Grote pionnen maken

Knutselitem nieuwsbrief nummer: 053
Voor deze knutselpagina geldt © Copyright www.knutselidee.nl

Hoe maken we stevige pionnen voor een vergroot gezelschapspel RISK?

Je heb namelijk giet vormen maak eerst een model op waren groten dan maak je daar een negatief van en dan kun je zo veel kopieŽn maken als je zelf wil in een speel goed zaak of in een goede hobby winkel hebben ze dit spul wel.
Of maak van gips een afdruk en vul dezen weer op met tin dit is wat zwaarder en blijft staan.
Willem van Benten

Ik snap het probleem. Je kunt ze van papier maken maar dan gaan ze snel kapot. je kunt natuurlijk ook gewoon bij de speelgoed winkel van die leger poppetjes op paard en zonder paard kopen. maar ik weet nog iets. een vriend van mij spaart speciale WARHAMMER poppetjes dat zijn vechtpoppetjes die je zelf nog in elkaar moet
lijmen en schilderen. dat is misschien een idee.
Veel succes
NoŽmi Claes

Dingen die van ijzer of iets dergelijks zijn, maak ik vaak met aluminiumfolie. Je pakt een stuk, vouwt het een aantal keer tot het dik en groot genoeg is en daarna knijp en vorm je het in de goede vorm. Een ander idee is om het met fimoklei te doen. Dan kun je er ook makkelijker verschil in kleuren aan geven.
Arianne Petit

Zoek in een hobby zaak naar gips vormpjes die je zelf moet gieten, zo heb je meer plezier ervan, eerst gieten, daarna verven of met een patina inkleuren, dit geeft ook een mooi effect en is zo klaar.
Veel plezier
Jeanne

In de laatste brief een vraag over miniaturen voor RISK, je kunt bij een modelbouwzaak miniaturen kopen van diverse soorten legers, ze zijner in allerlei uitvoeringen. Je kunt ze zelfs schilderen als je dat kan. Dit is mijns inziens de enige snelle methode. Mijn man experimenteert met zelf boetseren, mal maken en gieten, maar dat is een lastig en tijdrovend karwei.
Succes,
Elselie

Kan je ze niet gieten, je hebt in allerlei hobby winkels (ook online) speciaal rubber waarmee je een mal kan maken. Dan kan je misschien een plastic soldaatje gebruiken als voorbeeld en dan daarvan een mal maken. Daarmee kan je dan nieuwe maken. Ik weet dat een vriendin dat ooit heeft gedaan met een speelgoed autootje. Succes ermee.
Kim

Ikzelf vermaak ook wel eens spellen.
Voor figuurtjes gebruik ik poppetjes die je kunt kopen bij een bouwmodelzaak. Deze verkopen ze in doosjes. Ook kun je poppetjes voor bij de trein gebruiken. Het goedkoopste zijn doosjes met figuurtjes die je zelf nog moet verven. Deze kun je dan na eigen inzicht zo gedetailleerd verven als je wil. Vergis je alleen niet hoeveel werk dit gedetailleerd verven is voor een flink leger.
Je kunt zelf ook een thema uitkiezen omdat ze verkrijgbaar zijn vanaf romeinen tot het huidige leger. Als je dan als thema bijvoorbeeld de 2e wereldoorlog kiest kun je verschillende legers kopen (Duits, Amerikaans, Japans, brits, Frans, enz.) Ook hebben ze bijpassende voertuigen. Die moet je meestal wel nog in elkaar plakken. Als je er meer geld aan uit wil geven kun je eens informeren naar figuurtjes van Warhamer.
Deze zijn zeer gedetailleerd maar de keuzen is veel beperkter omdat dit zich afspeelt in de toekomst- of fantasiewereld. Voor de schaal maak ik meestal gebruik van 1:87 (voor de trein HO) omdat deze nog leuke details hebben en ook nog te verven zijn.
Hopelijk heb je hier iets aan en stuur mij maar eens een foto van het eindresultaat.
mvg
Daniel

Lange tijd geleden heb ik een schaakspel gezien dat gemaakt was van moeren en schroeven. Basis vormde schroeven met een platte dikke kop in verschillende maten. Daarop werden kleine en grote moeren, vleugelmoeren, met ander klein ijzerwerk ertussen, geschroefd. Het zag er erg mooi uit. Het is denk ik niet echt moeilijk maken en geeft aardig wat variatiemogelijkheden. Het staat lekker stevig als je hoogte en breedte in de gaten houdt en het staat ook wel stoer wat wel past bij een spel als risk.
Groet
Marga

Een antwoord op de vraag van het Riskspel. De jongelui zochten naar soldaatjes. Volgens mij maak je er heel snel heel veel van tin. Thuis heb ik ook zo'n tingietset met een mal voor soldaatjes, dat gaat supersnel. Je koopt een blok tin en je gaat smelten en gieten en binnen een uur tijd heb je een compleet leger. Je kunt verschillende malletjes kopen, volgens mij ook van kanonnen en dergelijke.
Een adres van jaren geleden is: Vedeka bv, Herengracht 125, Amsterdam of de tingieterij in Tiel.
Groetjes Marianne Sterk

Wat vind je van dit werkje?


© Nieuwsbriefinfo van www.knutselidee.nl

 spatje

Tweedehands Hobbyboeken


Action webshop