om te figuurzagen. Maar dan niet gewoon platte modellen maar modellen die ik daarna in elkaar moet zetten zodat ze ruimtelijk worden. Wie helpt mij verder? Alvast bedankt.
Mvg A. de Lange



-- - --

Heb je een antwoord of een vraag? Stuur me een e-mail.
Lees de Vraag en Antwoord regels
Zoek je iets? Probeer de zoekfunctie op mijn site!



Bedankt


Ik wil hierbij even Angelique Neervoort bedanken voor de donatie van heel veel knutselspullen. Dat gaat zeker goed van pas komen bij het leveren aan grotere, maar vooral ook kleinere, goede doelen binnen Nederland.



Andere websites


Natuurlijk moet je de komende dagen even de tips voor vaderdag website gaan bekijken. Wie weet haal je daar ook nog leuke ideeën vandaan.

Mocht je vader een leuke kaart willen sturen zet er dan ook een leuke/mooie wens in voor je vader. Je kan deze wenskaartgedichtjes vinden op de Wenskaartgedichten website
Stuur je geen echte kaart dan kan het gedichtje ook in een e-kaartje! Vaderdag e-card.

Zoek je nog een leuk cadeau om te geven aan vader maar weet je echt niet wat je geven moet. Geef dan een tegoedbon waarbij je iets voor hem doet. Bijvoorbeeld een paar keer de auto wassen. Helpen in de tuin. Samen met hem een paar keer bowlen. Helpen met kleding kopen die leuk modern zijn. Niet storen tijdens het voetbal kijken. Of .... misschien weet je zelf nog wel iets beters.
Deze cadeaubon kun je gratis maken op de website Geef een tegoedbon

De vorige keer melde ik dat je een e-mail kon sturen voor een gratis uilpatroon. Dit is heel veel keer gedaan en ik hoop dat als je het ook gevraagd hebt dat je een prachtige uilkaart gemaakt hebt. Ben je het vergeten dan kun je het alsnog even doen. Via het contactformulier op de website kan het ook!
En dan zijn er de afgelopen maand weer nieuwe kaarten op de site gezet en tevens heel veel nieuwe knipvellen.
Alle kaarten zijn te koop in de kaartenwinkel maar als je handig bent kun je ze ook wel namaken met de knipvellen bijvoorbeeld. Je mag ze gerust als voorbeeld gebruiken. Kijk er naar op Annekes kaartenwinkel.
Anneke

Veel is gratis te krijgen op internet, zoals: proefnummer Visie, revitalift magic blur, Chilly proefmonster, au pair magazine, Honden- en/of Kattenvoer, app Nutricia voor zwangeren en jonge ouders, Probeer OB tampons , Amen proefnummer, Woonmagazine, Vinyl Hanschoenen, Stapelpotlood, Bandcoach, 2 weken Stentor, Twee weken AD, deursticker, mosselboekje, e-book juiste bh, enz.
Kijk op de website voor alle gratis spullen

Wil ook je eigen website hier? Stuur dan een mailtje en zet er bij dat je graag in de nieuwsbrief wilt komen. wim@knutselidee.nl



Idee van de maand


Ingezonden door: Cor
Korte omschrijving: Regenmaker
Lange omschrijving:
Nodig Kartonnen buis, Kippengaas, rijst, Bierviltjes
Knip de bierviltjes op maat, zodat ze de kartonnen buis exact de diameter van de buis zijn.
Rol een stuk kippengaas slordig op, en prop het in de buis.
Sluit 1 kant van de buis af met een vastgelijmd bierviltje,
Giet een paar kopjes rijst in de buis, en sluit ook de andere kant af.
De buitenkant mooi beschilderen
Tip: Hoe slordiger het gaas er in gepropt is, hoe langer de buis 'regent'

Stuur ook een idee voor de website in met een e-mail naar wim@knutselidee.nl



Het sparen van WFPpunten


Via deze nieuwsbrief kun je punten sparen door actief mee te doen met allerlei dingen. Je krijgt punten voor het bezoeken van websites, meedoen met acties en prijsvragen, het antwoord geven op vragen.
Nog meer punten sparen en meer uitleg over WFPpuntenmail. Met het klikken op de link krijg je direct (eenmalig) 2 WFPpunten erbij (zo simpel werkt het) en nog eens 30 punten bij inschrijven!



Dat was het weer.

Veel plezier met knutselen en tot de volgende keer.

Groetjes
Wim.


Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop