Noord-Amerikaans

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 038
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Thema de continenten op aarde met typisch Noord-Amerikaanse knutselactiviteiten.

Als je zegt Noord Amerika denk je misschien aan de oorspronkelijke bewoners: indianen.
Wat leuk is om te maken is een totempaal.Ik ken 2 technieken om er 1 te maken.
1
Ga bij een groothandel van YTONG beschadigde blokken halen, die krijg je gratis, en leg ze minimum 24 uur in water. De geweekte blokken kan je heel makkelijk bewerken met een aardappelmesje. Zo kan het kleinste kind beeldhouwen. Laat de kinderen leuke koppen uitwerken in de blokken en zet ze dan op elkaar als ze goed droog zijn, al of niet geschilderd, je kan eventueel wat cement gebruiken om ze goed vast te zetten.
2
Laat de kinderen gipsen maskers maken. Dit doe je als volgt. Ga bij de apotheek vervallen gipsverbanden halen. Laat het kind op een tafel liggen en smeer zijn gezicht goed in met vaseline of een andere vette substantie. Week de gips even in wat water en breng dan in reepjes op het gezicht aan. Laat wel de mond of neus vrij om te ademen. Met je handen de gips goed glad strijken en +/- 5 min drogen. Daarna kan je het masker van het gezicht nemen. Nog even goed laten uitdrogen en schilderen. Deze maskers bevestig je aan een koker (lege tapijtrol, kippengaas, ...)
Klaar.
Ik hoop dat je hier iets mee bent.
Groetjes
Ann

En wat dacht je van indianen met wigwams van bamboe/latjes met gekleurde lappen, wolkenkrabbers van karton met veel glimmende ramen van aluminium-folie, de Amerikaanse vlag namaken
Misschien kun je hier iets mee voor de Noord-Amerika-opdracht?
Groetjes Lisette Vermeeren

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop