Maak het met oude cd's

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 142
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Kan iemand mij helpen aan ideeen om iets van cd's te maken? Ik heb zoveel cd's liggen dat ik er wat mee wil knutselen. Geen kaarten maken maar andere knutselideeen!
groetjes Natasja


Beplak de cd's aan beide kanten met foamfiguren en maak er vervolgens een mobile van.
Groetjes,
Miek

Ik heb er wat omheen gehaakt, dan heb je een onderzetter.
Ook heb er met de kerst plastic roerlepeltjes opgeplakt, dan heb je een ster, dit kan je ook met houtenstokjes doen en deze dan verven.
Groetjes Mieke

Ik heb met de kinderen de cd's versierd.
Met watervaste stiften iets erop tekenen, van alles erop geplakt. Alles wat met kerst te maken heeft en toen in de kerstboom gehangen i.p.v. kerstballen. Laat je fantasie werken!
gr. Angelique

Maak een hovercraft.
Lijm op de cd een dop van een drinkfles (zo'n uittrekbare). Doe hieraan een ballon, blaas hem op en laat hem glijden. Pimpen met rietjes, crÍpepapier, enz. maakt alles leuker.
Groetjes Reinder Steenbergen

Maak een babyhanger.
Plak 2 CD's op elkaar met de blinkende kant naar buiten en plak er tegelijkertijd lint tussen in de kleur van 2 3-D plaatjes die je er op gaat plakken. Maak 2 identieke 3-D plaatjes en plak die aan beide kanten over het gat. Werk de rand af met stickertjes.
Zorg wel dat het kindje de hanger niet in het mondje kan stoppen. Het is alleen versiering/aandachtstrekker.
Corrie van der Steen

DiscobalJe kunt de cd's kapot knippen en dan een bal pakken. Met de stukjes cd's kun je mozaÔeken op de bal. Als de bal helemaal vol is dan heb je een mooie disco bal.
Let's Party;)!
Groetjes Marijn

Knip de cd/dvd in kleine stukjes. Pak een doosje of een stuk piepschuim en pak dit in gekleurd papier of verf dit in 1 kleur. Plak hierna de stukjes cd/dvd erop. Een lint eraan en je hebt een prachtige discobal.
Gr. Jeannie
==
==Discobal
==

Je kunt er ook hele leuke raam decoratie's van maken.
Boor een klein gaatje aan de bovenkant (voor meerdere cd's onder elkaar ook aan de onderkant een gaatje). Beplak de cd met wat je maar wilt (de glimmende kant zo laten). Een leuk lintje door de gaatjes en je hebt een leuke raam decoratie. Zelf heb ik dit met Kerst gedaan maar je kunt ze natuurlijk maken zoals jezelf wilt.
Succes,
Corry

Wij gebruiken de cd's als onderzetters.
Groeten Astrid.

Een leuk idee is een bloem erop maken van oude waxinelichthouders. Wel even het oude kaarsvet eruit halen.
Deze platvouwen (de randen naar binnen vouwen) als een ovaal bloemblaadje, met een deegroller platrollen/drukken. Ombuigen tot een bloemblaadje en deze om en om vastlijmen op de oude CD!
Succes!
Groet P. Van Essen
==
==Waxine roos
==

Sorry het is een beetje moeilijk uit te leggen
Ik heb ooit een soort lampje gemaakt met 5 cd's in een cirkel en dan 1 in het midden. Die moet je op een houten plankje plakken en er dan omheen zagen. Met een klein randje hout laten zien en dan gaatjes in de binnenste cirkel van de cd, waar je dan weer kerstlampjes in kunt doen. Door die kleuren van de cd's krijg je een heel mooi effect.
Of je behangt een kastje of zelfs een muur ermee, dat heb ik zelf op mijn kamer maar dan met lp's. Is ook wel mooi.
succes
xx Marlie

Je kunt er heel snel onderzetters mee maken:
Zet een glas met wat water in de magnetron en leg de cd ernaast. Zet de magnetron op een laag vermogen (weinig watt) en zet 'm aan. Hoe langer hoe heftiger het effect.
mvg
Natasja
(Volgens mij moet de cd in een bakje met water liggen. Dus onder water. Dan krijg je hetzelfde effect op de cd maar er zullen geen zilverdeeltjes van de cd in het rond springen! Het Crackle effect kan trouwens per soort cd verschillen en niet altijd even mooi zijn.)

Je kan van een CD leuke lichtjes maken. Je neemt een CD die beplak je met randjes van een stickervel in het rond, in het midden doe je een waxinelichtje. Dan rijg je kraaltjes aan een veiligheidsspeld. Hiervoor heb je ongeveer 12 tot 16 middelgrote spelden nodig, deze spelden rijg je weer aan een stukje hoedenelastiek. Dit moet zo groot zijn dat het om het lichtje past. Je kan ook het zilveren gedeelte gebruiken voor versiering en op een CD plakken.
Hiervoor moet je dit omvouwen tot een ovaaltje dit plak je in het rond op de CD de punten van een kant tegen elkaar zodat het net een bloemetje wordt. Daarna doe je dit nog een keer en dan dakpansgewijs boven elkaar, en dan doe daarboven een lichtje.
Veel plezier en gr. Jantje

Je kunt van deze CD`s een slinger maken door er twee tegen elkaar aan te plakken, met slingertouw ertussen geplakt. De CD`s kun je ook nog versieren met permanente kleur stiften of stikkers of met een foto erop (cijfer van de jarige).
Doordat de C.D`s vrij aan een draad hangen, kunnen ze door de beweging mooi schitteren.
Succes Netty

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje