Leuk cadeau voor oma

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 055
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Heeft iemand een idee voor een origineel cadeau voor oma die 80 wordt?

Toen mijn schoonmoeder 80 werd heeft iedereen uit de familie op een A4-tje iets gemaakt. Dat varieerde van een tekening van het jongste kleinkind tot een mooi gedicht. Ook waren er mensen die iets van vroeger wisten en hebben dat verhaal op papier gezet. Of foto's, knutsels en andere zelfgemaakte dingen. Dit alles hebben we in een mooie map gedaan, en ik kan je vertellen dat ze ervan genoten heeft!!
Veel succes en groetjes van Angelique van den Heuvel.

Origineel cadeau voor oma. Wij hebben met de kinderen en kleinkinderen een herinneringsboek gemaakt. Iedereen maakt een bladzijde.met een herinnering ,met foto's plakwerkjes, gedichten. Oma had ze leren breien, dus een klein breiwerkje. Oma kaart graag, dus een pagina leuk gevuld met azen en koningen. Foto's ingeplakt van de woningen waar ze gewoond heeft. Levensloop erin. Dit boek wordt nog steeds iedere week wel door iemand bekeken.
Veel succes.
Wilma Borghouts.

Hoi, ik dacht eraan om de familie in een (stam) boom weer te geven. De kinderen tekenen de takken en boom op karton . En in de takken zet je de foto's . Wie bij wie hoort!
Groetjes,
Shireen

Een "mijn oma boek" waarin elk kind een bladzij maakt (laat maken) met iets over oma, een tekening een verhaal, een foto of collage. Afhankelijk van de ogen van oma maak je het van A4 of A3. Mooi kaft maken van karton. Gaten erin met een lint erdoor als binding.
Groet,
Marga

Gekleurd glas of schaal
Verf of kleur een glas of schaal met porseleinverf, je kan er ook wat op schrijven. Laat dit 24-uur drogen en daarna nog een half uur in de oven op 150 graden. Zo heb je een prachtig kado
Jolanda

Bloempot voor oma
Nodig: een groot blik (bijvoorbeeld van de babyvoeding), papier, waterverf, plantje, plastic zak
Plak papier op het blik en beschilder dit. Doe de plastic zak in het blik (tegen doorlekken en roesten) en stop het plantje erin. Zelf klem ik de deksel onderop het blik, zodat je geen roestplekken krijgt waar je het blik neerzet.
Goedkoop, weinig moeite en oma\'s zijn er superblij mee!
Miranda van Loo

Bloemenmandje
Nodig: gekleurd papier, boterkuipje, versiermateriaal (plakkertjes, glittertjes, ponsvormpjes, enz...)
Maak een mandje waar het boterkuipje inpast (let op: kuipjes hebben bovenin een randje wat iets breder is, hier moet je rekening mee houden met het knippen!). Versier het mandje, maak er met gekleurd papier een hengsel aan en plant er een leuk plantje of kruidenplantje in.
Miranda van LooWat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop