Oude tijdschriften (handig)

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 222
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Voor heel veel knutselwerkjes heb je natuurlijk papier nodig. Vaak van een bepaalde kleur of dikte en dat moet je dan in huis hebben. Maar ook oude tijdschriften en magazines kunnen heel goed van pas komen. Als je bijvoorbeeld een kerstboom van een magazine wil maken moet je wel zo'n glossy magazine hebben liggen. Bewaren dus!

Ook krijg je soms reclamefolders die mooi dik zijn en meerdere pagina's hebben. Ook die kunnen met het knutselen goed van pas komen. En als oma de Margriet leest dan kun je daar ook een stapeltje van bewaren.
Ook andere bladen zoals die gaan over tuinonderhoud of verbouwingen in huis. Overal kun je dan mooie platen in vinden die voor verschillende doelen van pas kunnen komen.

Zeker ook als je collages gaat maken waarbij je verschillende plaatjes nodig hebt zijn magazines erg handig. Je vindt dan op een makkelijke manier een hoop plaatjes. Of verschillende kleuren als je een werkstuk wilt maken met bijvoorbeeld gescheurde vellen. Altijd leuk om te doen. Net als moza´eken met gescheurde stukjes of propjes papier. Kijk maar op Moza´eken met papier.

Zorg er dus voor dat je altijd wat bladen in huis hebt om te gebruiken voor het knutselen.
En als je toch een stapel bewaard zorg dan ook dat je een aantal grote kranten bewaard. Je zal altijd zien dat je anders net de kranten hebt weggegooit als je ze nodig hebt. Dus even alles op een aparte knutselplek leggen!


Ook soms handig is dat je gratis bladen kan aanvragen om te proberen. Bijvoorbeeld zoals hieronder. Kun je eerst lekker lezen en dan heb je ook weer eens een ander blad met andere kleuren en plaatjes.
Gratis christelijk vrouwenmagazine EvaHoe vind je dit werkje?
Leuk - of - Meuk


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes