Olympische spelen

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 121
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Wie heeft er een leuk knutselidee voor bij het thema olympische spelen?

Wat je natuurlijk ook kunt doen is een vlag maken, bij volwassen van stof of borduren, en bij kinderen van papier, een mooie stok eraan en je bent klaar. Dit kun je ook proberen te doen van strijkkralen.
Gwendolyn Brugge

Voor de Olympische Spelen ia het natuurlijk leuk om medailles te maken. Dit kun je gemakkelijk doen door 2 oude cd'tjes met de beschreven kant aan elkaar te plakken met daartussen een touwtje wat als halskoord dient. Hierna een grote 1, 2 of 3 op plakken en klaar :D
Groetjes,
Gwendolyn

Je kunt met de Olympische spelen iets met sporten laten knutselen. Neem een groot vel papier en ga daar de sport op uitwerken in het 3d. Dus bijvoorbeeld. zwemmen. Je maakt een zwembad met daarin zwemmende mensen. En zo kun je dan allerlei sporten doen.
Ook kun je de olympische ringen maken. Je neemt een blauw, zwart, groen, geel en rood rondje/cirkel. Op elke cirkel teken je een sport, bijvoorbeeld tennis, zwemmen, wielrennen enz. Je plakt ze vervolgens in de goede volgorde op/aan elkaar. En je hebt een leuk knutselwerkje!
Succes ermee!
Sabine van Wamelen

1 Medaille
Door uit een stuk zilver karton (of goud) een rondje te knippen heb je de plak. Hier moet je een klein gaatje perforeren. Maak van touw/wol/crepepapier een ketting en haal die door het gaatje. De kinderen kunnen dan zelf nog een leuk plaatje tekenen om op de medaille te plakken. (een medaille kan je natuurlijk op verschillenden manier maken, bijv. met strijkkralen)
2 Trofee
3 Olympisch podium
Door 3 doosjes wit te verven (of met wit papier beplakken). Deze aan elkaar plakken. En versieren met in elk geval een 1,2 en 2 of goud zilver en brons. Podium
4 Televisie
Dit idee heb ik ooit ergens gezien, en is bij veel dingen leuk.
Je hebt een kartonnen doos nodig, die maak je zwart. de voorkant maak je net als een tv met knoppen enz (kan getekend of erop geplakt) En dan kan je het beeldscherm beplakken met foto's van sporten of spelers die op de olympische spelen zijn.
Ik hoop dat je hier wat mee kunt.
Groetjes Melissa

Bij dit thema kun je ook dingen uit China gebruiken, misschien kennen ze iemand die een kindje uit China heeft geadopteerd, meestal hebben die mensen wel Chinese kleding of andere producten, wij hebben er de klas mooi mee aangekleed, Chinese parasols men lampionnen, kamerjassen en kinderkleding.Als knutselwerkje een Chinese hoed, dik karton een grote cirkel omtrekken en dan tot het midden inknippen , het karton over elkaar heen leggen en vastnieten, op internet kun je Chinese karakters vinden, met de betekenis erbij, die hebben we uitgeprint en aan de kinderen gegeven toen de hoed klaar was, aansluitend hebben we de kinderen leren vlechten en het resultaat werd aan de hoed bevestigd als vlecht.
Op internet kun je een heel lesprogramma downloaden tegen een kleine vergoeding, daarin zit ondermeer een olympische vlam, werkbladen met pictogrammen van sporten.
Een onderwerp waar je veel mee kunt, thema bewegen kun je ook erin verweven, demonstraties laten geven van olympische sporten.
Wij hebben een eigen (klein) gymlokaal bij school en we hebben toen diverse sportverenigingen uitgenodigd om demonstraties te geven , waarbij onze leerlingen meededen.de plaatselijke volleybalver., korfbalclub, tennisvereniging,gymvereniging en touwtrekclub waren aanwezig , in circuitmodel konden alle kinderen aan alle onderdelen deelnemen,afsluitend ging we met de fitnessclub jumpen met alle kinderen. Het was een groot succes.
als bedankje kregen ze een compilatie van foto's van de activiteiten in een lijst voor in het clubhuis.
hopelijk kun je hier wat mee
groeten Betsie

- Olympische medailles: brons, zilver en goud. Hierrond kan je spelletjes doen: uitdagen of wedstrijdjes tussen 2 personen, wie de meeste medailles op het einde verzamelde wint en mag bovenaan op de 'winnaarsblok' staan
- De 'winnaarsblok' nabouwen (2 1 3).
- De Olympische vlam (in miniatuur) nabouwen.
- Aangezien de Spelen nu in Beijing plaatsvinden kan je Chineesjes maken ook! (Met WC-rolletjes en daarbovenop een cirkel van karton (met insnijding (stippellijn) en dan overeen kleven)) Alsof je een paddestoel maakt, maar dan een Chineesje! (Je kan er sportattributen aan toevoegen!)
- Iets rond een bepaalde sport doen.
- Als je met kinderen werkt kan je bijvoorbeeld beroep doen op hun eigen creativiteit en ze zelf een sport laten bedenken die ze op de olympische spelen willen zien
of in welke sport zij de gouden medaille willen halen. Laat ze dan een zelfportret maken (die sport uitoefenend).
Dit is mijn visie en hieraan denk ik bij 'olympische spelen'.
Joke Heestermans

Waarschijnlijk had je het zelf ook al verzonnen. Maar 'olympische ringen' maken. De uiteinden van strookjes papier aan elkaar lijmen. Alleen de kleuren van de Spelen gebruiken en evt kun je zelfs het hele logo namaken door ook ringen onder ringen te hangen.
En een fakkel maken. Van zilverkleurig papier een puntzak maken en daarin reepjes geel, rood en oranje crepepapier. Golvend vastmaken op sateprikkers (of rietjes). En die steek je in de zak.
Een 'lauwerkrans'. Luxevariant: een basiskrans groen verven en beplakken met blaadjes (zelf maken of zelf plukken). Basisvariant: stuk groen karton rond knippen, gat eruit en beplakken met blaadjes (zelf maken of zelf plukken).
Medailles maken. Goud, zilver en brons.
Veel succes en plezier,
Marjolein van Dorsser

Medaille maken van karton en bijv aluminium folie. of van goudkarton.
Een fakkel knutselen
Miranda

Een klassieker: een medaille laten maken. Neem een bierviltje, laat ze in karton een figuurtje erop kleven (desnoods in meerdere lagen) en daarna een laagje zilverfolie erover. Een lintje eraan hangen en klaar is de medaille
Een kijkdoos met verschillende sporten maken
Stripfiguren die aan sport doen op een groot blad overtekenen en laten inkleuren
Een sporttrofee maken met een lege plastiekfles.
Maaike

Je past de spelen gewoon aan, aan de leeftijd van de kids. Verspringen, gooi met een gewone stok, kogelstoten, met een zware petanque bal gooien, voor kleuters een kinderpetanquebal, zwemmen/ glijden, bij mooi weer kan je op een plastiek van ongeveer 5 a 10 meter, de plastiek besmeren met bruine zeep en her en der water erover gieten en zwemmen, en glijden maar, wie glijd het verst. Lopen in baantjes.
Groetjes
Joske

Ik maak vaak ATC kaartjes en heb ze ook gemaakt met als onderwerp de Olympische Spelen. Misschien vind iemand dit een leuk idee?
ATC staat voor artist trading cards Het zijn kleine kaartjes van 6,4 x 8,9 cm groot. En deze atcīs mogen alleen worden geruild of weggegeven. Door het ruilen krijg je zo een heel divers creatief boekwerk bij elkaar en je doet heel veel ideeŽn op.
Groetjes, Jet
==
== Zie ook ATC kaartjes
==

Maak de ringen van de spelen b.v van ijzerdraad en omwikkel de ringen met stof. Je kunt de ringen ook b.v met bolletjes crepe papier versieren. Stel een quiz samen met verschillende vragen. Maak de verschillende tekens (poppetjes) en zet de omschrijving erbij.
groetjes Paola

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop