Piepschuim balletjes

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 100
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright knutselidee.nl

Bij ons op de dagverzorging hebben we een hele grote zak met heel kleine piepschuim balletjes (sneeuw?) gekregen, wie heeft een idee wat wij ermee kunnen doen.
Groetjes Ida


Misschien is het en idee om van die piepschuimbolletjes een kussen te maken of een boemerang kussen. Ik werk zelf ook in de zorg sector en daar gebruiken we veel van dat soort kussens.
Verder zouden jullie het als decoratie kunnen gebruiken rond de kerst dagen.
Veel succes ermee.
corine de Ruiter

Je zou er schootkussentje van kunnen maken. Een schootkussen is een rechthoekige kussen van stof (ca. 15 cm 'diep' en ca. 28 x 38 of 33 x 43 cm 'breed'), losjes gevuld met die piepschuim bolletjes, en een rechthoekige plankje van ca. 30 x 40 cm of 35 x 45 cm, netjes afgewerkt zodat het tegen vocht kan (dus met plastic beplakt of goed in de vernis of verf). Het plankje maak je op de stof door de gevulde 'zak' tegen de achterkant van de plank aan te nieten. De rand van de plank kan je ook nog netjes afwerken met een houten of kunststof profiel, verstek gezaagd.
Dit zijn ideale hulpmiddelen voor het op schoot houden van een bord en beker bij het eten, of een boek op een fijne leeshoogte te hebben. Het los gevulde kussen vormt zich naar de bovenbenen, en is nog lekker warm ook.
Kunnen de mensen dat niet zelf maken, dan kun je er misschien een hele grote zitzak of ligzak van (laten) maken, losjes gevuld.
Veel succes,
Marjan, Veendam

Je kunt ze als vulmateriaal gebruiken in een zogenaamde kniekussen, een kussen die aan de bovenzijde een houten plank/werktafel heeft zodat mensen in bed of in een stoel ook een tafel hebben om op te werken, puzzelen, knutselen etc.. (Het houten werkblad komt ook in het kussen)
Marianne van Zuuk

Mijn kleinkinderen hebben ze geschilderd met verf of stiften.
In een ronde emmer gedaan. Trappetje gemaakt met glijbaan en ze hadden een poppenballenbak!
Mien.

Maak er een grote knuffelbeer van. Een patroon van een beer is op het internet wel te vinden. Lekker om mee te knuffelen of om op te zitten. Heeeeeeeeeeeeerlijk !!!
Groeten Monique Krekels

Van die piepschuim balletjes is misschien wel een zitzak te maken en misschien wel kleintjes die op de stoelen passen is eens een andere zit dan die harde stoelen.
Groetjes Tonnie Lansink

Die bolletjes zijn erg geschikt als vulling voor knuffels en kussens. Het is volgens mij wel een gedoe, want ze zijn erg statisch. Succes.
Groetjes, Joke.

Als je veel van die kleine balletjes hebt kan je misschien van de winter schudpotjes maken. Een leeg potje een sneeuwpop of zo plakken balletjes er in deksel er op en klaar is het.
Groetjes, Ineke

Zoals je al zegt sneeuw, het word winter dus gebruik het als sneeuw.
Je maakt een mobile bijvoorbeeld een wolk of een sneeuwpop (andere winterse afbeelding) dit wel van karton aan de bovenkant maak je een ophanghaakje aan de onderkant kun je 4 slierten 'sneeuw' hangen je pakt een grote naald en een stevige draad daaraan rijg je 1 sneeuwvlokje. Als ze schuiven maak je er een knoop in. Zo rijg je er een aantal van elkaar af ---0-----0----0---0 een beetje dat idee. Je maakt wat langere en wat kortere deze hang je onder de afbeelding en je mobielen zijn af. Leuk om op te hangen tot de winter voorbij is je kunt ook onder de afbeelding een kruis van stokjes (waarschijnlijk zijn sateprikkers te klein) maken en daar de sneeuwslierten aan hangen. Succes
Femke Langenberg

Ik maak samen met mijn dochter beertjes. Ze zijn volledig met de hand genaaid. Je kan daar dure mohairstoffen voor gebruiken maar ook bijvoorbeeld badstof. Als je badstof gebruikt van oude kamerjassen en voor de kleine deeltjes zoals de pootjes washandjes dan komt dat heel goedkoop uit. Je vult de beertjes op met die piepschuimballetjes en wat wol of stukjes stof. Die wol en stof kan je van oude kleren gebruiken en in stukjes snijden of je gebruikt oude nylonkousen. De vaste dingen gebruik je om de pootjes en het kopje mee te vullen en het piepschuim om het buikje te vullen. Je moet wel zorgen dat je er genoeg insteekt voor je het dicht naait. Zo verkrijg je een beertje waar de kinderen gek van zijn. Opgelet geen kraaltjes gebruiken voor de oogjes als je kleintje nog geen drie jaar is dat is te gevaarlijk. Je kan oogjes tekenen of met wol erop naaien en met de neus doe je hetzelfde.
Ik hoop dat je geholpen bent
Monique

Maak er een groot (lig)kussen van.
Naai een hoes van een oud laken en stop daar de bolletjes in. Naai deze dicht. En maak er een leuke hoes omheen. Dit kan van allerlei soorten stof. En je hebt een leuke kussen met een hoes die je uit kan wassen.
Groetjes Judith

Een winterlandschap maken. Maak een groepswerkstuk met als basis een landschap met bomen, huizen etc. Daar kun je met de nepsneeuw een goede winterse sfeer aan geven.
Anita Jongkind

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van knutselidee.nl

 spatje