Panda beren

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 066
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Ik ben Selma (12) uit Eindhoven. Ik ben heeeeel erge fan van reuzenpanda's, en nu heb ik pas een nieuwe kamer (best klein) en ik wil hem opfleuren, met dingetjes van panda's enzo. Wie heeft er ideeŽn? Alvast super bedankt!
Groetjes, Selma


Mijn zoon was/is ook een pandafan. Op de 30 aprilmarkt kun je vaak heel veel beeldjes, knuffels, boekjes over de panda vinden voor weinig geld. De bibliotheek heeft heel veel knutselboekjes te leen voor als je niet precies
weet wat 3-d is. Of hoe te werken met stofjes. Of als je een ander knutselidee wilt.
Ik heb voor mijn zoon pandaberestof gekocht bij een quiltwinkel. Hiermee heb ik een schilderijtje gemaakt. Maar je kunt er ook kussens of gordijnen van maken.
Voor het schilderijtje heb je aslan=dubbelzijdigkleefpapier nodig. (Hobbywinkel) Je knipt de aslan en de stof eerst apart uit. Dit hoeft niet precies! Dan haal je de bovenste laag van de aslan af en plakt de stof erop. Goede kant boven. Nu kun je kiezen. Ik zelf werk ook met stof 3-d. Je haalt nu de onderste laag aslan weg. En je plakt de stof op een stukje stevig papier. Knip het figuur nauwkeurig. Met siliconenkit of dubbelzijdig tape kun je zo de stof verwerken. Je hebt 3 dezelfde stukjes stoffiguren nodig om deze tot 3-d te verwerken. Wil je het niet zo ingewikkeld maken. Dan plak je de figuren meteen op je ondergrond. Een stuk stevig kartonpapier op maat van je schilderij. Is het af dan bevestig je een haakje aan de achterkant. In plaats van stof kun je ook poŽziealbumplaatjes gebruiken.
Mijn zoon heeft voor een spreekbeurt over panda's bij het wereld natuurfonds materiaal aangevraagd. Waaronder ook posters. Tegen een kleine vrijwillige bijdrage.
Ander idee. Maak allemaal witte en zwarte bolletjes in kleine stukjes gescheurd crÍpe papier. Smeer een pandakleurplaat in met lijm en plak de bolletjes op de kleurplaat. Gebruik voor de ogen bruine bolletjes of
kralen. Voor de bomen kun je groene kleuren gebruiken en voor bamboe okergele bolletjes.
Je kunt ook in een speelgoedwinkel kijken naar knutseldozen van panda's. Zo heb ik ook een schilderij op nummer gemaakt.
Succes,
Lamberta.

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje


Andere leuke knutselwerkjes