Oude paraplu gebruiken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 112
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Verschillende van onze kinderparapluutjes zijn stuk. Wie heeft nog een ander knutselidee hiermee, buiten een nieuw parapluutje?
Met vriendelijke groet,
Marleen Hoogendam


Vaak hebben kinderparapluutjes leuke kleuren. Je kunt de stof er voorzichtig afhalen en het gebruiken om er een vlieger van te maken, de stof is erg licht en lijkt nl. erg op de vliegerstof die je in vliegerwinkels koopt. Naai de stukken aan elkaar, of knip eerst een patroon uit van b.v. een dier, een vlinder is erg leuk. Er zijn ook sites met ideeën voor vliegers.
gr
Corrie van der Steen

Haal de stof van de paraplu. Maak op het overgebleven frame een stuk kippengaas vast, bij voorkeur even groot en rond als de stof die erop gezeten heeft. Zet nu de paraplu in de tuin of in een diepe pot. Plant er klimplanten omheen, zoals bijvoorbeeld de klimop. Leidt deze klimplant via de steel van de paraplu door er over het kippengaas. Als de plant goed groeit dan heb je een plantenfontein in de tuin.
Met vriendelijke groet,
Ellen Klomp-Nelemans

Leuke plaatjes kun je hergebruiken voor diverse dingen: licht aan de maat, dan kun je ze gebruiken voor het maken van een kaart. Zijn ze groot dan zou je ze kunnen lamineren en met plakband op het raam plakken bijv.
gr. Josette

Is het doek kapot, haal het er dan af en hang de paraplu ondersteboven op. Je kunt hem dan versieren met allerhande dingen. Nu bijv. met kerstballen of kerstmotieven. Je hebt dan een leuke decoratie.
Zijn de baleinen kapot? haal dan het doek eraf, maak het gat boven dicht, maak touwtje aan de uiteinden vast en met een poppetje eronder heb je leuke parachuutjes.
Marijke

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 



spatje





Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop