Prepareren van een oud boek

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 101
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik zou graag ideeen opdoen van het prepareren van een oud boek.
Misschien heeft iemand een idee of voorbeeld om zoiets te maken. Ik heb wel voorbeelden gezien maar geen beschrijvingen en wil het ook gaan proberen te maken.
Met vriendelijke hobbygroeten Piet


Het prepareren van een boek.
Je maakt behangplaksel aan. Je hebt best veel nodig. Je legt het boek open op ongeveer de helft tenzij je een andere verhouding wilt. Je legt er dan een papiertje tussen en doet het boek dicht.
Dan begin je vooraan of achteraan. Je maakt de kaft open en smeert deze vol behangselplak. Dan pak je de eerstvolgende pagina en die leg je er losjes op zodat het een beetje bol staat. Deze smeer je dan ook weer in en daar plak je pagina 2 op zo ga je door tot je bij je papiertje gekomen bent. Deze laatste laat je droog!
Dan begin je aan de achterkant en doe je precies het zelfde. Als je het leuk vind kun je hoekjes naar boven laten krullen. Dit doe je gewoon door ze om te krullen (ze moeten wel goed ingesmeerd zijn met lijm)
Dan moet je het boek goed laten drogen.
Is heb boek droog kun je het naar eigen wens verven. Ik heb gewoon plakkaat verf (acryl verf) gebruikt maar je kunt gebruiken wat je wil. Ik heb alles geschilderd en er later een gedichtje op geplakt maar je kunt er ook een plaatje of bladmuziek op plakken.
Wij hebben de boeken met kruiden versierd (denk daarbij aan kaneel stokjes laurier blaadjes gedroogde besjes.)
Heel erg veel succes.
gr Femke


Hieronder zie je een boek gemaakt door SandraWat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop